Hirdetés
- bambano: Bambanő háza tája
- joghurt: Megtarthatod a jogsid?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Ha Isten létezik...
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Samus: Oldschool játékos konfig a memóriaválság idején
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Rap, Hip-hop 90'
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- nézzbe: AM3 hűtés s478-ra
Új hozzászólás Aktív témák
-
victoireB
csendes tag
válasz
Fooler89
üzenetére
Igazad van, véleményt nyilvánítani szabad.
De szerintem ez a topic nem erről szól.
Egészségügyben dolgozom, és szoktam vért is adni, így kicsit mindkét oldalról rálátok a dologra. (Bár a véradásból kimaradt most egy pár év, terhesség, szülés, szoptatás miatt, de amint lehet, ismét el fogok menni.) Azt tudom, hogy a kórházakban időnként egész komoly vérhiány szokott lenni, bár ezt az OVSZ sosem fogja beismerni, pánikkeltést kizárandó. Azt is tapasztaltam, hogy mennyire tudnak örülni a véradó állomásokon annak, aki ténylegesen alkalmas véradásra - az önkéntesek egy része ugyanis ilyen-olyan problémák (vashiányos vérszegénység, krónikus gyógyszerszedés, betegségek) miatt alkalmatlan, hiába szeretne vért adni. Nem sokszor (talán10x) adtam eddig vért, de mindig kaptam szülinapomon egy képeslapot, ami nagyon jólesett... Így hát arra buzdítok mindenkit, hogy adjon vért, egy fél óra az életéből, és 3 emberen segít!
A donorkodáson már én is elgondolkoztam... Ha legközelebb alkalmas leszek véradásra, meg fogom kérdezni ezt is!
Egy-két érdekesség: mi lesz az általad adott vérből: 1egység vörösvértest-koncentrátum; 1 egység vérlemezke- koncentrátum, és 1 egység ún. friss fagyasztott plazma, mely a vérplazma fehérjéit, alvadási faktorait tartalmazza. Tudjátok-e, melyik a legritkább vércsoport: a B Rh negatív, ez a populáció 1 %-a!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- EAFC 26
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Hamarosan a ChatGPT dönt arról, hogy mit nézhetsz meg
- Milyen lézer nyomtatót vegyek?
- PlayStation 5
- Házimozi haladó szinten
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
- 173 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080 (ELKELT)
- Samsung Galaxy S25 Edge 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A04s / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs