Hirdetés
Aktív témák
-
Slowman
aktív tag
válasz Karima #37446 üzenetére
Szerintem ez vázanként/gyártónként változó. Pl nekme a K10D-n van egy skála mit beállítok és tudom, hogy a beállított érték fölé nem fog menni soha. Emellett pl az én vázam nem emelgeti olyan bátran össze vissza az ISO-t eléggé megkönnyíti a dolgot ha nem egy ilyen statikus (virág jellegű dolgot fényképezek). Volt a kezembe egy 500D és egy 40D és mindkét gépből hiányzott Auto ISO tartományának beállítása. Mindkét gép elég bátran húzta az ISO-t. Fényes nappal 200-as értékeket dobált, árnyékba 400-at. Így valóban nem túl hasznos az Auto ISO. Ha jól tudom még talán a 7D-ben sincs, pedig az már más kategória. De az is biztos, hogy a 7D nem végzett gyangén a zajszint teszten, így nem kell félni a magasabb ISO-zól. Ahogy mondtad nálad még jobban testre szabható az auto ISO, akár minimum záridő is beállítható. Szóval azért az megint más, hogy te mondod meg mi között állítgasson nem pedig a gép dönt.
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz Picturemaker #37462 üzenetére
Ott a pont.
Amúgy mindkettő kicsit, de ez hosszú és nem is ide tartozikHa csak a képszerkesztés megvalósításáról akarok kritikát, akkor az inkább az amatőr topikba menjen? Nekem mindegy, csak akkor oda is nézzetek be majd.
[ Szerkesztve ]
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
Picturemaker
őstag
válasz fi:zi'k #37464 üzenetére
Vérzik néhány sebből.
Maga a fő téma (a lila virág) nagy része kissé csoffadt.
Zavaró az alul belógó másik két lila virág (jobb és bal lent).
Háttér bal oldala, lent a föld vagy kő, fenn a sárga virágok, elvonják a tekintetet a megmutatni kívánt témától (más irányból kellett volna megpróbálni). Alul középen a kis fehér is túl hangsúlyos az elmosódottsága ellenére is.
A virágnál kevésnek érzem az éles tartományt, ennek ellenére a háttér lehetne mosottabb.Bocs, ha túl sok hibát hoztam fel.
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
nagyúr
válasz #31757056 #37465 üzenetére
Sajnos arra is alig volt hely, hogy egy helyben megálljak. Nem beton, hanem száraz föld.
Köszi!#37466
csoffadt: Nem volt a "elérhetőbb". De értve.
belógó: Caymannak már írtam, hogy nem tudtam lentebbről lőni.
föld, sárga, fehér: Értve. Az 50-es M-mel csináltam 1.7-es rekesszel. Hogy tudok nagyobb mosódást elérni?
Köszi!#37467
Kerettel kínlódtam egy csomót, aztán nem lett jó. Így a szokásosat alkalmaztam.
Köszi!#37469
A levele engem páfrányra vagy (selyem)akácra emlékeztet...[ Szerkesztve ]
-
zolka78
senior tag
-
zolka78
senior tag
válasz Sztlaci #37472 üzenetére
Ezt egy üvegházban találtam ami trópusira volt megcsinálva. Elég rosszak voltak a fények, de egyértelműen ez az élénk piros volt. Rákerestem a neten a selyemakácra és a talált képekhez viszonyítva ez sokkal fás szárúbb volt.
Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!
-
Picturemaker
őstag
válasz fi:zi'k #37468 üzenetére
50 mm-en valóban nehéz a háttérről leválasztani a fő témát, f1.7 meg már elég durva.
Ahogy írták előttem is: nagyobb gyújtótávolság, vagy ha nincs teleobi, akkor a háttér legyen sokkal messzebb a témától (nagyobb rét kell ).Az elképzelésed a képnél egyébként nem volt rossz, és ez a lényeg. A látásmód meg van, csak a technikát kell csiszolni, az pedig biztosan menni fog.
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
DroneZ
aktív tag
Visszatértem egy régebbi képpel, a szűk vágás miatti bonyodalmakat sikerült kiküszöbölni, íme az eredmény.
-
forceberg
veterán
válasz kiskornel #37480 üzenetére
A két makró tetszik. Ami talán javítható, az elsőnél a szirom hátulja már kilóg a DOF-ból(másnak lehet, hogy így tetszik jobban), a másodiknál meg a már említett levél, és olyan érzésem van, mintha kicsit túl lenne feldolgozva?!
A két erdős képbe kéne vinni egy kis extrát szerintem, így nem különlegesek.http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
ROBOTER
addikt
válasz kiskornel #37480 üzenetére
1. kép: Teljesen jó téma, jó élesreállítás és jó expó, a kompozíció alul megérdemelne egy picit több helyet. Ne vágd körbe a témát, a megszokott oldalarányok teljesen jól működnek.
2. kép: Enyhe alexpó + igen elrontott színegyensúly, kicsit olyan, mint amikor vakura van állítva a WB de nem éri a fény a témát. Mind a színhőmérséklet, mind a lila/zöld arány (tint) helytelen. Az f/20 sok, többet veszítesz a diffrakción, mint amit a dof-on nyersz. Azért ez nem olyan nagy mértékű nagyítás, hogy max. f13-f14 körül ne lehessen jól megoldani a képet. A kompozíció oldalt több helyet kíván.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Picturemaker #37476 üzenetére
-
bigmasterg
addikt
válasz fi:zi'k #37484 üzenetére
Lehet belevau?
Akkor az első képen -szerintem- túl közel van az éles rész. Vagy kicsit messzebb kellett volna fókuszálnod, vagy egyet hátralépned.A második jól elkapott kép, de én másképpen utómunkáztam volna. Nekem kicsit sok a vignettálás, középre vezeti a szemet, szerencsétlen madár meg nem ott próbál felszállni.
De ettől függetlenül nekem még ez tetszik legjobban a 3 közül.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz bigmasterg #37485 üzenetére
Persze, hogy lehet.
1. Erre készítettem vagy 10 képet, de vhogy az tűnt a legjobbnak, ha közel van a fókusz.
2. Gondoltam, hogy sok lesz a vignettálás, de tegnap éjszaka még jónak tűnt.
Egyébként leszáll, nem fel.Köszi!
Tetszik, érdekes alakja van.[ Szerkesztve ]
-
kiskornel
addikt
ROBOTER, forceberg: köszönöm az értékeléseket.
Mindketten írtátok, hogy probléma van a rekeszekkel (mélységélesség). Az első esetében f14 volt, ami azt jelenti, hogy ha nagyobb mélységélességet akarok csiholni, akkor focus stacking szükséges (na meg szélcsendes idő). Ha meg lejebb rekeszelem, akkor a difrakciót jegyzitek meg helyesen.
A második kép esetében: nem sokkal marad el a nagítás az 1:1-től. Kb. 5mm-es volt maga a virág. Legközelebb nyomatok pár középszürke fotót is a beállításokhoz, de ez a pöttöm virág kicsit lilás-kékes volt, a háttér meg méregzöld.
Naplemente után készült, egy sötét erdei tisztáson.Más: ti használtok valamilyen kitámasztó szerkezetet a virágokhoz (szél miatti belengés ellen)?
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
forceberg
veterán
-
máyköl
veterán
-
Marky21
aktív tag
?????
-