Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• .-..-.

tag

válasz Fenyő #27 üzenetére

Most csak így hiretelen erre volt időm.
    Megformáztam a lemezt DD 83track/11sector felosztással és így hivatalosan 913kB a tárhely, ebből 906kB szabad, ami a képen látható.

De amúgy jól elakadtam a használatával, mert elfelejtettem, hogy Czo fórumtárs (ugyanis ezt a vezérlőt tőle vásároltam összszerelős csomagban és a burkolat is neki köszönhető) milyen stuffokat rakott az EEPROM-ba és ezeket hogyan kell előhívni.
    Szóval jó volna feleleveníteni, mert úgy tűnik, magam sem értek a saját gépemhez jelenleg. :B

• .-..-.

tag

válasz Fenyő #25 üzenetére

Mivel a vezérlő nehezebb a gépnél érdemes azt mozgatni, de amúgy mennyire életszerű, hogy valaki egy gépet ide-oda mozgat?
    Goteket nem tudom, de elméletileg működhet.
    Bár kérdés, hogy minek oda Gotek, ahol elérhető sd-kártya megoldás is.
    Nekem direktben a floppy kellett. Drágább volt kompletten, mint egy sd megoldás, de eleve a retro hangulat miatt csinálom, oda pedig nekem ez kellett.
    Ha érdekes lehet, akkor csinálhatok egy fotót a cuccról.
    Éppen a napokban akartam előszedni a gépet, mert a Video->VGA kábelem kontakthibás és újra akartam csinálni.

Megbízhatóságról annyit, hogy szórakozásból Amiga-hoz használok HD lemezeket DD-re formázva (HD-re A4000-hez) installhoz, teszthez vagy csak poénból OCS/ECS demók futtatásához.
    A Workbench install lemezeket ~15éve másoltam és azóta is hibátlanul működnek.
    Nagyon-nagyon kevés lemezem megy tönkre.

Anno amúgy érdekes lehetett a megbízhatóság, mikor más adattárolási megoldás nem volt, de mostanra ez inkább csak adatbeolvasási eszköz.
    Tönkremegy egy lemez akkor kuka, másikra megírom ugyanazt és minden megy tovább.
    (Amúgy a páramentes tárolás a titka ezeknek a lemezeknek, ugyanis sok év alatt képesek penészesedni és összekenni a fejet vele. Aztán lehet alkohollal fejet pucolni)

• .-..-.

tag

válasz Fenyő #21 üzenetére

Nekem van EP128-hoz újabb gyártású floppy-m.
    (arról megy az EP táplálása is a jobboldali porton keresztül, mert amúgy oda kerül a vezérlő)
    Az alap a sima 720kB formázott lemez (80track/9sector)
    Lehet kicsit emelni még az értékeken, de így bukja az ember a PC kompatibilitást, mert amúgy msdos kompatibilis (fat12) a fájlrendszer.
    Szóval PC-n csak rá kell másolni a fájlokat, EP-n pedig lehet használni.
    Én anno ezért választottam a real floppy-t az sd-kártya helyett.
    Utóbbi kényelmesebb, de a floppy jobban retro feeling számomra.
    (Pl: TVC-n is floppy-t használok.)

Új hozzászólás Aktív témák