Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• SUPREME7

őstag

válasz repvez #16255 üzenetére

Nem értek hozzá, de apósoméknál szintén egy bazinagy régi tetőantenna volt, hasonló mint amit a kolléga linkelt, szintén hálózatba dugva "erősítős". Nem ment, szaggatottt, kockásodott, minden baja volt. Átvittem az USB-s DVB-T tunerem pici botantennáját, egy új kábelt kivezettünk a teraszra és hibátlan minőségben nézik a tévét.

Mindenképpen oldd meg a kültérre kivezetést, ne szenvedj szobaantennákkal.

• Kernel

nagyúr

válasz repvez #16255 üzenetére

Ha a lepkeantennára gondolsz, az kb. 55 x 80 cm, ami mellesleg csak a reflektor (rácsos rész) mérete:

Nem rossz egyébként, de van ennél nagyobb nyereségű is. Meg lehet próbálni azt is, hogy a tápfeladó dugóját, ahová a kis tápegység csatlakozik, lecserélni egy normál koax. dugóra.

Ezután a set top box menüjében az 5V antennatápot bekapcsolni, már amennyiben tud ilyet. Noha az eredeti tápegység 12 V-os szokott lenni, az erősítő 5V-ról is működik, akár még jobban is, de ez próba kérdése.

Ez azért is jobb, mert az eredeti tápfeladó némi jelvesztést is okozhat, legtisztább ügy teljesen kiiktatni.

Ha sehogy nem jó, antennás webshopokban lehet látni komolyabb tetőantennákat, erősítővel vagy anélkül, vagy a kábelbe iktatható erősítővel. De utóbbit is fent kell elhelyezni. Vagy a topikban visszaolvasva (vagy a másikban) is szoktak néha ajánlani konkrét típusokat. (Hiába szakmabeli vagyok, de nem antennaszerelő, ezért ezt a részét inkább másra szoktam hagyni.)

Beltéri antenna leginkább a helyi adók vételére alkalmas, de még arra sem mindenhol.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés