- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Őskoczka
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
Most úgy néz ki a dolog, hogy van egy form egy spinboxszal és egy gombbal, amit megjelenítek a megfelelő menüpont kiválasztásakor. azt szeretném elérni, hogy ha megjelenik a form, akkor ne lehessen máshoz nyúlni, (vmi Modal rémlik, de hol lehet ezt beállítani?), és ha megnyomom a gombot, akkor hajtódjon végre valami. A gondom az, hogy ez a form nem ugyanabban a Unitban van, mint azok az adatok, amiket meg kéne változtatnom a gomb lenyomásakor.
tehát van egy fő A form, ami a program indításakor látszik. Ez a form a class-ommal együtt a Unit1-ben van. a B form a spinboxszal a Unit2-ben, ezért onnan nem tudok beleírni a Unit1 adataiba. hogy tudnám figyelni a Unit1-ből, hogy mikor csukják be a B formot? -
_thomas_
tag
én még kiegészíteném azzal hogy adjuk meg rendesen a kép elérési útvonalát.
pl.: image1.picture.loadfromfile('d:\kep.bmp');
persze ha nem tudjuk előre ki hova másolja a proginkat akkor kérdezzük le a programunk elérési útvonalát és használjuk azt kiégészítve a kép útvonalával mert gondolom azt a progink könyvtárában tároljuk valahol.
ha meg nem akkor pl.: az opendialog segítségével egyszerűen be tudjuk tölteni a képet. -
Alan
aktív tag
Pont ezt akartam javasolni (Application.OnMessage), csak elaludtam, _AnTi_ megelőzött
Még egyszerűbb egyébként az ApplicationEvents komponens használata, aminek az OnMessage eseményét kell ugyanígy megadni. Arra vigyázni kell, hogy borzalmasan gyakran (akár másodpercenként ezerszer) fog meghívódni az ide helyezett rutin, ezért nagyon áramvonalasra kell megírni. -
lao ce
aktív tag
hat, talan magat a komponenst is bele lehet gyomoszolni, en mindenesetre custom draw-t hasznalnek es magam rajzolnam a progress bart a cellaba vagy sorba (attol fugg ugye hogy mit hasznalsz).
peldaul ha listview-nal maradunk, akkor a CustomDrawSubItem eventben lehet sajatokat alkotni.
nagyjabol arrol van szo hogy:
Item.DisplayRect(drBounds) a negyszogedet adja amit ippen rajzolsz;
Sender.Canvas.Brush.Color es Style amivel beallitod a szint es stilust;
FrameRect es FillRect ami tenyleg kirajzolja a rectangle-t;
aztan ezt akkorara rajzolod amit a progress-ed megkovetel. de teljesen ki tudod elni magad, azt teszel bele amit akarsz
csak elkezdeni nehez, aztan eleg elvezetes rajzolgatni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest