Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ldave: New Game Blitz - 2026
Aktív témák
-
Racecam
nagyúr
A topic betelt, folytatás itt: [link]
-
D4rkm4n
őstag
Asszem ez a topic betelt.
Next please!

-
Viszlát
addikt
Kicsit off: ti miben hordjátok a felszerelést? Fotós hátizsák vagy hordtáska?
-
Jinxx
senior tag
válasz
Hydra SR
üzenetére
Manapság már annyian fotózgatnak belépő szintő Dslr-ekkel, hogy van aki észre sem veszi, hogy bemászik elém miközben képet készitek valamiről. Azt nem akarják, hogy őket fotózzam, mert az emberek nagy része inkább menekül ki a képből amikor észre veszi, hogy felé tartod a gépet. A megbízóm, pedig szupertitkos, magam sem tudom, kinek is dolgozom.

-
D4rkm4n
őstag
válasz
Jeannie
üzenetére
Én is csináltam ilyet. (Engem is hülyének néztek a népek... Nem baj, a zseniket sosem értik meg!)
A lényeg az, hogy ennél a témánál az abszolút szimmetriára és szabályosságra kell törekedni. Ezen kritériumoknak pedig csak az utolsó kép felel meg... Mondjuk plussz pont lenne ha középen lenne az oszlop csúcsa.
-
Jinxx
senior tag
válasz
Jeannie
üzenetére
Ezek tetszenek, én is akartam ilyentet csinálni, csak hülyének néztek volna az emberek, ha bemászok az oszlopba. Neked nem voltak efféle problémáid?

Az utolsó a legjobb szerintem, csak talán egy kicsit sötét. Jó volna ha látszódna az oszlop felülete belülről, és nem csak a sziluett, bár gondolom direkt csináltad így. Mindenesetre jók, grat! -
Jinxx
senior tag
válasz
Hydra SR
üzenetére
Ez mi ez?

Egyébként jól jártál azzal a 200as obival. Voltam szombaton Soóséknál, volt egy jó kis 200as Chinon obi, tuttifrutti állapotban, csak éppen fókuszt nem találtam vele sehol, ígyhát fájó szívvel otthagytam.
(Lehet az én szemem a szar, és vissza kéne menni megnézni mégegyszer.
) Nagyon kéne már egy jó kis tele. 
-
Hydra SR
addikt
Na csak elkaptam a kis ravaszt, ma nem takarták felhők sem és oldalról kapta a fényt, ilyenkor látszanak jól a kráterek. Pentacon 200/4, S1/250, F5,6, ISO200, kézből, hanyatt fekve a földön. Csináltam állványról is párat de ennél élesebb nem volt köztük, sőt. (igen, felfelé fordítva elbírja a Pentacont a kis Soligor
)![[kép] [kép]](http://img152.imageshack.us/img152/9039/img2013hold1024jy6.th.jpg)
[link]
Nehogy valaki megkérdezze, hogy mi ez
Viszlát: köszönöm
-
Hydra SR
addikt
Főleg a Clarify-t, többszörösen. De közben a hisztogramba is belenyúltam, ha jól emlékszem, vagy a gammába, mert elkezdtek nagyon kiégni a világos területek. Aztán a végén egy colorize. A Pálmaházason van még egy lágyító derengés is, OptiKerve Labs Virtual Photographer plug-in, soften 50%. A korlátosat nem annyira durvítottam, azon egy sima kontrasztnövelés van és egy kis clarify, meg talán egy backlighting, hogy ne égjen a kelleténél jobban szénné az alagút végén a fény.
TexT-BoY: nekem ezek tetszenek, jól passzolnak a színek. Nem mindenki szereti az ilyen ''semmitmondó'' részleteket, szóval valószínűleg nem aratsz osztatlan sikert de nekem tetszik
bLaCkDoGoNe: Köszi
Az első bodobácsosnál igyekeztem a köztük levő bogyót láttatni, hát úgy tűnik, nem sikerült valami jól. Milimétereken múlt a mélység, valamit erre ki fogok találni mert F22-n közgyűrűsorral még ISO800-on, napsütésben sem egyszerű kitartani a 200mm-t, ezért nem rekeszeltem F22-ig. Vaku kőne asszem
Vagy makrózós állvány, a Soligor VT-453-at csúnyán kiröhögi a Pentacon obi a közgyűrűsoron 
[Szerkesztve] -
Jinxx
senior tag
Fryskitt #4970: Jó látni, hogy te is fejlődsz.

Jeannie #4974: Alig látni mostanában. A képek közzül a 2. és 3. tetszik, (a háttalállós bácsi és a nagyfesztábla). Nem tudom miért, de mindhez el tudnék képzelni egy keretet.
_seth_ #4975: Nekem a repülős bejön, egyébként meg tényleg fotózz sokat, és bújd a topikot.
Hydra SR #4979: Ezek a gyíkosak nagyon jók lettek, grat! Én is próbáltam anno, de elszaladt.
[Szerkesztve] -
Hydra SR
addikt
Ma főleg makróztam. Tök jó dolog a telemakró. Nem minden élőlény engedi, hogy belemásszak az arcába az objektívvel.
Azért nem árt, ha sok fény van, ma kicsit bújkált a nap. Ehhez verőfényes napsütés kell (vagy erre alkalmas vaku, gondolom), pár képen nem rekeszeltem eleget és kicsi lett a DOF, némelyiken felnyomtam az ISO-t és zajos lett, némelyik meg bemozdult. Nincs mese, több fény kell. Íme a használtatók:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link] -
_seth_
veterán
válasz
Jeannie
üzenetére
A virágot pont szemből sütötte a nap ha eléálltam árnyékban volt bár ha egy kicsit távolabb megyek és úgy zoomolok makróban akkor lehet szemből is jó lett volna, na majd legközelebb.
A repülősön már vágtam is is igaz csak annyit, hogy 1280x800-ban jó legyen háttérnek.
Jöhetnek a tanácsok elvégre úgy könnyebb tanulni ha tudom, hogy min változtassak
Pl a képkivágás még nem megy túlzottan...
Kicsit alakítottam a repcsis képen: [link] -
Jeannie
senior tag
ne aggódj, sok gyakorlás és menni fog

a virágos képek egész jók, bár a második lilát elkaphattad volna jobban szemből. A repülős képet meg szerintem szükebbre vágd meg, mert sok benne az üres rész, ez engem spec zavar 1 kicsit, de nem akarlak lelombozni, fotózz még sokat
-
_seth_
veterán
[link]
Fótoztam ma de még nem tudok olyan jó képeket csinálni mint itt az átlag
-
Latency
senior tag
És akkor még egy ilyen méhes kép:
![[kép] [kép]](http://antonyportal.uw.hu/gal/07%20Marcius/_thb_DSC_1179_s.jpg)
[link] -
Latency
senior tag
Barackvirág és méhecske:
![[kép] [kép]](http://antonyportal.uw.hu/gal/07%20Marcius/_thb_DSC_1184_s.jpg)
[link] -
Hydra SR
addikt
Az utolsóból csináltam egy még lágyabbat és kicsit világosabbat:
![[kép] [kép]](http://img147.imageshack.us/img147/559/img191812802yo5.th.jpg)
[link] -
Hydra SR
addikt
válasz
Fryskitt
üzenetére
Esőben is el lehet foglalni magad, legyél kreatív
Ha ügyes vagy (és lusta mint én
), még ki sem kell menned, csak kinyitni az ablakot 
[link]
[link]
[link]
[link]
Nem életlenek a képek, szándékosan lágyítottam őket. Aki csinált már ilyet az biztos látja a különbséget. Ja és nem mindegyikhez kellett kinyitni az ablakot, sőt, első kettőnek az volt a lényege, hogy nincs nyitva
[Szerkesztve] -
Fryskitt
addikt
Dolgoztunk:
[link]
(Nincs most újabb képem, állandóan esik ez a rohadt eső
). -
Mercutio_
félisten
válasz
D4rkm4n
üzenetére
Ha ezeket a viszonylag egyszerű dolgokat se érted mi alapján nyilatkozol dslr-eket illetően?
Allien: 350D-k már 110 körül megkaphatóak, ránézésre látszik mennyire leharcolt, és Camera Kft. megmondja mennyi expot csináltak vele, milyen állapotú a zárszerkezet, akinek bejön anak most érdemes 350D-t venni, nagyott esett az ára.
[Szerkesztve] -
Allien
veterán
válasz
johnjohn
üzenetére
Szvsz, rosszkor kaptad le a kacsát. Középen meg tuti rossz lenne.
Akkor kellett volna lekapni, amikor még fentebb lett volna, és a képkivágás közepe felé úszott volna még. A szemének kellene az aranymetszésben lennie. Csakhogy, ilyen fényviszonyok melett kizárt, hogy jól sikerült képet lehettne készíteni, mert a tavirózsa fehérsége, és a kacsa sötét sziluettje nehezen hozható össze, mert vagy kiég a tavirózsa, vagy sötét lesz a tás.
Ilyenkor elvileg a tavirózsára kellene fényt mérni, és a kacsát vakuzni!. A vaku erősségével persze lehet játszani. 
Ha egy képnél keresed az aranymetszést, erre ez az oldal kíválóan alkalmas (még én is elboldogulok vele, angol tusás nélkül is):
[link]
[Szerkesztve] -
Fejo
őstag
Nem az én képem (a neten találtam), de azt hiszem ezt a panorámát látni kell! (15000 x 520 !!!)

[link]
[Szerkesztve] -
D4rkm4n
őstag
válasz
johnjohn
üzenetére
Nekem nem tetszik, mégpedig azért nem, mert a jobb oldal zsúfolt, a baloldal pedig üres.
A kacsa szerintem középen lenne a legjobb helyen.
Egy kis zoom nem ártott volna.
Így egy eléggé átlagos, túrista, ún. tucatfotó benyomását kelti.
Próbáltam konstruktív kritikát adni, remélem nincs harag.
-
johnjohn
addikt
[link] Vélemény ?
-
j.bravo
addikt
Persze, minden márkának megvannak a fanatikus rajongói és ellenzői. Tisztára mint az intel vagy amd, ati vagy nvidia

Egyébként ha a 350d-hez ingyen adtak volna egy markolatot
akkor a d50 helyett lehet hogy azt vettem volna. De a d50-et nem bántam meg, ahogy vsz. a kanyont se bántam volna meg.
Remélem egy bő hét múlva majd tudok mutatni jó kis képeket Rómáról.
[Szerkesztve] -
Allien
veterán
válasz
D4rkm4n
üzenetére
Ja, lehet, de speciel 350D-t ha jól tudom, már nem kapni újjonan, bár, ki tudja, listán látni néhol. Használtan meg necces venni, kivéve, ha van rá hazai gari, és még relative alig használt.
Bár, vannak fanatikus kanon ellenzők, azok inkább egy 6E forintos teljesssen automata filmes géppel fotóznának, mint egy canon-al. 
-
werttzui
addikt
egy virág [link]
![[kép] [kép]](http://img255.imageshack.us/img255/2773/cserepesvirgrvnyyo5.th.jpg)
-
Hydra SR
addikt
válasz
D4rkm4n
üzenetére
Canon EOS 400D váz, Soligor 12-20-36-os közgyűrűsor (a teljes sor fent volt), Pentacon fix 200mm-es régi manuális objektív M42-es átalakítóval, előtétként meg egy még régebbi Minolta fix 50mm F1.7-es, nem beugróblendés objektív fordítva elé rakva, kicsit rekeszelve, hogy még éppen ne takarjon ki a képből. Az egész cucc végétől olyan 4-5 cm-re volt a közelpont. A Pentacon F22-ig volt szűkítve, ez a max pedig nem bántam volna még egy kis mélységet.
Hasonló nagyítást csináltam már Fuji S5500+a Minolta obival is, csak a rajzolata csúnyább volt de a mélységélesség nagyobb volt. -
Hydra SR
addikt
Tegnapi játszásom: még mindig a futóhomok szemek, de tettem rá egy silica gel bogyót (Jeannie ötlete volt
). Szokásos alulról megvilágítás, de a homok és a silica gel is áttetsző. A harmadikon játszottam a saturation-nal és a WB-vel.
A negyedik pedig a legnagyobb nagyítás amit eddig el tudtam érni fényképezőgéppel, sajna a minősége még hagy kívánnivalót maga után de magáért beszél, hogy kb. 6 homokszem fér ki a képre széltében
CA szűrés van rajta.
![[kép] [kép]](http://img260.imageshack.us/img260/8200/img1812vagottxr2.th.jpg)
[link]_________________[link]
![[kép] [kép]](http://img254.imageshack.us/img254/9329/img18201280ss6.th.jpg)
[link]_________________[link] -
Allien
veterán
válasz
YouCanCANON
üzenetére
Ez tényleg jó. De, ugyan ezen a weboldalon van egy sokkal érdekesebb cikk (már számomra, akinek még nincsen dslr-je). Ez pedig:
[link]
Tehát, ha ez igaz, és (a magyar viszonyokat figyelembe véve) 80-100 körül lesz egy váz, akkor az egyre jobban hangzik. Igaz, ha mondjuk a D40-ről leszednék az alap obit, akkor már kb 120 lenne az ára, de a cikkben nem tudom, miért a D40x-t emlegetik, ami állitólag a canon 400D árszintjére hajaz majd. Reménykedek, hátha egyszer lesz ''fényképezőgépem''.
-
Mercutio_
félisten
Csatlakozom!!!
Rusnyamacska csak nekünk rusnya, állítólag a gyerekek szerretik
Dikkmán...izé Darkman: Gyengécske kép, látszik, hogy a másik lány száján a keze a háttal lévőnek, én ilyet élőben 2 pasival, és kamu nélkül láttam, igaz fogadásból csinálták és aztán köptek mindent ami a szájukban volt
[Szerkesztve] -
D4rkm4n
őstag
Ha már a vicces képeknél tartunk: [link] Jó buli volt!

-
adik
őstag
Pls NE itt politizáljatok!!
Csak hogy on is legyek:![[kép] [kép]](http://fotosokvilaga.hu/data/thumbnails/4/Resize_of_beolvass0011.jpg)
[link] -
Hydra SR
addikt
válasz
YouCanCANON
üzenetére
Te néhány havonta megjelensz a topicban és írsz valami rohadtul ide nem illőt
Ide fényképeket linkelünk, nem híreket. -
YouCanCANON
aktív tag
Érdemes elolvasni... tehát az UH-s és egyéb gyári pormentesítő eljárást kb. xart sem ér, csak marketing... és az eladások javítását, vagy új gépek vásárlását célozza
[link] -
drkbl
őstag
Talán próbáld meg azt a trükköt, hogy az adott téma képeit különveszed, idősorrendbe rakod, majd átnevezed őket, az első kupacot 1-től X lépésközzel, a másodikat 2-től, X lépésközzel, ahol X a gépek száma, majd egy mappába másolod őket...
A következő kupacot meg úgy indítod, hogy ne essen az előzőbe sorszám. -
husy
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyen tapogatózom-e, de van egy szituációm, amit más már talán megoldott. Alap probléma az, hogy egy kirándulás alkalmával több fotógéppel készítettünk képeket, de a gépek belső óráit nem hangoltuk össze, így dátum szerint nem tudom a képeket összefésülni.
Ugyan arról a témáról néhány perces eltéréssel vannak képeim. Olyan programot keresek, amivel több fotósorozatot tudnék összefésülni manuálisan.
Mintha asztalra kipakolva szedegetném egybe őket, hogy utána átnevezve fáljnév szerint sorba tudjam rendezni.
Előre is köszi! -
D4rkm4n
őstag
válasz
ThufirHawat
üzenetére
Ezaz! Építsük Európát! Bakker... <-- Nem tudom, hogy ezt mire érted

A fotózásban egyenlőre nagyon laikus vagyok, csak próbálgatom a szárnyaim.
Szóval igazán boldoggá tennél, ha itt [link] elmagyaráznád, hogy mi is az a warming filter.
Egyébként hálás köszönetem a kritikáért!

-
Hydra SR
addikt
Végülis megvan még a kristály, játszom vele este még, hátha többet is ki tudok hozni belőle
Igazából kéne még nagyobb DOF de már így is nagyon a kézből kitartható záridő határmezsgyéjén egyensúlyoztam, az állványomat meg kiröhögi a 400D+közgyűrűsor+50/1.8, egyszerűen lecsuklik alatta a fej. ISO200 fölé meg nem szívesen mennék, mivel vannak sötétebb területek is a képen, így is kellett zajt szűrni és világosítani is egy keveset RAW-ból. Meg valami kompozíciót is kitalálok neki. -
Jinxx
senior tag
válasz
Hydra SR
üzenetére
Hát, nem is tudom, mit kéne erre írnom. A téma, és az ötlet tetszik, de valahogy a kivitelezés nem azt hozta ki a képekből amit látni szeretne az ember egy sókristályos fotón. Az indirekt alufóliásokon alig kivehető a kristályok széle, nem ragadja meg az embert a látvány. Én elkezdeném előről és megpróbálnám máshogy. Pl. alufólia helyett fehér papír, vaku helyett megvilágítás, vagy nem tom.. Még nem fotóztam ilyet. De jó képeket lehetne csinálni róla.
-
Dare2Live
félisten
-
Dare2Live
félisten
válasz
ThufirHawat
üzenetére
pl 15*1perces expok nem lennének jobbak mint egyben a 15perc?
nemértek hozzá, lehet hülyeséget beszélek. -
-
Mercutio_
félisten
válasz
D4rkm4n
üzenetére
Ez egy várfalszerű valamiben van, a ferdeségért lehet reklamálni az építőnél
szemből direkt nem fotóztam, egyrészt fantáziátlan
, másrészt látszott volna a prosztó látogatók által belenyomkodott szemét
Hétvégi dömping van, ilyenkor csak a kiemelkedő(en jó, vagy rossz) képeket véleményezi a többség
-
Mercutio_
félisten
Ezt a polidilit tényleg nem kellene, eddig pont azt szerettem ebben a topicban, hogy arról szól, ami a neve....
És ha már ennyire divat a kereszt
[link]
Egy kis cseppkő:
[link]
[link]
FF próbálkozások (a második lehet jobb lett volna olyan elmosódottnak, amilyen az eredeti kép?):
[link]
[link]
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Parfüm topik
- Hobby elektronika
- OnePlus Watch 4 néven újráz az Oppo Watch X3
- Fujifilm X
- RAM topik
- Ne késd le a határidőt! (Secure Boot 2026)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Lenovo MIIX 520-121KB i5-8250 8Gb 256Gb NVMe, számla, garancia
- 27% - ASUS Hyper M. 2 X16 V2 4X M. 2 PCI-e SSD Beépítõ Kártya!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4332
- Lenovo Thinkstation P320 MT,E3-1220 v6,32GB DDR4,256GB SSD,Quadro P2000 5GB VGA,WIN11
- Xiaomi Watch 2 2027.04.09-ig Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Next please!

![[kép] [kép]](http://jeannie.uw.hu/070325/sscf0024.jpg)
(Lehet az én szemem a szar, és vissza kéne menni megnézni mégegyszer.

), még ki sem kell menned, csak kinyitni az ablakot

![[kép] [kép]](http://img137.imageshack.us/img137/295/img17681024ag0.th.jpg)
![[kép] [kép]](http://img293.imageshack.us/img293/5585/img17691024lb9.th.jpg)
![[kép] [kép]](http://img291.imageshack.us/img291/1097/img17711280cv0.th.jpg)
![[kép] [kép]](http://img291.imageshack.us/img291/8029/img17771024sp5.th.jpg)
Bakker...