Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Francia91

veterán

válasz BigBlackDog #76116 üzenetére

Szia!
    A hivatalos oldal szerint 2x8 GB mehet a gépbe, 16 Gb-ig kezel memóriát. 2x8 GB RAM már nem drága. Ha böngészés, és hasonlók során telik meg a 8 Gb, akkor a bővítés megoldás lehet, ma már 8 GB egy nagyon alap RAM mennyiség szerintem, én 16 GB alatt nem is ajánlok senkinek sem lapost, és nem építek gépet.
    A proci nem túl mai darab, de ha SSD van a gépedben, akkor szerintem nem olyan rossz. A proci cserélhető benne, pár külföldi fórumot gyorsan megnézve raktak bele QM-es (4 mag/8 szál) i7-est is, nem volt vele gond, de mivel tapasztalatom nincs vele, így nálam kérdéses, hogy a borda elbír-e egy 45W TDP-s 4 magos i7-est (az i5-ösöd TDP-je 35W). De elsősorban RAM-ot cserélnék, ha SSD van a gépedben, akkor annyinak elégnek kell lennie
    Ahogy nézem, ehhez a típushoz csak 1 féle hűtőborda elérhető, tehát nem variáltak vele. Ha vennél is bele QM-es i7-est, szerintem Turbo Boost nélkül menne a bordával. De csak tipp, ne vedd biztosra.
    Viszont találtam i7-3632QM procit, ez 4 mag/8 szálas, és 35W TDP-s, tehát hőtermelésben nem, vagy csak minimálisan mennél feljebb. eBay-en 17 körül mennek, AliExpress-en 12-től indulnak. Mindkét oldalról vettem már procikat, eddig sose volt gond.

Új hozzászólás Aktív témák