Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• UFO1

senior tag

Sziasztok!

Chevrolet Lacetti 2005 év végi 1.6, 5 ajtós!
    Napközben egyszer csak eltűnt az alapjárat, check lámpa nem világit. Menet közben semmi baja nem fullad gyorsul rendesen csak ha elveszem a gázt akkor ahogy leesik a fordulatszám le is áll a motor. Indításnál is gázt kell adni csak úgy indul, ill. beindul a nélkül is csak le is áll azonnal. Pár napja volt minimális alapjárat ingadozás de az eltűnt. Kb. 1 éve volt ilyen ingadozás akkor volt fojtószelep nullázás gyári géppel de nem segített. Gyertya + kábel csere is volt de a hiba nem szűnt meg majd észrevettem, hogy az egyik vákum cső ami a fojtószelep házra csatlakozik az ívnél el volt repedve, ill. egy másik ami a tűzfalon volt az is el volt törve. Kicserélve eltűnt minden hiba. Volt hasonló indítási hiba mikor a gyertya fészekbe folyt az olaj mert nem volt rendesen felpasztázva a szelepfedél tömítés de akkor beindult és volt alapjárat is csak nehezebben indult az olaj miatt!

Valahol olvastam, hogy csinálhat hasonlót a hőszenzor hibája nem tudom igaz e ill. hogy az alapjárati motor szennyeződött el?
    Még nem néztem meg semmit mi lehet a gond?
    Természetesen elviszem szerelőhöz de elsősorban az érdekel, hogy akinek volt hasonló hibája mi okozta?
    Minden ötlet érdekel! :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés