Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Anonymus23

veterán

válasz szarnyasdino #1541 üzenetére

Én a '80-as években kezdtem számítástechnikával foglalkozni, ez az érdeklődés mindig is megmaradt.
    Ami a legfurcsább az egészben nálad, hogy nincs olyan, hogy alacsonyabb hőfokhoz magasabb venti fordulatot engedne beállítani, nekem MSI lapom van, de (szerintem amolyan fool-proof módon) az alacsonyabb hőfokhoz beállított alá nem neged magasabb hőfoknál. Ha meg-megugrik a venti, és utána azért visszaáll, akkor csak amolyan tüske módon melegszik a procid.

ITT egy videó egy hasonló laphoz mint a tied, 28:44-től mutogatja a venti beállításokat.

Nekem van itthon egy 5800X és egy 9800X3D is. Az 5800X-nél amit proci hőmérsékletnek mutat az más mint amit a 9800X3D-nél, azaz pl a HWINFO ugye mutat egy halom processzorhoz kötődő hőmérsékletet, legyenek mondjuk A-B-C-D stb. Na mármost az 5800X alatt egy Asus ROG lap van, annál mondjuk az A hőmérsékletet nézi a lap mint proci hőmérséklet, a 9800X3D-nél az MSI lap meg mondjuk a B-t, és teljesen másképp viselkednek, totál másfajta ventiprofilt kellett a 2 gépnek beállítani, jó teljesen más hűtés és a ház is, de az 5800X-nél sokkal jobban ugrál fel hirtelen a hőmérséklet, emiatt teljesen másképp kellett beállítani ugyanannál a hűtőnél. Ugyanaz a léghűtő volt korábban a 9800X3D-n, ami most az 5800X-en van, egy TR Phantom Spirit 120.

SZERK:

ITT meg egy Biosos venti beállítás.

Új hozzászólás Aktív témák