Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• McLaca

őstag

válasz premete #15466 üzenetére

Nem kell, mert az assisted gps-nél lehetőség az "a", a helymeghatározás gyorsítására, de nem kötelező része.
    Egyébként az AGPS nem így működik. Nem a GSM tornyok helyzetéből állapítja meg a pozíciót, hanem letölti a műholdak aktuális időre vonatkozó ephemeris és almanac adatait a netről (E)GPRS-en, és innentől már elég a műholdak jelét érzékelnie a GPS egységnek, máris kiszámolható a helyzet. AGPS nélkül az említett adatokat a műholdak által sugárzott jelből kell kibányásznia az egységnek, ez eléggé körülményes, ezért akár percekig is tarthat a letöltésük, minél erősebb egy műholdjel, annál gyorsabban megvan.

qantum: ha lakásban próbáltad, ezen ne nagyon csodálkozz. Főleg, ha bele sincs rakva a gépbe a GPS modul.

CoolBoy323: win7 sajátosság...? A Vostro 1400-asom is játszotta ezt eleinte. Az összes hivatalos Dell driver (vistához) felrakása után megjavult. Nővéremnek is 1015-öse van, nála is játszotta, hogy a leállításba "belefagyott", valójában nem fagyott le, csak nem lépett tovább egy ponton. Úgy néztem, a Wif kikapcsolásánál akadt meg (a wifi állapotjelző LED-ből ítélve). Mióta felraktam a Dell-féle (1015-höz már van win7 is) wifi drivert, azóta jó. Szerintem töltsd le a support.dell.com-ról a legfrissebb win7 drivereket, és a win7 frissítéseit is.

kisapa: abszolút rendben van az a hőmérséklet. Milyen proci? Nekem egy C2D T7250-esem van. Win7 alatt folyamatosan megy a ventilátor a Vostro 1400-asomban (bekapcs. után 3-5 perccel be is indul), igaz, 3000RPM körül, vagy alatta alapjáraton, ami ennél a gépnél annyira halk, hogy csak a hűtőrácshoz hajolva hallom.
    Maximális terhelés mellett 70-80°C-ig normális a hőmérséklet, terhelés nélkül 50-60°C közt jellemző. Nővérem 1015-ös Vostrójában is 55°C körül áll meg a venti, terhelés nélkül 50-60°C a proci, terhelve 75 körül áll meg. Ha nem pörköli le a gép egyik része sem a kezed/lábad, akkor nem rendellenes a túlmelegedés. Előző notimban egy Dothan magos proci volt, az 45°C-on járt alapjáraton (itt állt a venti), meghajtva felment 75°C-ig. Mivel az egy műanyagkasztnis Clevo volt, ami most van nekem, az meg fémkasztnis, nővéremé szintén műanyag, így szerintem reprezentatív a példa ahhoz, hogy ne görcsölj ezen.

Üdv!

• qantum

senior tag

válasz premete #15466 üzenetére

jaaa , akkor az volt a baj, mert azt írta ki nincs gps jel
    melyik szolgáltatót érdemes választani ?

Új hozzászólás Aktív témák