Hirdetés
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sz_Imre
senior tag
2. felvonás: újra megnéztem szappanos vízzel, hát nem jött össze, mert sehol sem látom, hogy csinálna valamit az a hab. De amit észrevettem, hogy a nyomás tekerőnél (a piros rész) ott körül hallottam ereszteni, de egy kicsit csavartam a nyomáson, akkor abba hagyta. De így sem sikerült kideríteni. Na mindegy.
#13166 hzsolee: Most lehet nevetni rajta, ha a másik részét nem mond(ják)ot el, főleg hogy laikus vagyok ebbe.
"Egykori tanárom szavaival élve: mindent részt el kell mondani, még ha az egyértelmű is, hisz a semminél több, hogy megértse az illető"
De mindegy is, amikor kell működik, nem akarok több időt vele vacakolni. -
Sz_Imre
senior tag
-
Sz_Imre
senior tag
válasz hzsolee #13157 üzenetére
Még nem rendeltem, csak néztem a cikkszámokat.
"ledúgózhatnád a csati furatát" - nem igazán értem, mit akarsz ezzel mondani, elnézést kissé érthetetlen vok.
"gyorscsati is elvileg szétszedhető, és a gumi gyűrű olcsóbb mint egy komplett cucc. Meg lehet csak valami piszok került bele, azért nem zár rendesen...."
- na ezt jó hogy írod, azt hittem ilyenkor kompletten kell cserélni az alkatrészt
Villáskulcs és csőkulcs is van, ha az kellene hozzá.
Addig is köszönöm a segítségedet és a türelmedet.[ Szerkesztve ]
-
Sz_Imre
senior tag
válasz hzsolee #13145 üzenetére
Na megvolt a szappanozás, egy helyen véltem felfedezni, ahol eltűnik a hab, az pediglen a gyors csatlakozónál volt. Míg a műveletet végeztem, mintha halk sziszegést is hallottam a felől, de lehet a nyomásmérőnél (bár ott nem vettem észre a hab eltűnésről).
A lényeg, hogy most kereshetek/rendelhetek alkatrészt.[ Szerkesztve ]
-
Sz_Imre
senior tag
Sziasztok!
Segítségetekre lenne szükségem a kompresszor hiba jelenség megtaláláshoz.
Szóval van egy Metabo Basic 250-24W kompresszor, ami egy nap alatt elereszti a levegőt.
Na és amiért a segítség kéne, hogy hogyan tudnám megnézni, hogy hol ereszt? Mert szabad kézzel nem érzem. Illetve melyik az a pont, ami biztosan megszokott hibásodni?
Használat közben nincs hiba, csak amikor másnap kéne, akkor felkel tölteni újra, mert szinte 1 bar körül marad benne. Eddig mindig tartotta benne a levegőt, de most már az sem. További képek: gyors csatlakozó1 - gyors csatlakozó2 - kép1 - kép2 - kép3 -
Sz_Imre
senior tag
válasz f4lcon #12481 üzenetére
Áá így már teljesen érthető, köszönöm az információt.
Így valóban, amikor kéz is fárad, meg x-edik akkut cserél, akkor valóban könnyebb az akkun lévő reteszt megnyomni, mint a metabo-n gépen. Jogos az érv.Bár gyakoroltam a gépemen azon, hogy hogyan lehetne könnyebbé tenni az akksi cserét. (részemről kéz mérettől függ) Ahogy fogom a gépet kicsit lejjebb markolom és tenyérrel a reteszt nyomom és úgy a másik kézzel pedig az akksit ki-be teszem. Nálam ez bevált.
Bár szó mi szó, ha akkun lenne a gomb, az kényelmesebb lenne. -
Sz_Imre
senior tag
válasz YAS-dude #12479 üzenetére
Sajnálatos, hogy neked kényelmetlen és nem vált be. Bár részemről nem okoz akkora problémát és kényelmetlenséget. Bár ezért jó, hogy van ilyen vélemény és tapasztalatod.
"Metabon egy kétkezes mutatvány, az egyikkel nyomod a gombot, a másikkal ezzel ellentétes irányba húzod az akkut..."
- Elnézést, de szerintem, mindegyik akkus gépnél kétkezes mutatvány, az egyik kéz a gépen, a másikon az akkun - az irány itt most nem releváns. Bár elméletben gondoltam bele, aztán gyakorlatban lehet másképp működik (nincs a sajátomon kívül tapasztalatom). Nem azt akarom mondani, hogy nincs igazad, mert jogos az érved, csak szerintem itt inkább a megszokás a lényeg. -
Sz_Imre
senior tag
válasz Sz_Imre #12455 üzenetére
Metabo akkus gép vélemény.
Az tudni kell, hogy ezelőtt sosem használtam ütve-csavarozót.
METABO SSD 18 LT 200 BL : Meglepően jól dolgozik, mind a nyomatéka és a kezelése részemről kiváló.
Amit eddig behajtottam facsavarokat, 5x40 (12db) és 6x50-es (1db) méretű csavart, ez utóbbit persze előfúrással, mert kemény fa volt.
De lazán megbirkózott a feladattal. A kialakítása és a fogása kényelmesnek tűnt, a súlya is jól el van osztva. Ezt a munkát egy 2Ah-os akkis-val csináltam.Metabo SB 18 LT BL SE:
Az előző B&D gépemmel, a fúrást max a fában alkalmaztam, mert vasban már elvérzet, persze érthető, hogy 750-es fordulattal kevés volt.
Arra inkább az elektromos fúrót használtam.
Na ezzel a Metabo géppel a 2-es fokozatot állítottam és úgy fúrt, ahogyan az kell. Persze az elektromos gépnek a sebességét nem hozza, de meglepő volt a teljesítménye.
Az ereszcsatorna tartó csavart vasat (5mm vastag) lazán és gyorsan átfúrt.
Először egy 4-sel utána 6-os fém fúrószárral alkalmazva átfúrtam.
Fát is fúrtam, egyelőre csak 8-as méretű szárral, de megbirkózott a feladattal.
Itt is 2Ah akksit használtam.
Plusz pont, hogy fém tokmányos és van egy különleges befogatás rögzítő vésett kialakítás (kép és kép), amit ha rászorítok, olyan érzés,
mintha pluszban rászorítana. (lehet van más márkáknál is ilyen kialakítás, valahogy ezt nem figyeltem) Nekem ez így tetszik.A gépeket koffer-al együtt rendeltem, szóval inkább nevezném szerszámgép tartónak mint ládának.
De nagyon ergonomikus a kialakítása, mert kétféleképpen is lehet hordozni (kép és kép). A tárolás is precíz kialakítása van, ugyanis egymásra ráteszed
"persze megfelelő pozícióban" akkor egybe van, szóval nem fog szétcsúszni. Plusz van még középen egy zároló rész.
A kofferban a gép mellett akksi töltő, akkuk és esetleg egy-két kiegészítő is elfér.Magam részéről ajánlom a terméket, persze hosszú tapasztalatom még nincsen, de úgy gondolom, házi hobbi barkácsolási célokra bőven megfelelő.
Metabo termékeket a garanciához mindenképp regisztrálni kell, amit itt kell megtenni.
Azt nem tudom, hogy miért pont ezt a márkát választottam, tán lehet a kompresszor miatt, mert az is Metabo márkájú és az bevált.
De akár vehettem volna, Makita vagy Hikoki, Graphite vagy Einhell (bár ennek a minősége lutri, ahogy olvastam).
A lényeg, hogy hosszú ideig működjön.[ Szerkesztve ]
-
Sz_Imre
senior tag
válasz Viktoár #12471 üzenetére
Vásárlás előtti tipp, nézd meg, milyen tokmány fajta kell neked.
Ha jól néztem, akkor két típus van (műszaki adatoknál):
SBE 650 (600742000) - Fogaskoszorús fúrótokmány
SBE 650 (600742850) - Gyorsbefogó tokmány
Tapasztalatom nincs, hogy melyik a jobb a másiknál.[ Szerkesztve ]
-
Sz_Imre
senior tag
Sziasztok!
Bemutatom a két új szerszámot, amiket megvettem kiegészítőkel együtt.
Az egyik METABO SSD 18 LT 200 BL akkus ütve-csavarozó, a másik Metabo SB 18 LT BL SE akkus ütvefúró-csavarozó. Mindkettő szénkefe mentes (Brushless).
Két különböző webshoptól rendeltem (kb 3 hét eltéréssel), Szerszamoutlet (Akme Kft) és a Zákány Szerszámház kft.
Ezeket úgymond akcióba vettem, ami azt jelentette, hogy a Metabo szerszámgép termékük mellé ajándék akkumulátor járt (18V 2AH). Természetesen vettem hozzájuk egy 4 és 5.2AH-es akkut, így összesen 4 akkum van.
A termék mint megjelenésével és technikai specifikációval jónak tűnik.
Sajnos még nem sikerült élesben kipróbálnom őket, de reményeim szerint jóval előre léptem a eddigi használt akkus fúró-csavarozóval szemben.
Amit váltott, az egy Black & Decker EPC12 H1 akkus fúró-csavarozó.
Ezt még valamikor 2014-5 körül vettem, kezdő hobbi barkács célokra.
Mára már az akksi nem az igazi, gyenge is, és több lett időnként a barkács/szerelés meló.
Így arra jutottam, hogy akkor már adjunk az érzésnek, és valami jó márkás gép legyen, nem utolsó sorba "megbízható" - ezt még nem tudom megítélni tapasztalat híján.
Igaz nem volt olcsó (részemről), de valljuk be, valamit valamiért címszóval.
Remélem be fog válni, és jó hosszú ideig fog működni.
Köszönöm, hogy elolvastad. -
Sz_Imre
senior tag
válasz sityupityu #6869 üzenetére
Ja ok, bár ez is ütvefúró-csavarozó azaz multifunkciós , de egyébként igazad van, csak nem jött át melyikről van szó. Sry
-
Sz_Imre
senior tag
válasz sityupityu #6867 üzenetére
De, az utolsó újságba benne van, csak a vége felé. persze ha egyről beszélünk.
Kép (ápr 1) -
Sz_Imre
senior tag
válasz sityupityu #6863 üzenetére
Hát vagy gyorsan elkapkodták, vagy korán nézted meg, mert tegnaptól (03.28.) érvényes a termék készlet.
-
Sz_Imre
senior tag
válasz Tibicsucsu #6861 üzenetére
Szia!
Egy vélemény a termékről. Mondok saját véleményt is, igaz az enyém csak sima rezgő csiszológép, használható bár a gyári csiszolólap nem a legjobb, könnyen szakad. A másik, hogy a porgyűjtő jó lenne, ha valami értelmesebb rögzítése lenne, mert a rezgéstől mindig leesik róla. Amire használni szeretnéd, arra szerintem jó lesz, bár nekem 2m deszka egyik oldala után pihentetni kellet a kezemet, mert annyira szétrázta.
[ Szerkesztve ]
-
-
Sz_Imre
senior tag
válasz sityupityu #6800 üzenetére
Nekem mindegy melyiket veszed, mert nincs tapasztalatom egyikkel sem, én csak ha magam részéről kellene akkor csak is olyat amire garancia van.
-
Sz_Imre
senior tag
válasz sityupityu #6798 üzenetére
Hoppá, félre olvastam, neked ütvecsavarozó kell, most gyorsban ezt találtam (azért nézd meg).
De ha nagyon 2 közt kellene választani akkor az utóbbi, 1év gari van rajta.[ Szerkesztve ]
-
Sz_Imre
senior tag
Üdv.
Kézi csiszológépet szeretnék venni. Most lesz Lidl-ben akciós készülék.
A kérdés, akinek van tapasztalata vele, hogy mennyire használható a gép vagy inkább más márka felé nézelődjek?
Hobbi célra kellene csak, szóval nem mindennapos, leginkább fa anyagok csiszolására.(#6796) sityupityu: Szerintem egykutya, amelyiket megveszed. De ennyiért már lehet kapni, normális garanciával ellátott termékeket is.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen RAM-ot vegyek?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Politika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Diablo IV
- Eredeti játékok OFF topik
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- További aktív témák...
- Skil Red 9320 sarokfűrész
- Eladó vagy Csere Ebike Fully-ra a képen látható 2023-as Cube Stereo one77 pro kerékpár
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Max DE (Gar: 2027.08.13-ig)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips FC6725/01 SpeedPro vezeték nélküli porszívó közel 2 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest