Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Celtis

veterán

válasz SunMount3r #39372 üzenetére

Nem néztem, de valószínűleg bármelyik jó. Neked egyébként az 1.3-as kábel is elég lenne sávszélességre, lévén az ugyanz, mint az 1.4-é. Az 1.4 inkább azt jelenti, hogy tud a TV-d ARC funkciót, meg bizonyos 3D formátumokat, amik az 1.4 szabványban jelentek meg.

Én azért szoktam 1.4-es kábelt venni, hogy biztosan be legyen kötve benne a CEC.

A bedugásra (is) értettem, hogy túlaggódod. Én soha nem figyeltem ilyesmire. Ezek egységsugarú fogyasztóknak vannak kitalálva, tehát barombiztosan kell működnie.

• _Smooth

senior tag

válasz SunMount3r #39372 üzenetére

Én ilyen rémhírekkel nem találkoztam.
    Csatlakoztatás szempontjából a HDMI se kényesebb, mint a SCART volt, vagy akár az USB.

3m-en létezik olyan kábel (ultra thin, flexi slim), amelyiknél nem mindegy, melyik felét dugod a megjelenítőbe. De ezt a gyártó jelzi a kábelen, és ez sem okozhat károkat, csak nem lesz kép.

(#39371) Celtis
    Az általa használt eszközökön nem fog minőségbeli különbséget tapasztalni, amennyiben a kábel sávszélessége elegendő (és valóban tudja, amit ráírnak) a rajta keresztülküldendő anyag számára. ilyen formán tényleg bármi elég lehet, ami legalább high speed (10Gbps).
    De ettől még a kábel minősége, anyaghasználata sem elhanyagolható. Én spec nem örülnék, ha pl egy 1000Ft-os vacak feje beleszakadna a TV-be, vagy valahol könnyedén megtörne és emiatt elmenne a kép - pláne vasárnap, amikor az üzletek is zárva vannak (de én vagyok a hülye, hogy moziznék templomba járás helyett).
    Szóval ha kicsit túl is izgulta a kérdést, azért én se venném a legolcsóbb darabot.
    SetTopBox és erősítő között egy 1m ECO kábel van (kb 1000Ft-os)... de nem nézünk TV-t, és ha elmenne a kép, se halnék bele.
    Viszont Ő egy notit szeretne a TV-re kötni, ahol valszeg a levegőben lobogna, mozogna a kábel, gyakran húznák ki/dugnák vissza.

Új hozzászólás Aktív témák