Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• trigorin

aktív tag

válasz trigorin #167 üzenetére

Végül befejeztem és meg is nyertem a játékot.

Ott tartottam, ugye, hogy a maradék rómaiak megakadályozták a jól kigondolt diplomácia győzelmem azzal, hogy elfoglaltak annyi velem szövetséges városállamot, hogy már nem juthattam kellő szavazathoz a későbbi, győzelemről szóló szavazásokon.

Éppen ezért kicsit átrendeztem az amúgy nem túl erős és hatalmas seregem, majd megtámadtam Rómát. A cél az volt természetesen, hogy legalább egy városállamot felszabadítsak, mert az ugye onnantól rám fog szavazni, akármi van. El is kezdődött a háború, eleinte megijedtem, mert nem volt egyértelmű a siker. Rendesen megindult felém, bár azt hamar észrevette, hogy az általam kiszemelt területen nem sokáig jut szóhoz. Éppen ezért (okosan) máshol próbálkozott, ahol nem voltam jelen seregekkel. El is foglalt két várost, de ez nem érdekelt, még számítottam is rá, hogy be kell áldoznom néhányat, eleve nem is terveztem, hogy a játék végéig békét kötünk. Időközben néhány egységet áthoztam a saját kontinensemről, pótolandó az amúgy igencsak megfogyatkozott haderőt az általam vezetett fronton. Végül is sikerült felszabadítanom egy városállamot, továbbá még egy másik várost is, ami korábban az addigra már likvidált indiaiaké volt, utóbbit azért mertem megtenni, mert mint játékos már kevéssé rúghatott labdába, de a garantált szavazata jól jött.
    Ráadásul a rómaiakkal aztán békét is kötöttem, visszakaptam tőlük egy városom.

Mindeközben felépítettem az UN-t, majd jött a szavazás, és nyertem.

Még mindig nem tartom hülyének az AI-t. Szerintem megrpóbált sok mindent, az pedig, hogy gyorsan elfoglalta a városállamokat, hogy ne lehessen diplomáciai győzelmem, különösen imponált. Mindazonáltal lehetett volna több sütnivalója, és legyárthatott volna pár hajót, mert a háborúskodás során alaposan megtámogattam a támadásaim rombolókkal, ráadásul egy 3-4 fős seregem úszott át az óceánon mindenféle védelem nélkül az ő városai felé. Persze azt is hozzá kell tenni, hogy ebben a játékban, főleg Warlord fokozaton, az AI-nak nem megy olyan gyorsan az építkezés. Vásárolni sem mindig tud, nincs rá elég pénze, és az sem garantált, hogy ha a nagy hajófölényemre koncentrál, egyidejűleg a szárazföldi seregét is tudja pótolni. Ha már korábban készült volna a tengeri védelemmel, megnehezítette volna a dolgom rendesen.

Majd kipróbálom magasabb fokozaton. Bár az mondjuk irritál, ha tudom, hogy az ellenfél azért van túlerőben, mert egy halom bónuszt kap.

Új hozzászólás Aktív témák