Aktív témák

• Csemike

aktív tag

Tegnap nagyon ügyes kislány voltam ám. ABE megkért, hogy süssem ki a megmaradt fagyasztott krumplit, mert éhes. Feltettem melegedni az olajat, aztán belefeledkeztem egy újságba. Persze, azért észbe kaptam, hogy hopp az olaj, szaladtam a konyhába, nehogy belobbanjon, de még éppen időben érkeztem. Nagy svungal belemarkolok a krumplis zacskóba, és dobom bele a serpenyőbe, mikor is a nagyon forró olaj és a nagyon fagyott krumpli találkozásából hatalmas sistergés és olajszökőkút lett. El is találta a jobb kezem középső ujját. Én úgy megijedtem, hogy rögtön sírva fakadtam (amúgy is eléggé sírópityogó vagyok, még a Pixar filmeken is szoktam bőgni, legutóbb a Fel! mozin sírdogáltam a moziban :D), s az ujjamat gyorsan a csap alá tartottam. Ám a nagy ijedtségben nem vettem észre, hogy a csap (ilyen billentős, kludi) a "meleg" pozícióban áll. Igazából nem törődtem vele, nem is éreztem. Abe szaladt ki hozzám a konyhába, mikor látta-hallotta a történteket, s ő fordította át a csapot a hidegre. :D
    Szegényke, nagyon igyekezett vigasztalni.

Miután túl voltam az első sokkon, kicsit szégyelltem magam amiatt, mert ilyen raplit csináltam azért, mert megégettem az ujjamat. Utána órákon keresztül kellett még hűteni, mert elviselhetetlen érzés volt. De ugye nem álldogálhatok órákig a mosdónál, meg hát a víz drága, így próbálkoztunk pohár vízzel (ami ugye legfeljebb néhány percig hatásos, aztán a víz felmelegszik), két éve lejárt, fagyott csirkemellel (az ember érdekes dolgokra bukkanhat egyedül élő férfiemberek fagyasztójában), de nem vált be egyik sem, csak a folyó víz.
    Két óra elteltével az ujjam már a kétszeresére dagadt, és kék-fehér-piros színekben játszott az égés, valamint a folyamatos hűtés miatt. Nem tudtam, hogy most le fog fagyni az ujjam, vagy az égési sérülés miatt kell-e majd levágni, mert ha nem hűtöttem, kegyetlenül fájt.
    Felhívtam anutámat, van-e otthon Panthenol, mert akkor hazamennék érte. Szerencsére volt, így kocsiba ültünk, és a középső ujjamat egy vizes zsebkendőbe csavarva hazavezettem. Ugye, pont a jobbkezemen sérültem, amivel vezetés közben "dolgozik" az ember, vált, kézifékez, stb... Abe pont az eset előtt ivott meg egy korsó sört, úgyhogy ő parkolópályán volt, ami a vezetést illeti.
    Otthon aztán befújtam Pathenollal, amitől az első negyed órában még rosszabb lett a helyzet, fél lábon ugrálva, sziszegve ráztam az ujjam annyira égett. Gondolkodtam rajta, hogy lemosom a Panthenolt, és az aloéról török egy levelet, hogy annak a levével kenjem be (köztudott, hogy az aloe vera nagyon hatásos égési sérüléseknél, sebeknél, gyorsítja a gyógyulást, enyhíti a fájdalmat, hűsít). Anyu mondta, hogy menjünk el az ügyeletre, mert elég csúnya, de ezt gyorsan elhárítottam.

Szóval ennyire ügyes vagyok. :) Amúgy legendásan kétbalkezes; amikor simseztünk Abéval, és "megcsináltuk" egymást, az első jellemvonásomnak azt adta, hogy ügyetlen. :DDD

Most már nem fáj az ujjam, de még mindig vörös, duzzadt és egy amorf, kékes színű hólyagszerűség van ott, ahol ráfröccsent az olaj.

Hát így jártam tegnap.

Aktív témák

Hirdetés