Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ripper17

tag

válasz Alcsi69 #15931 üzenetére

Nem vagyok híve a más helyett megoldásnak és szerintem a csoport fö csapásvonala sem ez. a sikertelenség magyarázkodása meg a PM/sales/stb. kenyere. Azt itt nem szeretjük. :D Ha megérteni szeretnéd a témát welcome, ha csak kell valaki aki megoldja ---> "hálózatokról alaposan" topicban találsz lelkes sysadminokat.

Konkrét kérdésre, elakadásra én szívesen válaszolok, írj DMben. Amúgy nagyjából 3 darab CBT Nuggets vagy hasonló, akár youtubeon elérhetö "IP subnetting" és egy szimpatikus, IP subnet calculatorra van szükséged. Nagyon paraszt nyelven a kritériumod: az adott hostszámhoz szükséges és elégséges subnet mérete = (az adott szám + 2) 2es alapú logaritmusa, felfele egészre kerekítve. Egy subnet calculatorral fél óra játszadozás ez a feladat...

A feladat amúgy sem túl explicit, látszik, hogy egyetemi:
    - ha a departmentekhez routert raksz ahogy a rajzon van --> a köztes tranzit linkek címzésére is legyen gondod? Routing kell?
    - ha a departmentekhez switchet raksz, ahogy illik és a PT ábrán is így van --> a VLANozás is a feladat része?
    - IP tartomány méretre a "hatékony" nem túl jó kifejezés, a gyakorlatban legalábbis kicentizni már gyakornoki szinten se illik host subneteket, és akkor még egyéb dolgokat nem is tárgyaltunk, amik architekturálisan hatékonnyá tesznek egy cimzést (pl. summarization)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés