Hirdetés
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Zsoca1991102: Kábel kereső / ér pár kereső
- djculture: Éhezők ssd és memória viadala.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
Ha jól tudom, annak az antennának létezik beépített erősítővel rendelkező változata is, talán a TV adja neki az 5 V tápot, ami a menüben beállítható.
Az igaz, hogy látszólag ráterhel a box is, de abba visszirányba valószínűleg nem folyik áram, emiatt nem okoz gondot. Egyszerűbb TV-tunereknél (ami tápot nem ad ki) más a helyzet, mert általában egy tekercsen keresztül rövidzárat képez a bemenete, legalábbis DC-szempontból (nagyfrekvenciára nyilván nem).
De a vevőboxok általában maguk is adnak ki tápot, ami szintén a menüben aktiválható, tehát az ilyen tunerek bemenete nem képez rövidzárat.
További érdekes kérdés, amikor egyszerre aktiválod a TV és a box antennatápját, és azok "szembekapcsolódnak" egy splitteren keresztül. Elvileg az áramkört felkészítik ilyen véletlenekre is (elektronikai szempontból nem egy nagy kaland megoldani és kivédeni a káros következményeket), bár én még nem próbáltam, hogy mi van ilyenkor.
Mindamellett vannak DC-leválasztott splitterek is, ahol az egyik ága kondenzátorral leválasztott.
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook Air M1 13" 16GB RAM 256GB SSD 27% áfás számla, (0226)
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- KIÁRUSÍTÁS - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 Dock (akár 2x4K felbontás)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 10700 / 32GB DDR4 / RX 6700XT 12GB / 512 SSD + 1TB HDD
- CORSAIR K100 AIR
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest