Hirdetés
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- MasterDeeJay: Harc a DDR5 árak ellen
- HUNNIA1920: Kínaiwebáruház, amit jobb elkerülni
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
Ha jól tudom, annak az antennának létezik beépített erősítővel rendelkező változata is, talán a TV adja neki az 5 V tápot, ami a menüben beállítható.
Az igaz, hogy látszólag ráterhel a box is, de abba visszirányba valószínűleg nem folyik áram, emiatt nem okoz gondot. Egyszerűbb TV-tunereknél (ami tápot nem ad ki) más a helyzet, mert általában egy tekercsen keresztül rövidzárat képez a bemenete, legalábbis DC-szempontból (nagyfrekvenciára nyilván nem).
De a vevőboxok általában maguk is adnak ki tápot, ami szintén a menüben aktiválható, tehát az ilyen tunerek bemenete nem képez rövidzárat.
További érdekes kérdés, amikor egyszerre aktiválod a TV és a box antennatápját, és azok "szembekapcsolódnak" egy splitteren keresztül. Elvileg az áramkört felkészítik ilyen véletlenekre is (elektronikai szempontból nem egy nagy kaland megoldani és kivédeni a káros következményeket), bár én még nem próbáltam, hogy mi van ilyenkor.
Mindamellett vannak DC-leválasztott splitterek is, ahol az egyik ága kondenzátorral leválasztott.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó macbook pro 16 M1 Max 10 CPU/32 GPU 64GB 1TB
- Nálam már kapható a jelenlegi leggyorsabb brutál notebook: Samsung Galaxy Book 5 Edge 5G!
- Sony WF-G700 White- INZONE Buds vezeték nélküli zajszűrős(ANC) fülhallgató - Fekete, 2 év gari
- High-End AMD Ryzen 9 9950X3D, ASRock X870E Taichi + Dell AlienWare AW2725DF + ajándékok
- 24,5"-os FullHD Dell Alienware gamer monitor újszerű állapotban AW2518HF
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- KARÁCSONYI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest