Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ketogén étrend
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
maximilian4
addikt
köszi a biztatást
biztos jobb lesz idővel
A biológia terápia nekem sokat segíthet, mert sok embernél csak évtizedek múltán fedezik fel a betegséget, mert a tünetek alapján sok minden szóba jöhet. Nálam viszont egyből, szóval lehet életem végéig nem fognak jelentkezni a tünetek és nem megy szét a gerincem. Viszont félek ettől a terápiától. Megváltás lehet a betegségre, viszont cserébe más súlyos betegségekre megnő a kockázat, szervezetet is rendesen legyengíti elvileg...Sajna stresszből kijutott bőven az elmúlt néhány évben.
-
Findzs
addikt
válasz
maximilian4 #798 üzenetére
Nagyon sajnálom!
10 injekció a szembe? Durva nagyonTuti, hogy ez a betegség is a sok stressz és a sok mű kaja miatt van.
Teljes nyugalom, és kitartás! -
maximilian4
addikt
Köszi
Nálam nagyon durva térdízületi gyulladással kezdődött, aztán egy jó kis uveitis. Kb. 10 injekciót kaptam a szemembe és tegnap kiderült a gyulladás oka. Hnap még mri, meg hasi uh, nincs-e bélgyulladás.
Próbálok kitartani, de nagyon idegesít a dolog. Inkább pszichésen visel meg.Ja és pont vizsgaidőszak előtt, mikor amúgy is ideges az ember és nyugalomra lenne szüksége.
-
Findzs
addikt
válasz
maximilian4 #796 üzenetére
Micsoda betegségek vannak hihetetlen
Fel a fejjel szerencsére időben észrevették
Reméljük neked sosem fogja elérni a végső stádiumot (a csontok összenövését).
Jobbulást! -
maximilian4
addikt
Igaz én nem crohn beteg beteg vagyok, hanem bechterew kóros. Tegnap állapították meg és nagyon rossz kedvem van. Mondta az orvos hogy nagyon szerencsés vagyok hogy ilyen korán (23 éves vagyok) rájöttek, mert így nagyon megnőttek az esélyeim a későbbi egészséges életre. Valószínűleg humira-t fogok kapni.
-
joe979
aktív tag
Igen, mondták többen is, hogy kiszedtek belőle valami anyagot, amitől már nem csíp
Kapjad is jó sokáig, jó az ha az ember rendben van és nálad is akkor szépen hat a bio.(#794) Findzs : Akkor tessék kevesebbet stresszelni már ha ez lehetséges . Tudom pofázni könnyű ...
Lesz még jobb is . Jönnek az ünnepek , lehet ésszel eszegetni finomságokat.
Jelenleg jól vagy, lassan egy éve kapom az Inflectrát , fisztulámat zárta, szerencsére jó irányba, nem kell piszkálni semmilyen módon. Néha kicsit több a gyulladásom vérkép szerint, de ezt leszámítva majdnem 100-as vagyok
bár ha egyszer ezzel együtt él az ember, akkor sosem lesz már olyan mint előtte.
-
Findzs
addikt
-
joe979
aktív tag
Üdv Urak! Hogy s mint ?
-
marci30
csendes tag
Üdv! Úgy nézki igen! Bár még próba idős a dolog, de legalább már dolgozok, ezért sem vagyok állandóan a fórumon, elnézést kérek érte. Határeset, éppen hogy bírom a napi 8 órát, de nem vészes amit csinálnom kel, Ha összejön a dolog, akkor végre gyűjtögethetek egy kicsit. Mert volna pár dolog amit még jó lenne megvalósítani. Teafélékből javaslom nektek a zöldteát, olcsó és egésznap ébren tud tartani,nekem bejött!
-
marci30
csendes tag
Az mri az vicces dolog, "olyan értelemben" ahol én voltam, ott engedték a zenehalgatást érdekes mód, de ha 1 óránál tovább kellett volna maradnom, lehet megevett volna az ideg.
-
Findzs
addikt
Én is ct -n voltam már jó párszor MRI -n még nem.
A ct -ről tudni kell még, hogy nagy dózisú sugár, évente másfél évente ajánlott.
És ha a gépben fekszel kapod vénásan a kontrasztanyagot az lesugároz az ember farkába olyan érzés mintha bepisálnál nehéz tartani pláne úgy, hogy az ember előtte ivott 1-1.5 liter kontrasztot is.De az MRI mágneses barátibb.
Már aki bírja a klausztrofóbiátBocsi (#786) junior11 -nak akart menni ez a hsz.
-
joe979
aktív tag
válasz
junior11 #784 üzenetére
Üdv. Még csak CTén voltam, bár volt olyan is mikor ezzel a módszerrel nézték át a beleimet. Más a kontraszt anyag az eljárásoknál. Sajnos nem tudok jót mondani , mert leírtad , hogy nem vagy jól, hasmenésed is van ...
Ha netalán rötyi közben is lenne fájdalmad, akkor a bevitt anyag az megfeszítheti a falat, és lesz ingered , sajnos, valamint hamarabb kifog belőled jönni. Ezért vigyél magaddal papírt az a biztos . Olyan fél óra vagy háromnegyed óra míg megiszod a kancsó folyadékot, vagy max egy óra. Utána pikpak megvan az egész, behívnak és pár perc és kész. A leletért vagy visszamész másnap, vagy kipostázzák .... ha jól emlékszem van erre mód ! Viszont ha túlélted és hazaértél, akkor fogyassz rengeteg folyadékot, mosni és mosni a szervezetet ... Másnap még várható hasmenés, sőt előfordulhat még egy nap mire vissza áll a széklet ....Jobbulást !
-
junior11
veterán
Sziasztok, volt már vki MR vékonybél vizsgálaton (crohn)? Mi a tapasztalat? Előző napon hashajtás, bár most is hőemelkedésem, fájdalmaim, hasmenéses nyálkás székletem van, rossz közérzettel, remélem nem lesz rosszabb a hashajtás után.
Annyit olvastam, hogy az MR vizsgálat előtt vmi folyadékot kell meginni és később vizsgálnak, bár kíváncsi leszek, akinek hasmenése van, hogy fogja tudni magában tartani a cuccot a vizsgálat alatt, és bevallom egy kicsit félek a kontrasztanyagtól, hogy nem leszek-e rosszul tőle. Aztán utánna ismét hasmenés a megivott cucctól is gondolom, szóval...
Mit gondoltok meddig tart ilyen vizsgálat? Köszi minden tanácsot.
-
nyugis777
csendes tag
-
Findzs
addikt
Itthon már szerencsére nem kell szednem antibiotikumot a korházban kaptam infúzióba.
Mondták is a nővérek egyszer hogy 25 ezer 1 adag és naponta 2 -őt kaptam.Kifogom próbálni ezt az one dayt annyit dicséritek
Nutridrink engem annyira meghajt hogy szóba sem jöhet.
Esetleg két naponta 2 dl.
Lehet most jól jönne mert rossz a felszívódásom így kórház után.Sőr? azt nem bírom még
Puffaszt, fáj a hasam tőle
Nyáron jól esne pedigelcseszett egy világ ez igazad van sajnos
(#777) marci30
sok sikert a meghallgatáshoz
nem a 8 órával van a baj hanem a stresszel
ha nyugis a munka ellenék én ott akár 10 órát is -
marci30
csendes tag
Én most megyek munka meghallgatásra, talán felvesznek, hogy hogy fogom bírni a napi 8 órát én nem tudom de akkor sem leszek itthon, talán még jól is alakulhat, na majd megírom.
2 hete szedem lassan a multivitamint és a tirozin nevü vitamint, nem híztam tőle, inkább fogytam 2 kilót, étvágyam teljesen nulla tőlük, ha lesz rendes fizum, ki fogom egészíteni őket még egy 500mg tirozinnal, gyorsabb fogyás, gyorsabb anyagcsere és jobb frissesség érdekében. Rádiózni is szeretek, de csak mint fülelő, akarok majd egy antennát venni az összes sávra. -
joe979
aktív tag
Az még jó kis kombináció, a cipro+klion. Szeretem ha figyelnek az emberre , mert az estek nagy részében csak klion, pedig a cipro teljesen más spektrumu cucc, nálam mindig is bevált. Csak az ára brutális, még szerencse van más cég is, aki árulja ugyanazzal az összetétel kb ilyen 1500 ft körül van , ha jól emlékszem.
Az mák ha jó társaság gyűlik ilyenkor össze.
Igen, úgy minden; az egész amit említettél. Meg az egész mocskos világi rendszer, amiben élni kell. Mindenki olyan boldog nem ? Rá van írva az emberek fejére, milyen szép világban is élünk nap mint nap ... Kihat ránk minden. Megérezzük azt is egyből, ha éppen olyan kaját ettünk , amiben van valami nem odavaló. Legalábbis nálam ezek elég hamar kiperegnek.Vas: Scitec daily one, ezt szedtem egy éve kb, majd utána biotech one a day, majd biotech vitabolic, most ismét a one a dayt zabálom, bár már nem mindennap ... Ezt tényleg próbáld, felfogja tolni a vasat rendesen. 2,5k és 3havi adag ...
Amiből viszont rengeteget bedöntöttem magamba, az a Nutridrink , napi 1 doboz , de csak hétköznap .....
Valamint le sem merem írni mennyi sör tüntettem el, tavaly Május óta .... A 64mg szterodiot szedtem bő egy hónapig, gondolhatod mennyire megcsavartés jött a nyár, a főig. pedig azt mondta, hogy urak, figyeljetek a megfelelő folyadék bevitelre, ki vagyok én , hogy ellent mondjak a " nagy embernek
" A nyár elmúlt, a főnők nem mondta hogy most már elég lesz ... A sör maradt
Mossa a vesémet, meg iszom így legalább elég folyadékot, Bvitamin is kerül a szervezetembe, feszültség oldó is ... Jó, csak gyengíti az immuran hatását ....
-
Findzs
addikt
Köszi
Ja pont ahogy mondod
Volt mellé még ciprobay meg klion is.
Most napi 16mg stero hetenként felezve az adag.Egyébként nagyon jó volt a szobatársaság. 6 -an voltunk jól elment az idő, a nővérkék meg csinosak
Nagyon biztató amit írsz csak így tovább
A vasad meg, hogy olyan magas mit szedsz? (irigykedő smiley)Egyébként elképesztő mennyi crohnosal találkoztam egy sima belgyógyászaton nyíregyházán.
A szobatársam neki még új volt a dolog, meg egy másik szobából egy srác ő is most akarja a biologiait elkezdeni debrecenbe.Mikor 8 éve műtöttek és bent voltam több osztályt megjárva beszélgettünk a betegekkel és senki se halott még róla. most meg
Valami nagyon nem stimmel itt.
Vagy a kajákkal van valami vagy nem tudom vagy a környezetszennyezés vagy a túl nagy fertőtlenítés, lassan már mindenünk steril. -
joe979
aktív tag
Az nem hangzik túl jól, akkor bementél egy szteroidos/infúziós generálra ?
Jobbulást.Pont nemrég jöttem haza, most kicsit gyorsabban folyt le. Megvolt 2 óra alatt . Most még adtak 20mg szterót, de a következő alkalommal már nem kapok, az egy hónap múlva lesz . A vérképem is jó, crp :2 ,
vas : 31 !!! Most még kicsit kába vagyok, de semmi vészes, mint kb egy kiadós meló utáni este .....
Közérzetem jó, eszem rendesem, étvágyam is oké , nem fáj semmim, belül is okkés a bélés. -
Findzs
addikt
na ma jöttem ha a kórházból
véres hasmenés 6 napot voltam benttuti hogy a munkahelyem miatt
napi 10 óra aktív stressz 3 hónap alatt megtette a hatását és eltörölte a kb. 3 évnyi tünetmentességet
nem tudom mit fogok csinálni nagyon nehéz melóhelyet találni, ezt is fél év alatt találtam(#769) joe979
teljesen egyetértek
én sem merném megkockáztatni a gyógyszer elhagyását a fenti eset ellenére semmi van a biológiai terápiával?
(#771) nyugis777
mellette reggel esete 1-1 szem neo-ferro folgamma
de mikor csak a neo-ferro volt akkor lement a vasam még szinten tartani sem tudta a napi 2 szem
többet meg nem akartam szedni mert így is volt tőle szorulásom -
marci30
csendes tag
Nálam 1 hónapja foltosodik a lábam, lehet hogy gyógyszer mellék hatás, vagy mástól van, de ha gyógyszertől, akkor lenyeletem az orvosommal az egész dobozzal.
Nem viszket, nem fáj, semmi sincs, csak foltos. ötlet?
-
joe979
aktív tag
Én már nem keresem az okokat. Elfogadtam az egészet, de sosem fogok vele megbékélni fullra, mert rengeteg mindent elvesz az ember életéből, és a külvilágnak lövése sincsen erről, mennyire kellemetlen és szó szerint szar tud lenni ez az egész
.
Párszor nekikezdtem én is, ennek a nagy gyógyszerellenes állapotnak, ideig óráig el is voltam nélküle,sőt abbahagyás után, még jobban is lettem , mint az alap cuccokkal . De a visszaesés , egyre és egyre durvább lett, és egyre nehezebben jöttem ki, valamint pokoli nehéz volt megfelelő kilókat visszapakolni magamra. Arról nem is beszélve, ha összejön egy "izmosabb " gyulladás újra, és a kiürült szervezetbe megint el kell kezdeni a gyógyszerezést, az rengeteg idő ismét .... Na ezzel a részével nem kívánok játszani többet. Így is 50-50% az esély arra, hogy belángolunk és jönnek a szép dolgok ..... Csak nem mindegy , mennyi idő míg kijövünk belőle. Persze, vannak személyek akiknek enyhébb a dolog, és el tudnak lenni kötelező dolgok nélkül, de ez sem egyforma, nem vagyunk egyformák, nem reagálunk egyformán , kinek ezt , kinek azt bírja a szervezete.
A cékla jó, szeretem, és tényleg jó dolog . És tényleg pocsék az összes bolti
-
Findzs
addikt
válasz
nyugis777 #767 üzenetére
Lehet benne valami
Szerintem is a műkaja + a stressz váltja kiCsak hát elég nehéz megoldani, hogy mindig olyasmit egyen az ember ami tuti jó.
Dynamo is crohn beteg nem is tagadja és ő mondta az egyik műsorában mikor rákérdeztek, hogy diétázik nem szed gyógyszert.
Mondjuk nincs is benne több 50 kilónál.A céklát én csak úgy magában eszem és az íze is rendben van.
Ne ilyen tescoba, aldi, lidl, meg hasonlókba kell venni hanem rendes zöldségestől.
Én már vettem sok helyről és érdekes módon a fent említett multikban mindig rossz ízűeket lehet kapni.
Enyhén piros legyen a héja és kemény legyen mint a karalábé.
Azoknak van jó ize.
Reggel este 1-2db 1 cm vastag karika.Nekem volt olyan is, hogy émelyegve hányingerrel keltem és nem volt gusztusom semmihez.
Legyűrtem egy kis céklát és 20 perc múlva már rendesen éhes voltam. rendbe tette a gyomromat.
Kb 250 ft 1kg és ez egy heti adag -
nyugis777
csendes tag
Azt mondta a ez a doki, hogy azt, hogy rosszul táplálkozunk, nem lehet gyógyszerekkel gyógyítani.
Gondolom vannak olyan kaják, amik a gyulladást okozzák vagy kiváltják és akkor ezeket kell kerülni és akkor elmúlik a gyulladás és nem kell gyógyszer.... gondolom.....A céklával kapcsolatban:
én újabban úgy szoktam, hogy összeturmixolok egy céklát, egy sárgarépát és egy almát egy kis vízzel.
Ez nagyon bevált, az íze is jó (jobban meg tudom enni, mint a céklát magában) és szerintem jobban fel is tudnak szívódni a szükséges anyagok a turmixolás miatt. -
marci30
csendes tag
Szia! A fokhagymás dolgot próbáld ki a következő képp: darabolj fel annyi fokhagymát ami elfér egy ragtapaszon, helyezd a börre a fokhagymát a börre a tapasszal 1ütt, így egésznap használva rendkívűl jó hatással lehet a szervezetedre, olyan helyen ahol nem zavar és nem látszik, cikk
:
[link] -
marci30
csendes tag
Sziasztok! Ezt a két féle kiegészítőt javasolnám nektek, nálam ugynézki minden bajomat elmulasztja, nincs fáradság, nincs szorongás, álmosság nehéz kelés, stb, szal, 3 napja semmi sem zavar amióta ezeket szedem,
Acetil L-Karnitin 375 mg
L-Tirozin 375 mg
Koffein (vízmentes) 50 mg
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
[link]Vitamin A 2249 µg 281%
Vitamin B1 (Thiamine) 39 mg 3545%
Vitamin B2 (Riboflavin) 48 mg 3429%
Vitamin B3 (Niacin) 50 mg 310%
Vitamin B5 (Pantothenic Acid) 47 mg 783%
Vitamin B6 (Pyridoxine) 25 mg 1786%
Vitamin B7 (Biotin) 184 µg 368%
Vitamin B9 (Folic Acid) 366 µg 183%
Vitamin B12 95 µg 3800%
Vitamin C 250 mg 312%
Vitamin D 12 µg 240%
Vitamin E 94 mg 700%
Calcium 193 mg 24%
Magnesium 87 mg 23%
Iron 13 mg 93%
Zinc 10 mg 100%
Manganese 4,7 mg 235%
Copper 1 mg 100%
Iodine 120 µg 80%
Selenium 48 µg 87%
Molybdenum 7,5 µg 15%
Rutin 25 mg †
Hesperidin 11 mg †
Inositol 10 mg †
Choline 10 mg †
-----------------------------------------------------3 nap alatt helyre állította a jó kedvemet, az alvásomat, és remélem így marad a hatása, mert tettszik, étvágyam csökkent, koncentrációm nőt, és olyan vitaminok is vannak, ami az én sajátos problémámra is jók, azért osztom meg, hogy lehet hogy nektek is beválik. Én úgy vagyok ezzel, hogy inkább tudjam hogy mit szedek, mint hogy szednem kel de nem tudom hogy mit,azzal már tele a hócipőm.
-
nyugis777
csendes tag
Nánási Ferencnél nem járt valaki Székesfehérváron?
Állítólag meg tudja gyógyítani a Crohn betegséget. -
joe979
aktív tag
Megtörtént az első infúziós kezelésem. Minden rendben zajlott le.
Kézfejbe kaptam a kanült, első körben lőttek 40mg szteroidot, majd 20 perc elteltével kaptam a 250ml Inflectrát. 3 órán át tartott mire belém petyegett . Borzasztóan unalmas volt. A dokinéni azt mondta, első alkalommal ezt lassan szokták adni, ne terhelje le hirtelen a szervezetet, de ha jól bírom, akkor a későbbiekben ezen lehet kicsivel gyorsítani. Jövőhéten mennem kell vérvételre, ha ez rendben lesz , akkor majd utána hétfőn kapok még egy kezelést, de akkor már csak 20mg szteroiddal. Hazafelé kicsit fáradt voltam, de lehet csak az idő nyomott le. Viszont a szterot éreztem, volt jó pár szívbedobogásom az este nehezen aludtam el, kicsit felpörögtem , a mai nap szépen telt el, jól aludtam, semmi mellékhatást nem tapasztaltam . -
marci30
csendes tag
Igen, a nikotines dologgal is rá lehet szokni,"csak óvatosan". Elmondom hogy ki próbáltam a vizipipázást, nyáron sokat űztem amíg dolgoztam, és tudtam rá félre tenni, sokféle aroma létezik, a lényeg, hogy minimális nikotin volt benne, 0,5%! Nyáron pipáztam utóljára vele, és azóta sincs az, hogy ó a fene, remeghetnékem volna a pipázásért, de nem nincs ilyen. Valszeg azért, mert az egy átmosott ízesített dohány.
Néha energia italt is szoktam inni, tudom hizlalhat, ezért csak mértékkel, vagy cukor menteset. Az azonnal felfrissít de tényleg. Lehet nekem se ártana valamilyen terápia, annó nekem valamilyen inekciós vitaminokkal teli löttyöt akartak volna ki próbálni velem, majd rá kérdezdek. Elkezdek szedni egy über erős multivitamin tablettát
[link]
Talán megint lesz munkám, és megint vége lehet az otthoni tétlenségeknek -
Findzs
addikt
kíváncsi leszek erre a bioterápiára meg a nikotin tablettára is
erősen töprengek egy olyan vitaminon amit linkeltetek csak kicsit tartok attól hogy "rászokik" a szervezetem
én mindennap eszem céklát és elég rendesen helyrerakta a vérszegénységemet
igaz fél éve reggel este eszem nyersen
természetes és olcsó -
joe979
aktív tag
6 éve derült nekem ki a chron elvtárs. nem volt még műtétem, nem szeretném, tudom nem ezen múlik, de remélem ha arra kerülne a sor akkor nagyon nagyon sokáig ne legyen erre szükségem . 4 éve kaptam már terápiát, akkor Humirát, sajnos kidobta a szervezetem, másfél hónap után kaptam egy elég súlyos allergiás kiütést. Pedig olyan szépen hatott az elején, 4 injekcióval kezdtük, 2 nap múlva úgy ébredtem mint 16 éves koromban, viccen kívül, tele energiával, enyém az egész világ , tipikus
Bizakodó vagyok, kötelező oltásokon túl vagyok, vérképem tesztelték előre, elméletileg bírnom kell most. Meg ez most infúzió lesz , nem fecsi .
Most komolyan , minek neked egy ilyen bika cucc ?
Kezd egy jó multival és meglátod, pár nap érezhető a hatása, ha kevés akkor lépj ilyen dopping cucc felé
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Politika
- Diablo IV
- Megindult az Ulefone éjjellátó szörnyetegének értékesítése
- EA Sports WRC '23
- Székre fogatható, THX-es Razer hangszórópár a headset kiváltására
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- iPhone topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- BESZÁMTÁS! Dell Optiplex 7050 SFF asztali számítógép - i7 7700 16GB RAM 256 SSD Intel HD 630 Win10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
- Logitech MX Magyar Business Windows Edition HU Átalakítás és testreszabás / mx keys
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest