- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sto1911: Pinball FX3 PH! verseny
- sziku69: Szólánc.
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- Napkollektor - csak úgy
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
Új hozzászólás Aktív témák
-
mr_ricsi
veterán
A mérési körülmények ismeretének hiányában csak elméleteim vannak:
Ha tartósan bírja a 18.4 A-t, de gyors változás esetén már 13 A-nél kikapcsol, ez nyilvánvalóan nem lehet a túláramvédelem, mert a változás sebessége arra nem lehet hatással.- digit multiméterrel mérted, ami nem tudta lekövetni a változás sebességét, ezért hiába jelzett 10 vagy 13 A-t, valójában jóval magasabb volt az áram erősség
- izzólámpával terhelted, ami a kicsi hidegellenállása miatt rövidzárként mutatkozott, és lenyomta a tápot. A digit multiméter viszont nem tudta lekövetni a 7ms-os kikapcsolást.
- egy ágon növelted a terhelést, amitől másik ág(ak)on elmászott a feszültség, és a túl- vagy alulfeszvédelem bekapcsolt.Vagyis nekem csak olyan okok jutnak eszembe, amelyeket mérési hiba okozhatott.
-
mr_ricsi
veterán
"Mégis mit kellene egy tápnak rövidzárvédelem címén csinálni?"
Áganként figyelni az áramerősséget. Összehozni a túláramvédelemmel. Ha az ág terhelhetősége névlegesen16A, akkor 16-18A között 1 másodperces késleltetéssel túláramvédelem, 18A felett pedig pár ms-on belül zárlatvédelem. -
mr_ricsi
veterán
"Mit nem látsz? Mit kellene látnod? Az mi az istennyila ha egy rézdróttal rövidrezárom a 12V-ot? Vagy az 5V-ot? És a táp kimeneti része leáll? És a bemeneti rész megy? És nem lehet indítani a tápot, az mi?És ki kell kapcsolni a tápkapcsolót és meg kell várni míg a bemeneti kondik kisülnek, utána bekapcsolva indítható csak a táp?"
Az a te tápod esetén a túlterhelés-védelem (Over Power Protection- OPP). Ugyanis ez a védelem szólal meg. Mert kimondott zárlatvédelem nincs a tápodban, nem tud a vezérlőIC-je ilyet.
-
mr_ricsi
veterán
"Azt is letagadják amit kipróbáltam szintén hogy van túláram és rövidzárvédelem a mostani 400-as Codegenben."
A tápod supervisor IC-je az alábbi funkciókat tudja:
Over-voltage protection for 3.3V, 5V and 12V
Under-voltage protection for 3.3V, 5V and 12V
Under-voltage protection for –12V and/or –5V
Over-power and short-circuit protection
Power-down warning circuitry
Power good circuitry
Delay time for PSON and PG signal
Remote ON/OFF function
On-chip oscillator and error amplifier
Two shunt regulator for 3.3V and 5V-StandbyItt nem látom a túláram- és a rövidzár védelmet. Az alkalmazási segédlet azt írja:
"Over current and/or short circuit protection can also be achieved by using over-power protection, in which OPP pin is connected to the current transformer (driver transformer)."
Vagyis valamiféle túláram- és rövidzárvédelmet meg lehet valósítani a túlterhelésvédelmen keresztül.
Ez rövidzárvédelemnek még el is megy valahogy, mert ha a táp több mint 7 ms-ig túl van terhelve, akkor kikapcsol. Ennyi idő alatt még talán a félvezetők sem durrannak el.
Viszont túláramvédelemnek nagyon kevés ez, mert ha csak egy ág van túlterhelve, és a másik kettőn kicsi a terhelés, akkor nem szólal meg a védelem.
Ezt te magad is bizonyítod pl. itt. 16A az ág terhelhetősége, te viszont 18,4A-rel nyugodtan hajthattad, és a védelem nem tett ellene semmit. -
mr_ricsi
veterán
"még azt is tagadja hogy egyáltalán tudom mi az a 300W"
Már jópár alkalommal bizonyítottad, hogy az általános- és középiskolai fizika tantárgy keretében leadott ismeret sincs a birtokodban, ezért nagyon valószínű, hogy nem tudod, mi az a "300W"."és hogy vajon mivel terheltem le mikor azt se tudom hogyan lehet leterhelni."
4-edszer írsz róla, és negyedszer nem adsz meg semmi konkrétumot a mérésről, a mérőeszközökről, stb. Ha ennyire kerülgeted a témát, akkor a mérés valójában meg sem történt, csak dobálózol az adatokkal. Trollkodsz, ahogy azt megszokhattuk tőled."Azt is letagadják amit kipróbáltam szintén hogy van túláram és rövidzárvédelem a mostani 400-as Codegenben."
A tápajánlós topicon azóta is röhögnek azon az állításodon, hogy "Tegnapelőtt teszteltem egy 400W-os Codegent minden védelem van benne.Ugyanaz az alkatrészek vannak mint a 400W-os Chieftecben." [link] -
mr_ricsi
veterán
"Miért kell valótlant állítani?"
Hányszor kérdezték már ezt tőled!Az utóbbi hónapokban FSP ventillátorból több hibásodott meg és mégse állítom hogy mindegyik rossz!
A magyarországi esetek felét a te 1 db hibás ventid teszi ki, mert az összes létező netes helyre leírtad a sztorit. Így már tényleg úgy néz ki, mintha tömeges jelenségről lenne szó."Az én általam kipróbált Codegen többszáz órát ment 300 watton!"
Semmi konkrétumot nem írtál, hogy mivel és hogyan mérted, ezért én ezt nem hiszem el. Mivel te állítod a dolgot, szerintem nem is igaz. -
mr_ricsi
veterán
A hozzászólásod -szokás szerint- érthetetlen és zagyva, hogy semmi konkrétum ne derüljön ki, amit utóbb számon lehet rajtad kérni.
De ha csak a 12V és az 5V-ot terhelted, a címke szerint azt is 400W-ig kellett volna bírnia."Terhelj le egy tápot úgy hogy ne lépd túl egyik áramot se! Az nem olyan egyszerű!"
Megfelelő eszköz (műterhelés) birtokában ez kicsit sem probléma, anélkül meg nem teszt a teszt, és nem mérési eredmény a valamiféle tapasztalat. -
mr_ricsi
veterán
Nagyon jó lehet az a 400W-os táp, ami 330W-nál kikapcsol!
(Már ha el lehet hinni, amit leírtál, mert nálad a terheléses teszt azt jelenti, hogy 10 napra egy lexikont tettél a dobozára...)Ha valóban értenél az elektrotechnikához, akkor nem állítanád, hogy van PFC a tápodban, ugyanis nincsen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ugyanakkora telepet kap a Redmi csúcstelefon, mint a csúcstábla
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Apple MacBook
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Media Player Classic és Home Cinema (MPC-HC)
- iPhone-t használók OFF topikja
- Futás, futópályák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged