Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sb

veterán

válasz PuMbA #44700 üzenetére

Köszi a segítséget!

"ycbcr off (ez remélem rgb 4:4:4-et jelent)," :K
    Ok, biztos nem voltam benne, mert AMD-n korrektül volt RGB 4:4:4, 4:2:2, YCbCr is külön.

A TV-t kiválasztva a Megjelenítő beállítások Speciális fülénél Teljes tartományra kell állítanod a kimenetet, hogy 0-255-öt kapj
    Erről beszéltem, áttettem, de ennek ellenére fakónak tűnt. Még nem volt időm vacakolni vele. Remélem nem a régi bug. Kb. minden IGP szérián javítani kellett, mert volt olyan driver amin hiába kapcsolat, szar volt. Ivy-n meg Haswellen is szívtam vele.

itt található az IT tartalom beállítás is, amit ki kell kapcsolni, mert szerintem emiatt rosszalkodnak a betűid
    Sajnos nem, próbáltam mindkét állásban. Az adott ablak (system prop) betűi szarok. Ez win bug sajnos. Más ablakban vagy más részek adott ablakban teljesen jók, látszik, hogy CT off-ban nincs elmosás, "szép pixelesek" a betűk. De van 1-2 olyan ablak amiben más a font vagy nem tudom... és bizonyos méretű, vékony betűknek szar a széle, látszik, hogy ott próbál vmit élsimítani.
    Nem annyira gáz, mert minden más jó, filmbe/grafikába meg egyáltalán nem zavarhat bele.

"És van még egy film mode detection, vagy mi is. Kilőttem de itt arra tippelnék, hogy 24p kadenciahelyes lejátszáshoz esetleg kellhet."
    Ezt be kell kapcsolni :K

Köszi. Ezt úgy hagytam. Úgy látszik azért ennyi HTPC rutin után jók a megérzéseim. :D

Alapértelmezetten a DXVA gyorsítás mellett Lanczos-t használ az Intel, szóval ezzel szerintem nem kell törődnöd.
    Valóban, rémlik a táblázat, hogy jobb a default DXVA alatti algo Intelen, mint máson. Mondjuk annyiban jó, hogy belenéztem, hogy bicubic-on volt, nem DXVA-n. Szűz win, szűz Kodi. Egy dual audio-s buildet viszont rátettem ami végleges 16.1-ből készült, lehet ebből ered, hogy mégis más a default.

Élesítést és Kontraszt javítást is gondolom offoltad
    Kontraszt kilőve az élesítést viszont írtam, hogy az nem ilyen egyszerű, nem 0-án vagy csúszkaközépen van az érintetlen állapot, a skála 2/3-án áll defaultból, felette zajosan túlélesít, alatta elmos, homály az FHD kép is. Ennek majd utánanézek.

@Patice, nem win csontozás érdekelt, csak az Intel IGP driver opciók.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés