Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Digitális Állampolgárság Program
Új hozzászólás Aktív témák
-
Uzi74
senior tag
Egy Dell XPS 13 9360-am van a a 2017 májusi legerősebb kiszerelésben 16 GB rammal, 1TB SSD-vel, FHD. Alapvetően kedvelem, szeretem hogy egy vonat-repülő asztalán is fel lehet nyitni - irodában külső monitorral használom persze, szóval fontos a hordozhatóság.
Fejlesztőként virtuális gépekkel használom, kicsit kevés néha a 16 Gb érzésre. A méretben 32 Gb-ot csak a 2 in 1-ba pakoltak, teljesítményben abba az irányba érdemes lépnem?Kiszemelt lenne:
XPS 13 2-in-1
Intel® Core™ i7-1065G7 Prozessor der 10. Generation (8MB Cache, bis zu 3,9 GHz)
32 GB, LPDDR4x, 3773 MHz, Integratedvagy más alternatíva (esetleg thinkpad carbon), illetve a normál XPS 13 jelentősen gyengébben teljesítene? (kevesebb és lassabb RAM)
[ Szerkesztve ]
-
Uzi74
senior tag
XPS 13-ra (9360) rádugtam egy 20V PD-t tudó power bankot ([link])
Az elején minden ok, ugyan a gép kiírja, hogy 45W-nál kevesebbet kap, de tölti egy ideig (1-2%-ot). Egy idő után viszont megfordul a helyzet és a gép kezdi tölteni a power bankot.... (amin az USB-C port szintén in és out is egyben)
Mi alapján döntik el mikor ki tölt kit, lehet ezt a gépen valahol befolyásolni? (usb-c charge off?) -
Uzi74
senior tag
válasz -=RelakS=- #57246 üzenetére
Ha színteret lebutítják 4:2:0-ra 50Hz-ig fel lehet csavarni HDMI 1.4-en, a lehet hogy 6 bitre butított színekkel jön ki nekik a 60Hz? (akkor még beleférne a 10,2 Gbits-be)
-
Uzi74
senior tag
válasz haxxika #57147 üzenetére
Érdekes a dolog akkor, a dell support oldalán is azt írják pedig:
Windows Home
For some reason, Microsoft didn’t include BitLocker in Windows 10 Home so you will need third party software to make it happen. Check out this review of the best free encryption software as it might help.mghltm : a settingsben azt írja Encryption active, bitlocker settingsben meg egy kulcsot el tudok menteni külső drive-ra. Egyszer bootkor meg explicit bitlocker kulcsot kérdezett a gép.... Vagy lehet csak az ssd hardver titkosítása aktív?
Megnéztem a 2. linket, akkor lehet a TPM meg ssd együtt titkosít..... Herélt bitlocker ha jól látom
[ Szerkesztve ]
-
Uzi74
senior tag
Szóval bármit is állítgattam az energy management-ben, a kisebb teljesítményű tápegység miatt gyengébben ment a gép, mint szimplán akkuról. Rákötöttem egy 65W-os lenovo usb-c tápot a hub-ra, ebből már a hub által felvett energia után is jut 45W a gépnek és megszűntek a teljeseítménybeli gondok - ezzel együtt dell-ék megengedőbbek a tápokkal mint a lenovoék, ott egyáltalán nem töltötte bekapcsolt állapotban a kisebb táp a gépet
Más: egyszer ébresztettem stand-by ból a gépet és a windows bitlocker kódot kért - ami különösen furcsálltam, mert win10 home van a gépen gyárilag és tudtommal csak a pro-n van titkosítás. Két reboot után elmúlt a hibajelzés, de megnézve a beállításokat a titkosítás aktív Ez valami dell specialitás vagy hogy lehet ez (win10 home-on)?
-
Uzi74
senior tag
válasz haxxika #57113 üzenetére
Köszönöm a tippet!
Ott már jártam, de hiányoztak a lényeges beállítási lehetőségek (nem is volt teljesítménycentrikus csak dell és balanced, ha magam hoztam létre ott kb annyi volt állítható mi történjen ha lecsukom vagy hány perc legyen a timeout - de most, hogy mondtad ott keressem megnéztem egy másik l(enovo) notebookon és ott sokkal több lehetőség volt
- ami konkrétan kellene nekem: Intel Energy Efficiency SettingsRegistry-ben a Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Power\PowerSettings kellene valamit piszkálnom hogy előjöjjön vagy kell valami plusz driver? (Intel Dynamic Platform and Thermal Framework?)
Na meglett:
Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Power a CsEnabled-et kellett 0-ra állítani, utána megjelent a többi lehetőség[ Szerkesztve ]
-
Uzi74
senior tag
A dell 45W-os usb-c töltőjével kísérleteztem. Ha direktben bedugom tölti rendesen. Van egy aukey dokkolóm is (hdmi, lan, 2 usb c, power delivery port), ha ebbe dugom a töltőt és az adaptert a thunderbolt portba minden működik, az elején jön egy figyelmeztetés hogy csak 36W-os a töltőm - ha ezt elklikkelem működött minden rendesen látszólag, a gép töltődött bekapcsolt állapotban is meg minden. A böngészés néha lassúnak tünt, megnéztem a cpu kihasználtságot a task managerben: 0,5-0,96 Ghz között ingadozott, a CPU sem volt leterhelve - ha terheltem más programmal sokkal tovább tartott míg a speedstep felemelte a processzor frekvenciáját - mintha a fogát húznák annyira nem akarta emelni.... mint amikor nagyon konzervatív az energiagazdálkodás, akkuról hasznáva is ugyanez a spórolós beállítás aktív
Hol tudom ezt kevésbe konzervatívra állítani? win10 alatt nem találtam meg..... -
Uzi74
senior tag
válasz somasz #57078 üzenetére
Melyik progival mérted az SSD sebességet? Te isCrystalmark 5-el? akkor lehet kipróbálom az AHCI módot és beszámolok.
Forraszott RAM ultrabooknál sajnos úgy látszik standard, legalább elég magasra skálázták az órajelét a ddr3-nak, tesztek alapján azoson órajekű ddr4 között nem érezni nagy különbségetMindezek ellenére, hogy befér a gép a 11,6-os notimnak a tokjába sokmindenért kárpótol, mindig magammal cipelhetem szinte
Fejlesztői eszközként használva 1-2 VM-et futtatva tesztkörnyezetnek viszont úgy látom 1 óra használat levisz 20%-ot az akkuból, az otthon hagyhatom a töltőt feeling nem érint még meg, de azt nem is reméltem
-
Uzi74
senior tag
válasz somasz #57001 üzenetére
XPS 13 9360 a biosban DDR3LP-t ír, (2133Mhz) mégsem ddr4 sajnos.
Toshiba ssd-t tettek bele, sajnos nem a Samsung 960 evo-t, ennek megfelelően a crystalmark read 1680 MB/s, write 740MB/s ír ki. A vezérlő RAID módban van, valahol olvastam AHCI módba téve javulás érhető el, van erről tapasztalat esetleg? -
Uzi74
senior tag
Még nem kerestem a biosban, de a power managerrel működik jól - és ha mégis kellene a full charge gyorsabban át tudom állítani - de köszönöm a tippet
Még egy kérdés felmerült:
A régi elfekvő 7,4mm dell tápegységet egyszerű átalakítóval 4,5 mm-re módosítva tudnám használni?
pl: [link] -
Uzi74
senior tag
Az hogy 2x PCIe sávon megy csak az SSD az XPS 13-ban 4 helyett, mekkora gyakorlati jelentősége van a teszteken kívül?
-
Uzi74
senior tag
Végül megrendeltem az XPS 13-at (9360), remélem gyorsan elküldik...
Közben nézegettem a tartozékokat: Melyik a legkisebb usb-c töltő ami működik vele, feltétlenül kell a 45W teljesítmény? (PowerDelivery 19-20V-on tudó töltőket nézve) - ha kevesebb Watt, egyáltalán nem tölti vagy csak lassabban?Itt csak a 2in1-t teszelték, de látszólag kevesebbel is beérte:
[link](esetleg létezik powebank ami működik vele? elég lenne, ha kikapcsolt állapotban tölti)
[ Szerkesztve ]
-
Uzi74
senior tag
-
Uzi74
senior tag
Az aktuális Dell XPS 13 (9360)-al szemezek I7/16GB RAM/512 SSD/FHD, ThinkPad t440p (6800HQ/16GB/512ssd) mellé jönne hordozhatóbb darabnak.
Ami nem tiszta a specifikációból, hogy a ram most DDR3 vagy DDR4? A dell oldalon ddr3-at írnak, de a Review-k ddr4-et említenek.
Tudtok esetleg mást ajánlani hasonló méretben, ami 32GB ram-ra bővíthető (párhuzamosan használt VM-ek miatt) ?
A tapaszalatok pozitívak a készülékkel egyébként?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rog strix g17 360hz
- Asus TUF A15 FA507 - 15,6"QHD 165Hz - Ryzen 9 7940HS - 16GB - 1TB - RTX 4070 8GB - 2,5év garancia
- Dell Latitude 7480, I5-7300u, 8GB, 256GB M.2, POOR, FHD, Számla, Gari
- Lenovo ThinkPad x280, i5-8350U, 8GB RAM, 256GB SSD, FHD, 1 év garancia, Áfás számla!
- Dell (Ryzen 7,FHD, 512 M.2, 16 GB, 1 év gyári gar) notebook egyszerűbb játékokhoz!!!AkciÓÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest