Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
róland
veterán
Beállítható valahogy, hogy a KODI kikapcsoljon megadott időpontban? (Felvennék egy tv műsort ma, de éjfélkor már nincs kedvem a KODI-s gépet kapcsolgatni.)
-
róland
veterán
válasz
devil-k
üzenetére
Tippre egyik filmes oldalon se lesz külön info a bővített változatra (pl.: az IMDb-n az 1. részről csak a technikai információk között esik szó kibővített változatról).
-
róland
veterán
Kodiban (és OpenELEC-ben is) mire jók a profilok? (Beállításokban van lehetőség ilyeneket létrehozni.)
-
róland
veterán
Jól emlékszem, hogy ebben a topicban volt valaki, aki kiegészítőt készített a KODI-hoz?
-
róland
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Igen, azok.
-
róland
veterán
Ha már billentyűzet és egér is kell, akkor én valami szép design terméket vennék.
Pl.: Rapoo E2700
Rapoo E6700 - ez bluetooth kacsolatot használ. (Én a 6100-t vettem magamnak, OpenELEC alatt egy egyszerű 1600,- Ft-os usb vevővel problémamentesen működik.Egyazon (wifis) hálózatban okostelefonról Kore vagy Yatse-val vezérelhető.
De megfelelő tv-vel akár a HDMI-CEC is működik, igaz ahhoz kell megfelelő adapter, pl. Pulse-Eight.
-
róland
veterán
Ez most egy próba hozzászólás, hogy az OpenELEc hogy kezeli a Rapoo E6100 Bluetooth-os billentyűzetet. Eddig kitűnően, úgy tűnik az ékezetes betűk is a helyükön vannak. De vajon az "Í" is. És igen, az "í" is megvan. (Pedig a Samsung mobiltelefonomon külső bt-s billentyűzettel vagy az "Í" vagy az "Ű" dupla és a másik helyett is az van, ami. (Billentyűzete válogatja, hogy épp melyik.)
Csak annyira kell figyelni, hogy az 1600,- Ft-os "blútyúk" adó-vevőt alaplapi USB portra kell csatlakoztatni, mert külső USb-hubról nem megy.(Ha jól látom minden magyar ékezetes betű megvan.
S persze a régi jó Logitech V470 bt-s egerem is kíválóan működik. [Mivel lehet egy ilyen egér görgőjét megtisztítani? Valami trutyit összeszedet, s most görgetéskor állandóan az ujjamra keni.
]) -
róland
veterán
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Jól látod, abban nincs biznisz. De a Samsungnak még megy normálisan összerakni. (Megj.: Annak idején 7.000,- Ft-ba került a gyári távirányító önmagában a Sony tv-hez. S kibírt 2 évet.)
-
róland
veterán
TVHeadend+Leadtek WinFast DTV Dongle Mini usb-s tuner párossal van valakinek tapasztalata?
Jó lenne linux alatt beüzemelni a KODI-t, de a tv tunert nem tudom működésre bírni. Pedig a tvheadend látja. Viszont csatornát nem talál. S a KODI-ban már nem látszik.
-
róland
veterán
HDMI CEC-hez mi kellene? Ezzel az alaplappal (ASRock N3150DC-ITX)működik? Vagy inkább ez (ASRock Q1900DC-ITX)?
-
róland
veterán
Milyen megoldási lehetőségek vannak a számítógép képernyőjének külső kijelzőre juttatására, ha a rendelkezésre álló eszköz egy belső kábeles hálózat? (Tudom, hogy UTP kábellel routeren keresztül a médialejátszó legtöbbször működőképes, de mi van akkor ha PowerPoint prezentációt szeretnék megjeleníteni?)
-
róland
veterán
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Akkor minek kell szerver? (Azokat épp a 24/7 üzemre találták ki.)
-
róland
veterán
Mondjuk innen: Lancia Thesis - "A légkondi külön bekezdést érdemel ..."
S ezután megnézni a belteréről készült fotókat. (Sajnos a tc-n nem elérhetők a képek
) -
róland
veterán
DVB-T tunert melyik program kezeli?
-
róland
veterán
Samsung UE40D6100 LED tv és ASUS K55N notebook összekötéséhez milyen HDMI kábel javasolt?
-
róland
veterán
Half-SBS a film. A film megy is, de én szeretném anagliphben nézni. (Hétvégén pakolásztam otthon s találtam egy piros-kék színszűrős szemüveget. [Ha nagyon muszáj, akkor ott a Samsung UE40D6100 tv, amire csak rá kell kötni a külső HDD-t s nézhetem 3D-ben.])
Szóval egy AMD Trinity-s notebookon is szeretném 3D-ben nézni a filmeket, ha már adott a színszűrős szemüveg.

-
róland
veterán
Milyen lejátszóval lehet számítógépen 3D-ben (anagliph, azaz színszűrős formában) lejátszani a filmeket? VLC-ben és MPC-HC-ben nem találok ilyen lehetőséget.

-
róland
veterán
Azért lehet vitatkozni a kínaiakról tett állításaiddal.
(Vajon miért Huawei és ZTE eszközöket vesznek a nagy mobilcégek hálózataik fejlesztéséhez. Az elmúlt évtizedben volt pár keserű tapasztalatom az európai termékekkel, míg a kínaiak megbízhatóan tették a dolgukat.)
(De ha itt tartunk, megéri a nyugati cégnek a hamisítvány felett szemet hunyni, mert az is a márka imázsát erősítheti. A kérdés, melyik piacon huny szemet felette és melyiken nem.)
-
róland
veterán
DVB-T tuner adott: Leadtek Winfast DTv Dongle mini.
Ehhez keresek egy jó notebookot. Elég hozzá az AMD Brazos (E-350/E-450), vagy inkább a Llano (A4-3300, A6-3400) vonalat preferáljam?
-
róland
veterán
válasz
Daniel Alves
üzenetére
Akár mini ITX-es is lehet az alaplap.
Platform egyéni preferencia kérdése. (véleményem szerint az Intel integrált videóvezérlői nem túl acélos teljesítményűek.)
Szerintem elég jók az AMD Brazos vagy Llano megoldásai. Én is ilyet nézegetek.
-
róland
veterán
Llano-s APU-k milyen árban vannak mostanában?
-
róland
veterán
1 TB-os 2,5"-os SATA HDD-t tud valaki olcsón?
-
róland
veterán
válasz
szabi__memo
üzenetére
Az AMD Brazos platformja nem támogatja?
-
róland
veterán
Újra előkerült a HTPC téma. Újabb kísérlet a Medi Portal-lal.
-
róland
veterán
válasz
band1103
üzenetére
Az ATi is tudja technológiailag, de normál PC esetében le van tiltva a chipset ezen szolgáltatása. Csak a notebookoknál engedélyezett a használata. (Ha jól emlékszem még a PH! cikke is említi az új 780-as chipset bemutatásánál.)
Szvsz értelmetlen egy döntés, de ez van.
-
róland
veterán
-
róland
veterán
válasz
bikmakk
üzenetére
www.conrad.hu : itt keress!
-
róland
veterán
válasz
Stankee
üzenetére
Valami AMD 780/790G-s alaplapot ajánlok:
J&W:
JW-RS780UVD-AM2+ (128M)
MINIX™ 780G-SP128MB
JW-790GX-EXTREMEJetway:
PA78M4-H
HA07-UltraMindegyiken van 128MB SidePort memória az integrált videokártyához.
Indulni elég bármelyik új integrált AMD VGA. Ha kell, akkor pedig később bővíthető a gép.
-
róland
veterán
válasz
robot_rigo
üzenetére
Nagyon tetszetős ez az ASUS ház.
-
róland
veterán
válasz
robot_rigo
üzenetére
AMD780G+SB700 alapokon jó választás lenne, de az elavult Intel 945GC+ICH7 erőltetése miatt nem kellene. A ház amúgy szép, de az érintő gombok vezérlése szerintem alaplapcsere után nem megoldott.
-
róland
veterán
válasz
Celithrandi
üzenetére
Gondolom megfelelő program is szükséges hozzá. Amúgy a mezei DVD-t se játsza le egy alap telepítésű Xp.
-
róland
veterán
válasz
TazLeacher
üzenetére
A Windows XP MCE nem jelent meg Magyarországon, így legálisan nem is beszerezhető.
Én maradnék a Vista Home Premium/Ultimate kiadásánál, melyek alapból tartalmazzák az MCE felületet.
-
róland
veterán
válasz
TazLeacher
üzenetére
Érdemes körülnézni a Hauppauge kártyák között is. Linux-os frontendek előszeretettel támogatják, de windows-nál is kedvelt.
-
róland
veterán
válasz
TazLeacher
üzenetére
Önreklám ON
Annak idején írtam egy összefoglalót a HTPC-ről, a Logout-os blogomban megtalálható.
Önreklám OFF
Én jelenleg AMD-s gépet ajánlanék HTPC-nek. 780G/790G chipsettel. Hozzá való kis fogyasztású processzorral (4850e).
A csinos kijelzős házak elég drágák. Nekem még mindig az Origen és a Zalman formavilága jön be, de ez szubjektív.
Mindenképpen valami hardveres dekódolóval szerelt TV tunerrel, ha ilyet is szeretnél. Szoftveres tunereket nem szeretik a frontend alkalmazások.
Operációs rendszer. Akár XP is lehet Meedio, Media-Portal felülettel. Vista Home Premium/Ultimate MCE felülettel. Linux MythTV felülettel (pl. Mythbuntu). Esetleg LinuxMCE.
Egy szép Logitech DiNovo billentyűzet-egér páros megfelelően elhelyezve jól mutat egy HTPC mellett.

-
róland
veterán
4. Bármely számítástechnikai boltos összerakja neked. (Bár érdemes vásárolni náluk, hogy ne orroljanak meg rád.) - Amúgy csak az alaplap és a processzor beszerelése problémás - pontosabban a processzor hűtésének felszerelése. A többit szinte lehetetlen elrontani.
A legnagyobb gond a sztatikus töltésből származhat, azt pedig egy földelt elosztó földelésének megérintésével le tudod vezetni, mielőtt a géphez nyúlnál.
-
róland
veterán
Ha szerencséd van, akkor a későbbiekben az alábbi J&W alaplapra tudod cserélni a PUNDIT alaplapját: JW-RS780UVD-AM2+ (128M) - (Micro-ATX: 225 x 245mm). A ház méretei [91mm (w) x 357mm (d) x 275mm (h)] alapján el kell, hogy férjen benne.
-
róland
veterán
Kevés lesz az az ASUS Pundit R350. Az integrált VGA-ja nagyon szerény. S szerintem ennek az árából egy rendes konfig is összerakható.
Korábban többször ajánlottam az AMD 780G-s alaplapjait, amelyek egész jó áron elérhetőek. Ezeknek az integrált VGA-ja elboldogul a 720p-s tartalmakkal. Egy AMD Athlon 4850e CPU-val kiegészítve csendes, kis fogyasztású, ideális HTPC alapot kapsz. Gyártója válogatja, hogy milyen videó kimentetek vannak az alaplapon, szerintem találsz olyat is amelyik neked megfelel.
Az ASUS Pundit zajosságát még mindig tartom. Cégünknél üzemel pár P1-es változata. Nem is a hangossága baj, hanem az "intelligens"hűtésvezérlés, mely 5-10 másodpercenként kapcsolgatja a ventilátort.
-
róland
veterán
Lehet választani: Big Buck Bunny
-
róland
veterán
válasz
cgsilver
üzenetére
Mit találtam?!
J&W MINIX-780G-SP128MB alaplap: [link]
A bejelntése: [link]
S egy kiemelés a miniITX alaplapról:
"The board has Radeon 3200 integrated graphic provided by Radeon 780G Northbridge and the graphic has 128 MB side port memory integrated on the board. It comes with Gb LAN, Realtek ALC 885 7.1 + 2 channel HD audio codec and it comes paired with SB700 Southbridge.
The board supports HDMI, DVI and VGA, six USBs, eSATA, SPDIF both coaxial and optical and 7.1 analogue sound out and all this is packed on the 170mm side. If you need more USBs there will be a header card with an additional 4 USBs."
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3610
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Pixel 7 pro 128/8
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

])