Hirdetés
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
2022. április 9. 10:00 - 15:00
a legközelebbi FEJhallgatós találkozó időpontja.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rauschie
senior tag
Sziasztok!
Nem ígérek semmit, de ha megyek, akkor egy HD580-at és egy CMoy-t tudék hozni. -
rauschie
senior tag
válasz bigmasterg #328 üzenetére
Visszavittem a CanAmpet... Jobb volt, mint a Cmoy
-
rauschie
senior tag
A Heedet dinamikusabbnak éreztem, a Lupus mintha kicsit erőlködött volna a HD600-al, de ez természetesen relatív, Lupussal is bőven jobban szólt, mint az én rendszeremről, ami egyben felvet még egy problémát: nem tudom, ti hogy vagytok vele, de hogyhacsak nem nagyon jól ismert számot hallgatok, nehezen ismerem fel, ha egy cucc jobban szól, mint az enyém, ellenben ha rosszabbul, azt szinte egyből. Valószínűleg megszokás kérdése is. Jó a Lupus, de szerintem a Heed jobb.
Ár/érték arányhoz:
Valószínűleg a Lupus Jnr. jobban jobban megéri, neked. Nekem is jobban megérné, mert sz@r a DAC-om. Viszont, ha 85 ezer forintért keresed (újonnan) a legjobb erősítőt, akkor a Heed jobban megéri, mint a Lupus, mivel erősítőt keresel, és nem érdekel, adnak-e hozzá DAC-ot. Ha 85-ért kell erősítő+DAC, akkor nem tudod megvenni a Heedet. Ha 120-ért kell erősítő+dac, akkor megint csak a Heedet választom egy komolyabb DAC-al. Amit ezzel mondani akarok, hogy más a célközönség. A CanAmpnek sem én vagyok a célközönsége (még), ezért nem tudok nyilatkozni az ár/érték arányáról. Majd akkor tudok, ha lesz egy komolyabb forrásom, amihez erősítőt keresek ennyiért, és összehasonlítottam a CanAmpet egy hasonló árú erősítővel.
A Heed termékek magyar pénztárcához valóban drágák, de továbbra is fenntartom a véleményem: mutass olcsóbban jobbat, vagy ugyanolyat (CanAmp esetében egy erősítőt, ami jobban szól, mint a CanAmp, és újonnan nem drágább, mint 85e ft.), ha ez sikerült, akkor lehet fanyalogni, hogy drága.
Ezt az egészet no offense jelleggel írom, csak a megközelítés fontosságára szeretném felhívni a figyelmet, az ár/érték arány egyébként is egy érdekes dolog, de audiotermékeknél talán még inkább az.
-
rauschie
senior tag
válasz rauschie #318 üzenetére
Bocsi, kicsúsztam a mod-időkeretből, de annyi még, hogy persze létezik sok esetben cucc, ami nem feltétlen annyival olcsóbb, mint amennyivel rosszabb, de ez az eset már kompromisszum, és azt mindig nehéz beárazni. A legtöbben az ideális kompromisszumot keresik, de ha megnézzük, hogy itt mivel hallgatjuk a zenét, akkor azért vegyük észre, hogy ez bőven emberek legnagyobb része által ideálisnak tartott hangminőség/ár kompromisszumnak bőven inkább a hangminőségi, mint sem költséghatékonysági végletéhez van közel.
-
rauschie
senior tag
Én sem hallottam túl sok különbséget a Lupussal, de van, akinek ez a különbözet éri meg a felárat. Személy szerint úgy gondolom, hogy egy cucc árát akkor lehet leszólni, ha van olcsóbban jobb. Én ilyet még nem hallottam, igaz jelenleg még elég relative szűk azon dolgok köre, amiket igen.
-
rauschie
senior tag
válasz baluka26 #305 üzenetére
Úgy tudom, hogy a CanAmp referenciafülese a HD600 volt, ugyanakkor head-fin inkább nyitott AKG-hoz viszik. A hétvégén nem sikerült visszajuttatni Zsoltnak, így szerdáig nálam ragadt, de az 580-al szerintem nagyon egyben van.
Mod: p_adam mondta, hogy kicsit sok a magas benne. Na most az én DAC-om a parasoundhoz képest bőven gagyi, de én nem érzem ezt, vagy csak a fülem szokta meg. Zsolt és a használati útmutató 72 óra burn-int mondanak hozzá, head-fin 200 órát, ebben most lehet olyan 40, ez is benne lehet a pakliban.
[ Szerkesztve ]
-
rauschie
senior tag
válasz kk831228 #295 üzenetére
Igen, hallgattuk a Caratról is, de a carat a HD250-el is mélyhiányos volt erősítés nélkül, szóval tényleg nem tudom, mit tud az az erősítő vagy mit nem. Ami tény az az, hogy az 580-nak és a 600-nak is kevesebb mélye volt az erősítőről, mint alaplapi hangkártyáról. A hd555-el viszont nagyon szépen muzsikált, és schawo AKG-i is jól szólnak róla. Én inkább a bravot vinném ennyiért, de lehet, hogy az én ízlésemmel van a baj.
-
rauschie
senior tag
HD600-al nekem nagyon nem tetszett, de a találkozó végén volt alkalmam meghallgatni ugyanarról a forrásról a HD250-et is, és az is szörnyű volt róla, tehát valóban sanszos, hogy ott a forrás volt gyenge. HD555-nek és HD598-nak viszont nagyon feküdt, szerintem remek párost alkottak.
mod: az elősző hsz-ben a "600 ugyanaz mint a 680"... azt jelenti, hogy a "600 ugyanaz, mint az 580"...
[ Szerkesztve ]
-
rauschie
senior tag
válasz baluka26 #263 üzenetére
Igazából 3 percig lehetett a fejemen az 540, soha nem volt nálam A/B-zve az 580-al. Az 540 analitikusabb, vékonyabb a hangzása, mint az 580-é, de ezt tessék azzal lederiválni, hogy engem nem zavar, ha egy prezentáció egy kissé hatásvadász. Mindent összevetve nagyjából egy ligában játszhatnak (tehát sokkal közelebb áll az 580-hoz, mint az 555-höz), de semmi konkrétumot nem mernék kijelenteni az 540-580 párbaj kimeneteléről. Schawo-nak nagyon tetszett az 540, szóval gondolom ő többet hallgatta, tuti volt nála 600 is, azzal össze lehet vetni. A 600 ugyanaz, mint az 680, csak jobb. Amit az 580 jól tud, azt a 600 egy kicsit jobban, amiben az 580 gyenge, abban a 600 kevésbé az, de ugyanaz a karakter. Az árát megérte, az 540, az tuti .
-
rauschie
senior tag
Első benyomások: a Stax és a HD250 beb*szott. Megy úgy majdnem minden a Parasoundról, lehet, hogy tkp. az b*szott be.
Konkrét észrevételek: Jól döntöttem, hogy Sennheiseres lettem, és valószínűleg az is maradok sokáig. Nem az AKG-seket fikázandó, de az én ízlésemnek a Sennheiser hangzás felel meg leginkább.PS: Köszönet a helyszínért a Fazekasnak, ha olvassák, és a Heednek a CanAmpért (az is nagyon rendben volt).
PPS: baluka, tudod hova mész el, hogy 5ezerért van olyan fülesed, ami úgy szól, mint az 540
-
rauschie
senior tag
Na, én bementem a suliba, mostantól mehet a buli
-
rauschie
senior tag
Én is több hsz-re számítottam, de ezek szerint mindenki oda fog találni
.Annyi még, hogy aki kocsival van, és rendelkezik notebookkal, az lehetőség szerint hozza, nem tudom, hány lesz. Illetve még egy dolog, emlékeim szerint tantermenként 2 vagy 3 fali konnektor van, tehát hosszabbítót, T-dugót is dobjon be a csomagba, akinek nem okoz gondot a szállítás, nehogy már ezen szívjuk meg.
Végül annyi, hogy meglepetésvendégként kapunk a Heedtől kölcsönbe egy Goldring fülest is, konkrét típust nem tudok, de ezt is meg lehet majd fülelni. -
rauschie
senior tag
válasz bigmasterg #117 üzenetére
Leírom kicsit bővebben amit tudni kell/érdemes a helyszínről, később valószínűleg az első hsz-be is bekerül.
A placc hivatalosan de. 10-től du. 7-ig a miénk, valószínűleg ekkor sem leszünk percre pontosan kikergetve.
Három tantermet kapunk, az iskola harmadik emeletén, ugyanazon az emeleten található kávéautomata, a bejárattól 50 méterre kedves kis pékség, harapnivalót elfogadható áron lehet beszerezni. A google maps műholdképén látható a templom mögötti parkoló, ebben hétvégén többnyire elég sok szabad hely van, nem utolsósorban pedig ingyenes. Az iskolai wifi hálózathoz jelen állás szerint nem kapunk hozzáférést, viszont a tantermek egyikéről biztosan tudom, hogy fogni lehet a szemközti patika jelét, szóval ha valaki tud hozni egy átjátszós routert, akkor ezt a részét ki lehet pipálni, vagy mindenki az ablaknál tolong.
Úgy beszéltem meg az igazgatóhelyettessel, hogy leadok a portán előre egy listát azok nickjeiről akik jönnek, ezt kell majd bemondani. Erre azért van szükség, mert ugyanaznap egy emelettel lejjebb felvételiztetnek, tehát elég sok ember lesz, az iskola pedig Józsefváros szívében (aka nyócker) található, nem szeretnék, ha illetéktelenek is bejönnének. Természetesen az adatlapomon megadott telefonszámon elérhető vagyok, meg egyébként is ott leszek egy órával korábban, szóval ha bárkinek problémája van odatalálással/parkolással/portával/bejutással/bármivel, nyugodtan hívjon. -
rauschie
senior tag
Azt hiszem, bigmasterg debreceni.
-
rauschie
senior tag
válasz Nertpaelg #111 üzenetére
Furák ezek a vintage fülesek, német ismerősömnél volt valami hasonló kialakítású őskori Sennheiser, de nem nagyon tudtam mihez hasonlítani. Mai sztenderdekhez mérten nem szólt kiemelkedően sehol, de mégis kiegyensúlyozottan, nem mint egy tipikus mai olcsófüles, ahol nem tudja az ember eldönteni melyik tartomány fáj jobban.
-
rauschie
senior tag
Buli vagy teszt témakörhöz: kövezzetek meg, de részemről inkább legyen buli, ritkán látok ahhoz ennyi jóságot egy rakáson, hogy melózzak. Ennek ellenére lehetne valamiféle tesztet is csinálni viszont ahhoz egyrészt fel kellene állítani valami objektív rendszert, másrészt sok cucc van, amit nem is nagyon tudunk objektíven tesztelni, pl. a CanAmpnek nem nagyon lesz árkategórián belül ellenfele. Össze lehetne dobni egy mondjuk 10 fülesből álló listát, de ez hallgatónként mindössze 3 percet feltételezve is több mint 5 óra, mire mindenki végigmegy rajta. Az lehet még megoldás, hogy árkategória-versenyeket tartunk, mondjuk 5 füles és 5 ember csoportonként, aztán egymással konzultálva-vitázva minden csoport kihoz egy kategória-sorrendet, a végén összevetve mindent. Kicsit napközi-feeling, de most ha jól látom, ötletelés van, vagy mi.
Tesztlemez témakörhöz: azt tényleg jó lenne kiderülni, ha vannak közös referenciák. Én pl. a Chesky records teszt cd-jéről p_adam révén szereztem tudomást és azóta is ez a referencia-lemezem, szóval nem hiszem, hogy csak mi ismerjük.
[ Szerkesztve ]
-
rauschie
senior tag
Közben beszéltem a beszéltem az ex-sulim igazgatónőjével, mehetünk a Fazkeas Mihály Gimnáziumba .
-
rauschie
senior tag
Írok egy hszt-t is, hátha nem mindenki olvassa az elsőt, lassan kinőjük a helyszínt, szóval ha valakinek van valami opciója nagyon szívesen vennénk.
-
rauschie
senior tag
Nem rossz ötlet ez a tesztelősdi, de akkor nem ártana kidolgozni valami szabályrendszert. Első körben mondjuk mindenkinek legyen pen drive-on pár referenciazenéje, mert két csúcsfüles összehasonlításánál már elég apró különbségek dönthetnek. Még AVX-en vetette föl valaki, hogy jó lenne eldönteni, hogy ez most buli, vagy teszt, utóbbi esetben mondjuk jó lenne meghatározni egy referencia erősítőt/forrást, erősítőnek pl. kézenfekvő lenne a bravo, ami bár nem egy high-end darab, de nagyjából bármivel megbirkózik egy elfogadható szinten és nem mellesleg lesz belőle három .
-
-
rauschie
senior tag
válasz bigmasterg #23 üzenetére
Na, nem gondolod meg magad a 250 km-ről? Elküldtem az első hsz-t szerkesztésre, egész csinos lista van kialakulóban
[ Szerkesztve ]
-
rauschie
senior tag
-
rauschie
senior tag
A K701 engem is nagyon érdekelne, állítólag kegyetlen gyors és semlegesebb mint a Sennheiser 6xx-ek. Az 580 hangzását elég sokan vannak akik azonosnak tartják a 600-éval (meg persze elég sokan, akik nem ) szóval tényleg jó lenne egy 600/650. Van egy imserősöm, akinek van 650-je valami custom kábellel, ha lesz időpontunk megkérdem tőle, nem lenne-e kedve eljönni.
Van valaki esetleg, aki más audió fórumon is aktív? Lehetne terjeszteni az igét, itt a Ph-n gradosokról pl. egyáltalán nem tudok[ Szerkesztve ]
-
rauschie
senior tag
Kezdetnek akkor én:
Az időpont jövö év elején lenne a legjobb valamikor, tényleg közeledik a karácsony, ajándékok, rokonlátogatás, újév, stb., valószínűleg utána mindenki sokkal jobban ráérne.Amit tudok hozni:
füles:
HD555
HD555
px200forrás/erősítő:
Carat UD-1egyéb:
notebook 3 usb, 1 pcimcia és 1 firewire porttal[ Szerkesztve ]
-
rauschie
senior tag
A fejhallgatós topicban felmerült az igény egy össznépi találkozó, fejhallgatóteszt megszervezésére, így elindítom a témát.
Mostantól ide lehet tehát írni, ki jönne, kinek mikor lenne jó, ki mit tudna hozni, mit szeretne hallani. Ahogy alakul a létszám, folyamatosan fejlődik majd az első hozzászólás, lesz egy lista arról, ki mit tud hozni, esetleg mit szeretne hallani.
Hadd szóljon!Időpont: 2011.05.28.
Helyszín: 1013 Budapest, Pauler Irodaház, Pauler u. 11., 2. emelet.
Cuccok, amik valószínű ott lesznek:Fejhallgatók:
A4Tech HS-780
AKG K601
AKG K500
AKG K242HD
AKG K240 (különböző típusok)
AKG K81
Audio Technica ATH-AD700
Audio-Technica ATH-T300
Grado SR225
Grado SR60
Koss PortaPro
Marshall Major
Pioneer SE-M390
Panasonic RP-HTF890
Panasonic RP-HTF600
(Sennheiser HD800)
Sennheiser HD650
Sennheiser HD600
Sennheiser HD598
Sennheiser HD595
Sennheiser HD590
Sennheiser HD540
Sennheiser HD515
Sennheiser HD250
Stagg SHP-4500H
Superlux HD668BErősítők:
Bravo V2
DIY erősítő (CanAmp alapján)
Heed CanAmp
HiFiMAN EF2A
Indeed Mk 2
Matrix M-Stage
P87 DIY erősítő
Schiit AsgardDAC-ok:
Audinst HUD-MX1
HRT Music Streamer II
HRT Music Streamer II+
Lavry DA10
Zero DAC[ Módosította: dabadab ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Zalman ZM650-EBT (hibás) eladó
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest