- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: HP 255 G8 (250 G8) LCD csere
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bitblueduck: RTX 50-es széria PhysX támogatás nélkül. Tényleg akkora probléma?
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Aktív témák
-
batorharcos
csendes tag
Valószínű, hogy tényleg a hanggal lesz probléma. Eddig nem is foglalkoztam a tömörítéssel. Egyszerűen csak bekapcsoltam full processing mode-t, de nem állítottam be semmilyen compressiont. Otthon kipróbálom. Köszönöm az eddigi segítséget.
-
bitfarkas
őstag
válasz
batorharcos #1 üzenetére
Bocsi, közben rájöttem, hogy a DivX pro-ban nincs konstans bitráta. Javallom, próbálj meg svcd-t, ott jóval szabadabb a kezed.
-
guess.who
senior tag
válasz
batorharcos #3 üzenetére
Szerintem alapvetően nem ASV1be kellene digizni, én ott sejtem a probléma gyökerét... Használj inkább MPEG1-et, aztán abból könnyen tudsz DivXet konvertálni. Én ugyanezzel a módszerrel 87 perces házi koncertvideot digiztem, 346*276-os mérete lett a végén, és felfért egy CD-re lényegi minőségromlás nélkül... (Sőt még jobb is lett a szűrők miatt.)
-
bitfarkas
őstag
válasz
batorharcos #1 üzenetére
Tömörítetlen DV AVI-ból 3 perc (kb 700MB) műsort ugyanezzel a kodekkel kb 60MB-ra tömörítettem, a minőség még ekkor megfelelő. Ezzel a tömörítéssel ez kb. 30' egy CD-n.
Persze ha már eleve VHS-ből digiztél a minőség sokkal roszabb, így keményebb tömörítés is elfogadható. Próbálj meg konstans bitrátát beállítani, ne változót, akkor inkább kézben tartható a dolog. Ennek a hátránya persze, hogy a dinamikusabb részeknél ''kockásodni'' fog. -
rog
addikt
xvid-del csinald annak megadhatod a fajl meretet.
de ez csak a video adatok merete az audiot is szamold hozza, hogy a vegleges .avi-meretet megkapd! -
KovacsUr
addikt
válasz
batorharcos #6 üzenetére
Hang milyen formátumban?
-
batorharcos
csendes tag
Az eredeti felbontás 640x480 majd divx-be történő tömörítés során a virtualdub-ban rápakoltam 320x240-es filtert. Hang van rajta.
-
Tiggr
tag
válasz
batorharcos #3 üzenetére
Nem lehet, hogy a hang meg tömörítetlenül ömlik mellé? Vagy nincs is hang? Kicsit tényleg részletezd!
-
KovacsUr
addikt
válasz
batorharcos #3 üzenetére
Milyen felbontás? De ez nem változtat azon, hogy itt biztos valami gond van, mert sokkal többnek kellene référnie
-
batorharcos
csendes tag
Részletezve
VHS -ről bedigitalizáltam néhány dolgot. ASUS v3400 kártyám van. asv1 tömörítést használtam formátumként. így kb. 1óra 3.5 gb körül van. Ezt szeretném Divx-el betömöríteni úgy hogy ráférjen egy 1 óra 1 CD-re. De csak 44 percet tudok kicsikarni belőle, akármilyen bitrate-ot választok. nem akarom elhinni, hogy csak ennyi férne rá egy CD -re. -
KovacsUr
addikt
válasz
batorharcos #1 üzenetére
Pontosan mi nem jön össze? Kicsit részletezd
-
batorharcos
csendes tag
Asv1 formátumban van néhány avi fájlom bedigizve. Ezeket akarom még valamilyen szinten divx-el vagy xvid-el összenyomnyi kissebb mértűre. Kiszámoltam a megfelelő bitrate-et de valahogy nem akar összejönni.
Ha valakinek van ötlete szívesen venném.
hello
Aktív témák
- Synology NAS
- 3D nyomtatás
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- E-roller topik
- Vivo X200 FE amire vágytam
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Pro Display XDR 32 6K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- Acer Predator G-Sync 31.5" QHD (2K) 144Hz ívelt monitor
- SAMSUNG (LS34C650TAUXEN) WQHD 100HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG LS49AG950NPXEN 49" NEO Q-LED 5K GAMER 240HZ ! AKCIÓ
- Philips 346B1C 34 hajlított WQHD monitor garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest