- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- kenand: Hol volt, hol nem volt, Thunderbolt...
- Kókuszdió: Ryzen ( Zen4 / Zen5) – amikor a „normális működés” magyarázatra szorul
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Újabb CoffeeTime projekt készül. Asus Q170M-C és QTJ2 (i7 10750H ES)
Aktív témák
-
toeri
aktív tag
válasz
bitfarkas
üzenetére
OFF Nekem 2db HDD van USB2-es rackben, az is cserélhető menetben. Úgy látom ettől az egy kis nézeteltéréstől eltekintve eléggé egyképp gondolkodunk a dologról... :D ON
Igen, oda-vissza tudja igazítani a szalagot, szerintem pont ezt rontotta el picit abban az esetben, amikor a hangban meghallottam. (Látni akkor sem láttam semmi különöset, de direkt megismételtem a beolvasást, és ugyanott ugyanolyan lett.) Ez egy ''idegen'' felvétel volt, a sajátjaival sosem csinálta még a kamera. (Hálistennek...) :t
[Szerkesztve] -
toeri
aktív tag
válasz
bitfarkas
üzenetére
OFF A kártyámhoz sajnos az 5-ös Videostúdió volt csomagolva, ami elég kezdetlegesnek mondható a 7-eshez képest. :( Azt én se sokáig használtam, de most, hogy mondod megpróbálok szerezni egy próbaverziót a Médiastúdióból is. ON
Azért nem egyről beszélünk, mert amit én tapasztalok az a következő:
amikor veszem be a filmet, akkor az onnan jövö csomagok egy -gondolom memória+lemezterület- bufferbe kerülnek, ahonnan a tömörítő algoritmus írja őket a végleges helyükre. Ez a terület képes megtelni. Ilyenkor a SW megállítja a lejátszást (ő vezérli a kamerámat a FW kábelen keresztül) addig, amíg kiüríti a felgyűlt adatot. Így elkerüli a teljesen on-the-fly esetben bekövetkező frame-drop-ot. Igaz, a beolvasás így kicsivel hosszabb lehet, mint a beolvasandó film hossza, de ez engem eddig nem zavart jelentős mértékben. (Mint mondtam eddig egyetlen esetben fordult elő, hogy a hangban hallottam.)
Ami a kérdés másik részét illeti, természetesen kipróbáltam más metódusokkal is, de nekem ez jött be leginkább. Feltekerem 9000-re a bitrátát és hajrá. Ha túl nagy lesz és nem férek ki a lemezre, akkor legfeljebb lesz még egy menetem, de addig sem foglalja el azt a rengeteg helyet, amiből mindig kevés van amúgy is...
(Jelenlegi összesített tárkapacitásom: 120+80+40+30+10 Giga. -És ebből sajnos egyszerre csak 3 lehet on-line.) :( -
toeri
aktív tag
válasz
bitfarkas
üzenetére
Nem értem a kifejezéseidet. Nem ugyanazzal a kodekkel kódoltál? Vagy milyen paramétert nem tudtál beállítani? Egyszerűen nem értelek, az a baj.
(Azonban az feltűnt, hogy én a Videostúdió (7-es)-ről beszéltem, te meg ''Media studio''-ról, ami lehet, hogy egy létező másik terméke ugyanannak a cégnek -amit én viszont soha nem használtam-, és saját kodekkel tömörített??? Ha különböző kodekkel vagy különböző beállítással tömörítesz, akkor persze, hogy nem lesz egyforma, de ki beszélt itt erről? Az állítás az volt, hogy ilyen sebességű gépeknél a real-time /vagy közel az/ sebességben kódolhatsz olyat, ami elég a homevideóra.)
Amúgy láttam én már újságmelléklet-DVD-n akkora kockásodást, mint egy ház. :(((
A ''legtöbb gyári DVD'' tehát megint egy olyan kifejezés, ami nem túl egzakt, de mind1, tulképp. nem is akartam vitatkozni, csak egy véleményt közöltem, ami nem változott meg... :)) -
toeri
aktív tag
válasz
bitfarkas
üzenetére
Az általam említett Ulead Videostúdiónál ez az egyik default működés. Jeleneteket veszel be (amiket lemezre menthetsz akármilyen kodekkel/tömörítéssel), majd ezeket fűzöd össze.
A +vinyó az +vinyóhely is és elég nagy átbocsájtóképesség is egyben. Ugyanakkor a mai (2000+-os) gépek ált. SW-ből elég erősek ahhoz, hogy röptében tömörítsék a 25 kockát/sec ennél a felbontásnál. A ''megfelelő minőség'' ilyenkor értelmezhetetlen, mert ugyanúgy (ugyanazzal a kodekkel) tömörít, mint amikor otthagyod éjjelre. Ha túl extrém beállításokat adsz neki és nem elég gyors ehhez a géped, akkor max. annyi történik, hogy több szakaszban lesz bevéve, és néha megáll a folyamat, amíg a buffer ürül. (De ezt már mondtam.) A minőségi különbség ott van, hogy amíg nem alakítod át, addig DV-ként nézve jobb lesz. De ha nem alakítgatod a kelleténél többször az anyagot, akkor csak a vágási problémákkal kell szembenézned, ami egy Home-Videónál általában nem okoz fejfájást... (Főleg, ha áttűnésekkel operálsz.) :D -
toeri
aktív tag
Nekem Panasonic MiniDV-s kamerám van bő egy éve, és egy NoName FireWire kártyát használok SW tömörítéssel (Ulead VideoStúdió). Tömörítetlenül elég nagy a keletkező file és a terhelés is óriási a vinyó felé. Az SW tömörítés viszont néha megáll, amikor a buffere megtelik és ilyenkor lehetséges, hogy pattanás lesz a hangsávon. (Ez akkor fordul elő, ha nem jelenetenként veszem be a filmet, hanem egyben akár több mint egy órát.) A dolog nagyban függ attól is, hogy milyen kimeneti formátumot szeretnék? (Lehet ez MPEG-2/DVD vagy AVI(DivX), de persze lehet DV1/DV2 is. Én egyből DVD-formátumot szoktam a lemezre írni, bár ennek hátránya, hogy váltott soros, ezért az LCD-n visszanézve elég szörnyű. Viszont DVD-re írva és TV-n vagy kivetítőn nézve meg jó.)
Ami a HW-es rásegítést illeti a tömörítésre, abból van igen egyszerű és van gyak. teljes MPEG2 tömörítés is. Bár ez utóbbi tudomásom szerint még 50eFt +FA felett van, a 20eFt-s kártyák csak a SW-körítésben tudnak többet a 8eFt-seknél. (Ahogy itt mondták is már mások.) A legolcsóbbat talán nem venném meg (Noname alkatrészek, driver-gondok, miegymás miatt), de ha megnézem a net-en és van hozzá weblap driverfrissítéssel, illetve elég elterjedt a kütyü, akkor szvsz bármelyik 10eFt alatti kártya jó lehet. (Persze ha valami igazán ütős SW-t adnának hozzá 20eFt-ért jogtisztán, az elgondolkodtatna, de ez a veszély nem szokott fenyegetni sajnos. Inkább 1-2 verzióval ezelőtti vagy valamilyen -jelentős téren- visszabutított programot szoktak mellécsomagolni az ilyeneknek.) :(
Aktív témák
- Bontatlan Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) + hűtött VRM-es Z890 alaplap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)!
- Printive - 3D nyomtatás - kedvező árak - azonnali árajánlat
- AOC Q27G4ZR 1440p IPS 27" 240Hz 1ms G-Sync monitor 2.5 év garanciával
- Eladó Akai MPK Mini MIDI controller
- Wacom DTU-1631 - Digitalizáló rajztábla - 15,6" HD - Több db
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Thunderbolt Dock WD22TB4 (210-BDTD)
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4510
- iPhone 13 Pro 128GB 100% (1év Garancia)
- Apple iPhone 16 Pro 128GB Gold használt karcmentes 97% akku 293 ciklus Apple garancia 2027.02.28-ig
- Kingston SNV3S 1 TB NVMe SSD VADIÚJ, 3 év NÉVRE SZÓLÓ GARANCIA!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs