- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- N€T0X|N: Stellar Blade után
- E.Kaufmann: Barangoljunk! OpenWRT Wifi Roaming jegyzetkezdemény
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
oncsi
őstag
válasz
SzaboZE #25388 üzenetére
És bocsi, de még annyit megjegyeznék, hogy egy ilyen gép (proci) által indított leállításnál a Win már nem indult újra. 1 hét, és 15e Ft ba került egy adatmentés. És itt nem az a gond, hogy a Wincsi kondiciója leesett mert átviteli hibát írt be, hanem, hogy akkor éppen piszokul kellet volna az az adat ami végül is szerencsére meglett. De a szerencse, meg a megbizható (350eFt-os) üzleti kat. gép valahogy nem kéne, hogy együtt szerepeljenek.
-
nkmedve
őstag
válasz
SzaboZE #25388 üzenetére
Az a gond hogy ez igy ebben a formában nem megnyugtató (legfeljebb a gyártónak), a proci nem fog tönkremenni a pillanatnyi 90-100 fokoktól, de hogy egy ilyen gép nem lesz működőképes 2-3 év mulva az majdnem biztos (rossz esetben pont a garancia lejárta után fognak elengedni a cinezések). A proci csak saját magát védi túlmelegedés esetén, minden más felfőhet körülötte, és ezzel van a baj (a szilicium birja a magasabb hőmérsékletet és az ingadozásokat, a nyomtatott áramkör kevésbé).
A másik dolog, hogy egy gép ne kapcsoljon már le normális használat mellett. Elhiszem hogy ha az ember 40 fokban takarón vagy ölben használja akkor lekapcsolhat, de mondjuk 25-30 fokban asztalon használva szerintem semmilyen gépnél nem elfogadható a lekapcsolás egy kis terhelés mellett.Ez ellen csak úgy lehet védekezni ha valaki utánanéz az adott tipusnak melegedés szempotjából és ha nem jók a vélemények akkor egyszerűen nem veszi meg (pl. Inspiront i3-i5 proci fölött és/vagy dedikált GPU-val senkinek nem tudnék ajánlani, esetleg egy eszkimónak).
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
SzaboZE #25388 üzenetére
(80 fokos a procim, normális?, meleg a gép, normális? stb) az a válasz, hogy igen. Tönkremenni nem fog, mert védi magát a hardver.
Nekem még mindig kiakasztó, hogy a consumer szegmensben a 80 fok normális, de tény, hogy az.
1-3 év élettartam, csókolom, utána elenged a forrasztás a lapon. -
VS461
tag
válasz
SzaboZE #25388 üzenetére
Attól nem féltem, hogy túlmelegedne a proci, mindössze furcsának találtam, hogy izomból pörög a hűtés, miközben a feszütség és az órajel is a béka feneke alatt van, és alig dolgozik a CPU (ezt meg nem hasraütéssel gondoltam megállapítani, hanem mérőprogramból).
Mindenesetre már csak párat kell aludni, és itt lesz a végleges.
Új hozzászólás Aktív témák
- LENOVO Legion 5 16IRX9 83DG0035HV
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Latitude 7410
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest