Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Chrystall

senior tag

válasz martonx #2523 üzenetére

Csak azért van annyi kód a Codepen-en mert egy templateből van az SCSS, amiben többféle gombvariáció van, és mindnek ebben a stylesheet-ben van a kódja.

Azért lenne jó a Scale, mert van a radio gombon belül az a kis pötty, ami akkor jelenik meg, ha egy gombra rákattintassz és aktív. Na, nekem nem sikerült kiokumlálni, hogy milyen arányban viszonyuljon a gomb méretéhez annak a mérete, úgy hogy mindig pont középen legyen ha méreteződik, és ne félre álljon, mert az idétlenül néz ki. A scale-lel biztos, hogy mindig tökéletes lesz.

A méretváltozás a gombra pedig azért kell, mert olyan az oldalam, hogy akármilyen képernyőn nézed, ugyan úgy néz ki a weblap, ugyanakkorák az arányok, nincs reszponzivitás meg semmi. Méreteződik minden, nem fix semminek a mérete. Így a Scale-ben is mindig változnia kell mekkorára nagyítsa vagy kicsinyítse a gombot hogy az arányok meglegyenek. Ehhez kéne az aktuális ablakméretet beolvasni az SCSS-ben egy változóba "px" unitban, abból már utána ki tudom számoltatni pontosan azzal az aránnyal, amivel az én oldalam méreteződik mekkora legyen a Scale. Na ezt nem tudom hogy kell. Hogy javascriptbe egyáltalán SCSS változót hogy írsz bele, lehet-e egyáltalán. A "vw"-vel nem lehet megcsinálni, mert azt nem írhatom a Scale-be egyrészt, másrészt mivel semmilyen unit nem mehet a Scale-be csak szám, a strip-unit-on át kell futtatnom az értékeket, most az mondom hogy strip-unit(100vw), annak semmi értelme nem lesz, mert nem egy pixelérték lesz a végeredmény, hanem 100. Azzal semmit nem tudok kezdeni. Pixelbeni érték kell, amiből le lehet csapni, hogy px, aztán a kapott számmal már tudnék mahinálni és beírni a Scale-be. Szerintem más út nincs rá, hogy a megfelelő értéket ki tudd számolni a Scale-be. Tudom nyakatekert, de így tökéletes lenne. Viszont már én is unom úgyhogy lehet megoldom sima width meg height: xy vw méretezéssel a gombra, lehet kicsit csálé lesz de ott egye meg mostmár a fene.

Új hozzászólás Aktív témák