Hirdetés

Aktív témák

• Daweee

őstag

Egyébként holnap leszek 16 éves, 2007.08.18-adikán, az volt az eredeti terv hogy aznap vagy legalábbis éjfélkor kezdem a blogot, de várjon a tököm Már úgyis meg volt ünnepelve, mert holnap valamiért menni kell Hejcére rokonokhoz A termés: +1 év, egy 320-as samsung vinyó, és egy Dodge Viper SRT-10 es Makett. A vinyó egyébként Seagate akart volna lenni, de nincs egy normális PC bolt Miskolcon kb 2-3 helyen volt egyáltalán árlistán 320-as vinyó, bementem az elsőbe, Seagate nincs, van helyette WD, mondom jó, de hoppá csak 8mega cache-ses. Akkor azt hanyagoltam, átmentem a következőbe, ahol végül Samsung volt, de legalább 16megás. Akkor go home, vagyis mégse, mert apához (szüleim pár éve elváltak, apa Miskolcon él egyedül, én és hugom Harsányban anyával) mert egyúttal el is adtam neki az én régi 160-asomat. hazaértünk, leesik hogy apa gépén (P3 rulz) nincs sata csati Akkor gondolkodunk, mit lehetne tenni, mivel a 160asról 100 giga cuccot át kéne menteni az újra, mielőtt megformázom, és nekiadom. Akkor kitaláltam, hogy mivel még másnap is ott voltunk, holnap reggel anya úgyis megy be dolgozni, hozza már be a gépet. Ok, felhívtam, behozta. Ő szedte szét, a VGA-ból a DVI-D-sub átalakítót sikeresen eltávolította. sebaj, van apának s-video kábele, dugjuk be a tv-be. szövegek olvashatósága 0, de a lényeg látszik úgy ahogy. Apró malőr volt továbbá hogy a kocsiban a gép lebukfencezett az ülésről, és bekapcsolás után fél perccel, vagy 3 mp-cel kikapcsol. Nemgyengén befostam, szétkapom, nézem, a processzorhűtő 50%-osan levált, kontaktus a Core 2-vel 0. visszaszenvedtem, működik. 2 vinyó be, Vista be, vista alól formázni a vinyót, hibaüzenet nemmegy, anyád. Keres programot, Partition Magic, telepít, partíció előkészít, apply, hibaüzenet, vista nem szeresse. anyád. Valamilyen másik vista ready Partition manager, telepít, partíció előkészít, apply, please buy full version. Anyád. Ekkor taktikát váltottam, gép ki, 160-as vinyó ki, XP telepítő CD be, gép nem hajlandó bootolni sehogy, semmilyen jumper állásban, semmilyen ODD-vel. Egyébként mindenről tud bootolni, csak és kizárólag az XP telepítőre alergiás. Anyád. Indítsunk telepítést apa P3-asáról a 160-asra, majd a vinyót áttéve telepítés befejezése, onnan part. magiccal partíció készítése a 320-asra. ok, fasza lesz, telepítés indít, vinyó átrak, kék halál. Anyád. Ezzel sikeresen elb@sztam az én gépemen működő vistát, mert rendszerválasztó menüt szegény nem ismer. Időközben fél 1 lett, és mi kb délre elígérkeztünk unokatesómékhoz, így megkésve bár, de törve nem elmentünk hozzájuk. kb 6 óra magasságában értünk haza, anya meg jön 8-kor. Ekkor már az volt a stratégia, hogy otthon van Vista telepítő, majd arról megformázom. ok, 2 óra letelt, go home, gép öszedug, 320-as egyedül bedug, vista telepítő boot, partíció létrehozása, hibaüzenet, Anyád. Akkor hugi gépén PH!-ra fel, alaplap topicjában kérdez, Mikk2000 válaszol, nem megyek vele sokra, 160-as vinyót be, vista telepítés rá, ultihoz szükséges hely 6,5 giga, szabad terület 6,1 giga. Anyád. Hugit megkérem, hogy tegyük bele a vinyót, törlök róla vmit, majd ki, néz rám mint a hülyére, ő épp netezik, mit képzelek. Csúnya nézés. (Nem anyánk) gondolkodok, van egy 4 gigás vinyóm elfekvőben, arra teszek egy 98-at, azt felfrissítem xp-re, arról partition magic megformáz. 98telepítő CD keres, nem talál, Anyád. Gondolkodok, Vista Home Basic! az csak 5,5 giga. Felnyomom azt, DC le, az a partition manager keres, talál, fullverzió, fasza. telepít, partíció előkészítése, apply, CSINÁLJA!!! (Anyám...) Hjnali 2-re kész is lettem, sikeresen megformáztam az új vinyómat Utána dobtam rá egy Vistát, majd lezuhanyoztam, és 3/4 3-kor lefeküdtem, másnap áthúztam a cuccokat, 160-as formáz, fel a polcra, indulásra kész. Ez volt ma reggel. A vinyót tegnap előtt délután vettük. másfél napi szenvedés árán sikerült csak át tenni rá a cuccokat. az eredeti terv az volt, hogy apánál elintézem, és már akkor ott hagyom az üres 160-ast, de a sors közbevágott. Nem is egyszer A vinyót majd valószínű holnap Hejcére menet fogom beadni neki. Nem mondom hogy nem szoptam még ennyit géppel, mert igen. Történetesen amikor először nem volt hajlandó XP-ről bootolni. azt is megoldottam félnapi-1 napi intenzív szopással. Nem is egyszer. Szóval nehéz az élet
    Jájj de hosszúra sikerült ez az első post Pedig egyáltalán nem állt szándékomban (és akkor még a makettről nem is beszéltem)

Aktív témák