- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- borg25: Kórházi beszámoló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- N€T0X|N: Stellar Blade után
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- weiss: Pant* rant
- Banyasz papa: segitség kérés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borokafa
őstag
De igen, 9-9... 1T vel kb.1800-ig ment fesz emelés nélkül a memória. Sajnos utána folyamatosan lazítanom kellett az időzítésen.
Az 1980-as memóriánál NB VID kapott +0,15V-t, a memória fesz max. 1,6V-ig volt emelve. Az 1800 gyakorlatilag mindenféle fesz emelés nélkül megvolt.
Ez is több mint jó egy olcsó 1600-as Kingmax Herculestől.
Sajnos tegnap nem jutott már idő a finomításra. -
Borokafa
őstag
Megvan a lap, meló után rakom össze, este egy gyors teszt is várható. És rendeltem egy Alpenföhn Brocken hűtőt is , mert a Freezert a hét végén elépítem
Jó árban volt.
-
Borokafa
őstag
Ezt kérdeztem én is délután a pick pack pontban, á hétfőn nincs kiszállitás- mondták
Jó a potod
Én egy dolgot toltam el rajt, a rögzitő fülnél átfurtam, és egy 4-es menetet furtam bele. Nem szeretném, ha az alkoholos trutyi kifolyna, szivárogna a menetnél. Van Loktite menettömitőm azzal megpróbálom betömiteni, csak azt nem tudom birja-e a nagy minuszokat. -
Borokafa
őstag
Nem nagy, 50x70x115mm. Kb 6-7mm-es fallal,
Szerintem hétfőn még csak sima Freezerrel, aztán lehet kedden kipróbálom.
Már engem is furdal a kiváncsiság. Az is kérdés hogy fog fogyni a jég, elég lesz-e a 30perc prime-ra az egy termoszilletve mennyire fog majd lecsapódni a pára. Van egy spéci gyurma szerü anyag amivel ki szokták kenni a proci környékét, hát én ennyire nem akarok belebonyolódni. Ha egy jó kis max oc összejönne már annak is örülnék.
-
Borokafa
őstag
válasz
akoska07 #18244 üzenetére
Azám
, bár van aki tudja a módját, hogy lehet a veszteségből meggazdagodni
Amúgy meg sokkal nagyobb kihívás szerintem a "gyengébből" kihozni a vadállatot
Holnap már "hasítania" kell a gépemnek.
Először csak sima Freezerel fogom megnézni.
Kész van a pot, szigetelés, rögzítés is. De ez majd csak a második ütemben. -
-
Borokafa
őstag
Szerintem valamiféle kompatibilitási gond lehetett, mert a jelenség ugyan az volt bármilyen időzítés, fesz, órajel variációnál, sőt még akkor is ha csak egy modul volt benn.
Ezek 2000MHz-es modulok voltak és 1066-on is jelentkezett a probléma.
Ma du. leszigetelem a potot és felpolirozom a talpát.
Érdekes ez a hőelvonás téma is, mert a Cu jobb hővezető, de az Al-nak viszont jobbak a hőleadási tulajdonságai, na majd meglátjuk.
24/7-re amugy csak egy sima Freezer lesz egyenlöre. -
Borokafa
őstag
A tuningolgatás engem is érdekel (mások szerint ilyen kórban szenvedek
), de azért nem ez a legfontosabb. Igaz mondjuk, hogy alapon még soha nem ment nálam asztali gép
Használunk a cégnél folyékony N2-t is, de ide aztán tényleg kellene a speciális edény, ennyire nem bonyolitom.
Hazafele jövet beugrottam a pick pack pontra, de sajna nem jött meg az alaplapom, igy tesztek csak hétfő este, addig legalább mindent rendesen előkészitek. -
Borokafa
őstag
válasz
akoska07 #18195 üzenetére
A pot alsó 12mm-e le lesz marva és az egész ugyanebben a formában rézből lesz visszapótolva.(csavarozva, hővezető pasztával) Ezt csak akkor fogom bevetni, ha kevésnek találom a hűtést.
Az anyagot már előkészitettem
Még a multkori akcio keretében (770T-UD3P) készült FET hűtöbordábol is találtam, ugy néztem pont jó is lesz rá. -
Borokafa
őstag
Giga GA 880GA-UD3H
Remélem holnap át tudom venni, el lennék vele a hét végén
Az Alu pot gyakorlatilag kész, hét végén még kicsit szórakozok majd vele, a rögzitést kell befejeznem, ha itt a lap és rá tudom próbálni.
De,jövő héten készül még hozzá valószínüleg egy teljes réz alsó rész is arra az esetre ha kevésnek találom.
Csak a szárazjég tárolása nem megoldott, az egy db. kávés termoszunk kevésnek tünik. -
Borokafa
őstag
Ma megrendeltem az alaplapot az Iponból, ha szerencsém van hét végén már tesztelgethetek
-
Borokafa
őstag
válasz
tom_tol #18118 üzenetére
Nem az enyém, kici kinai fiukáé
Egyébként Corsair Dominator GT 2000 tri kit és Giga X58 lap. Ami érdekes, hogy most vette bele és előtte nem volt gondja a géppel. A két Kingmax Herculessel pedig simán ment.
Probáltam feszekkel, időzitésekkel variálni, de kék halál a leg váratlanabb pillanatokban előjött, amint bekerült a King megszünt.
-
Borokafa
őstag
I7, nem rossz cucc de piszok kényes, a 4GHz-hez azért kellett már rendesen feszt emelni, majd 1,3V kellett neki. Ja igen D0 a proci. Most próbálgatom emberi fesszel 1,15V körül mire lesz képes.
Azért ez a tri chanel nem rossz, de elég ostobán lehet szerintem a memória órajelet beállítani. -
Borokafa
őstag
-
Borokafa
őstag
válasz
akoska07 #18092 üzenetére
3x2GB volt benn, BCLK-n 5-t emeltem, gép már nem is indult.
Amugy figyeltem az arányokat , emeltem feszeket, de el sem indult, meg a Corsairral amúgy is nagyon lassu volt. A Kinggel most már repül.
Kingmaxal most 180-nál járok
Angol Win7 van rajt , de ugrálnak itt fel olyan szép kínai feliratok is, nem győzök benn gyönyörködni,A progik fele angol, másik meg az...
Azt hiszem tolok fel egy új win-t nem bírom én ezt -
Borokafa
őstag
Mikor megjelent a fiuka és kivette a házat az autóból majd összeroskadt alatta , majdnem elnevettem magam. Lehet nehezebb volt a cucc mint a gyerek
-
Borokafa
őstag
Na Urak, kici kínai fiú
hozott nekem egy gépet, hogy nem bírnak vele.
I7930, Corsair850 táp, Óriás Cooler-Master ház stb, szóval full minden. De aztán csak alapon volt hajlandó menni benn minden. Memória is csak 1066-on. A Corsair tri kit kivételéig nem birtam vele. Bekerült a Kingmax Hercules, most már kezd kezesebb lenni. -
Borokafa
őstag
válasz
lizakattila #17975 üzenetére
Filóztam én is, hogy Phenomra vagy i5 650-re váltsak, mert láttam, hogy nagyon mennek ezek az intel csodák. A tiéd meg főleg.
Aztán a négy mag eltéritett. Meg az AMD a szivem csücske amúgy is.
Ezt az egy-két hetet azért valahogy majd kihuzom mig lesz alaplapom.
Addig is ugy döntöttem készitek egy spécibb hütést , mert az átalakitott rézmagos hűtés nem tetszett....
Szériában egyenlőre amugy is csak egy mezei freezer fogja hüteni. -
Borokafa
őstag
válasz
lizakattila #17959 üzenetére
Bizony, és egyáltalán nem drágák.
Ezek egyébként 1600-as ramocskák, XaraX gépében mentek igy.
Ebből van egy pár nekem is, kiváncsi leszek az AMD-vel mennyire lesz haverságban. -
Borokafa
őstag
válasz
lizakattila #17956 üzenetére
[link]Ezek a Kingcsodák sem tünnek rossznak
-
Borokafa
őstag
Na végre elékerültél
Már hiányoltalak, tavaly télen mit küszködtonk a megahercekkel igaz
Most igy elsőre nem bonyolódok bele egy komolyabb potba, majd csak ha szimpatikus lesz. Van itthon réz rud anyagom lehetne belőle gyártani. Bár a cégnél mi már a réznél jobb hővezető anyagokkal dolgozunk, csak elég húzos az ára.
A nálunk használt szárazjég granulátum jellegü ,és szerszámok tisztitására használjuk. -
Borokafa
őstag
Nézem itt a jobbnál jobb eredményeket és mindegyik intel
. Remélhetőleg hamarosan egy kicsit megtöröm ezt az egyhanguságot.
-
Borokafa
őstag
-
Borokafa
őstag
-
Borokafa
őstag
válasz
darál0w #17327 üzenetére
Az első helyen nálam egyenlőre a Giga van,
Hogy miért: unlock megy, Sata III, USB 3 van. Memóriából próbálnék olyat választani mellé, hogy 2000MHz-et megközelíthessem. Ha az előző szériákhoz hasonlóan az NB és HT órajelet meg lehet emelni rendesen és a memória is menni fog 2GHz-en, akkor ezzel többet fogok nyerni mint a sideporttal. A 790-es Gigával 3000Mhz körüli NB-t is sikerült elérnem.
Mikor anno behozattam a Jetway HA06-ot azzal kiveséztem a sideporttal vagy anélkül témát
Ja, és még árban is talán ez a leg barátságosabb.
Ettől függetlenül minden hozzászólást köszönettel veszek, segíthetnek a választásban, főleg ha némi konkrétum is kerül mellé, hogy miért az..... -
Borokafa
őstag
válasz
darál0w #17321 üzenetére
Pedig az intel vonalon egész jó lapokat hoztak össze
A Bio 890GXE-vel volt már dolgom, az is egész elfogadható
Mondjuk a túl magas FSB-t annyira nem bírja, de BE procival jól használható, unlock is megy vele, ezt nem tudtam kipróbálni mert 4magos proci volt benn, de a lehetősége megvolt. -
Borokafa
őstag
Már tervezgetem én is a következő gépemet, mivel már alig-alig játszom int vga-val.
Nézegettem néhány 880-890-es lapot abban az árketegóriában amit kb. rászánnék.
Biostar 890GXE
FoxconnA9DA-S
Asrock 880G-extreme3
Gigabyte 880GMA-UD2H
Talán a Giga és az Asrock a leginkább szimpatikus, Biostarral pedig raktam már össze gépet és kellemesen csalódtam. Athlon 4magos procival netezés közben 60W körül volt a fogyasztása.
A Giga előnye a DDR3 2000MHz (magas órajelet szeretnék)
Az Asrock a sideport miatt és szerencsével 890-é lehet varázsolni.
A Foxconn a legkevésbé ismert, ez kicsit izgatja a fantáziám.
Mit javasolnátok? A tuning természetesen a fő szempont -
Borokafa
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ, 27% számlás! AMD Ryzen 7 7800X3D (96M Cache, up to 5 GHz) Processzor! BeszámítOK
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X BOX AM4 6/12 magos CPU - bontatlan
- AMD Ryzen R5 2600 / 6 mag / 12 szál / Beszámítás OK!
- Intel Xeon Gold 6146 / 12 mag / 24 szál / 24.75M Cache, 3.20 GHz / 4.20GHz Turbó / Beszámítás OK!
- AMD Ryzen 9 9900X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest