- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
raziel01
veterán
-
martin555
aktív tag
-
Tibih
csendes tag
Töröltem az utolsó két partíciót. Az így keletkező helyre próbáltam folytatni a telepítést. Nem sikerül, mert hibaüzenet jön:
"A lemez partíciói nem a javasolt sorrendben vannak. A GPT-lemezekre történő telepítésről a MS webhelyen, a GPT kulcsszóra keresve találhat további tudnivalókat. Folytatja a telepítést?"
Igennel válaszoltam (folytattam a telepítést). Mire ezt írja:
"A Windows észlelte, hogy az EFI rendszerpartíció formátuma NTFS. Formázza FAT32-re, és indítsa újra a telepítést".
Üjraindítottam. Megint eljutottam pontosan eddig. Ekkor megpróbáltam megformázni az üres elsődleges partíciót, (persze nem kérdezte meg, hogy milyen file-rendszert akarok), mire ezt írta ki:
"Nem sikerült az új rendszerpartíciót létrehozni, sem meglévőt találni."
Ekkor csináltam egy FAT32-es telepítő pendrive-ot, hátha ez a baj. De sajnos pontosan ugyanide lyukadtam ki megint.
(Ja, megpróbáltam még egy kört. Töröltem a korábban elsődlegesnek jelölt partíciót (ugyanis mégiscsak létrehozta, nem is egyet, hanem mindjárt 2-őt), majd újra próbáltam ugyanide telepíteni. Sajnos az eredmény pontosan ugyanaz, mint az előbb.
Megnéztem a Microsoft.com oldalon a GPT kulcsszóra mit írnak, de őszintén szólva nem lettem okosabb tőle.)Mit tehetnék még?
-
Tibih
csendes tag
Megpróbáltam egy Anniversary teljes telepítést. El is jutottam addig, hogy ki kell választani, hogy hova telepítsem. A 16,8 GB-os partíciót választottam, mire közölte, hogy nincs rajta elég szabad hely. Erre leformáztam ezt a partíciót. Utána viszont azt mondja, hogy nem tud továbblépni, mert nem tudja használni ezt a partíciót. Az Anniversary-t NTFS pendrive-ról indítottam el. Tudnál segíteni, hogy mit rontottam el? Illetve mit csináljak másként?
Köszi. -
Rohir
tag
Oh reinstallon már párszor túl vagyok, volt már hogy 0 android volt rajta, aztán meg windows behalt rajta, USB boot nem ment, utána felment rá legfrissebb chuwi Android 4.4.4, utána visszakerült rá ez a windows android mellé BIOS chip reprogram után (ekkor jött a senzor ismeretlen cucc). Majd BIOS downgrade (itt már látta a senzor-okat de nem indulnak el), aztán android nullázás (ahogy a legelején).
Azt hittem ez a windows ami megvolt nekem az a chuwi hivatalos verziója de mint kiderült csak rossz mappába tettem, sima asztali gépre szánt cucc.
-
Rohir
tag
Felmentek, de sajna nem segített, ezeket azért szépen elmentem későbbre. Még techtabletsről megpróbálom leszedni a bütykölt windows, mert a chuwi oldalán levő megakad 315 megánál és nem megy tovább. Aztán ha az se megy akkor itt régebben volt valami orosz cucc linkelve, még bejátszom azt is hátha nátha alapon :'D
-
azbest
félisten
updateként felment és működnek az eszközök is... a touchot megint rugdosni kellett. Úgy láttam most a touch driver telepítés failelt, de elég volt a fájlok systembe másolása hogy reboot után jó legyen. Ha rögtön 14393 -et rakok fel tisztán, akkor lehet máshogy alakult volna.
és még az android is túlélte szerencsére

-
Rohir
tag
Igen techtablets-ről vannak a driverek. Double Driverrel tudsz csinálni egy Backupot? Mert ahogy látom 3-ból 2 driver neked régebbi mint a techtabletes :'D.
Windows verzióm nekem (Bár ez nem tudom mennyit tesz a dologhoz.):
Operációs rendszer neve Microsoft Windows 10 Enterprise N 2016 LTSB
Verziószám 10.0.14393 build 14393Eszközkezelőben mást nem látok hiányozni: [kép]
Q32G22150912252
-
Rohir
tag
A Hi8 Win-ek (Chuwi oldaláról) asszem mind x86-osok. Próbáltam feltenni a nagy gépemre szánt ugyan ilyen win10 Enterprise x64-es változatát de az Boot után error-ral el se kezdte a telepítőt.
BIOS-ban voltak I2C beállítások (#6 és #7) Disabled-en, de Enable-d ként se történt változás Restart után.
Találtam 2 db 2015-ös BIOS-t megpróbálom Downgrade-elni
-
Rohir
tag
Igen double-re gondoltam csak nem akartam egy 3. HSZ-t is írni emiatt, szerkeszteni meg már késő volt.

Manuálisan se megy fel driver.
Így néz ki Eszközkezelőben a 3 cucc.[kép]Chuwi forumon olvastam, hogy BIOS-ban kell ezeket az I2C cuccokat engedélyezni az új driver kapcsán, de szinde mindenkinek más-más nem megy az I2C cuccokból.
-
zekk007
aktív tag
Amit linkeltél már láttam de nem él már a link..... Letöltöttem egy másik hozzászólásból egy gyári romot de ha kicsomagolom kapok vagy 5 mappát s fogalmam sincs hogy kezdjek hozzá.... Valaki segítene aki már csinált ilyet? Tudtommal sima HI8 de ezt honnan tudom meg hogy pontosan milyen?
-
Szerintem is szoftveres, forgatásnál változik a helye. Egy napja raktam újra a gépet. Drivereket a Chuwi fórumból szedtem le és úgy pakolgattam be az eszközkezelőbe. De ha szoftveres, akkor mi miatt csinálja ezt? "videókártya" driverből csak egy félét rak fel. Először arra gondoltam.
-
anorche1
őstag
Király, kaptam két ellentétes választ ((#1507) kajo6 és (#1506) scr006)

azbest:
Egy 2 ezer forintos, ebay -es valami yingshang márkájú fülhallgatót használok, és ezen is roppant zavaró. Nincs vájt hallásom, ez tényleg hangos, és tényleg zavaró.
Ha a gép felső részét a fülemhez teszem, akkor is hallom, szerintem ugyan azt mint fülhallatóval. -
martin555
aktív tag
figyeljetek, most viszont egy láma kérdés tőlem.
MHL to HDMI .https://www.youtube.com/watch?v=GrBkQ4GUXf0&hd=1
kis szívfájdalmam hogy nem a pro-t vettem, akartam hogy mikulás hozza + ne legyen vám igy most nem kínából rendeltem, 90 dodó lett volna a pro.
a kérdés az hogy ez a tablet nem tud semmiképp hdmi kiadni?
https://www.youtube.com/watch?v=GrBkQ4GUXf0&hd=1
van ilyen usb-s cucc ami samsungoknál kiadja de gyanítom a samsung tud valamit ott amit ez estleg nem.
azé kérdem mert karácsonyra kis projektort is vettme aztán.. jó móka lehetne.
üdv
-
Elektrosokk
veterán
A V10-el kapcsolatban sok helyen olvastam hogy ott jobb az üzemidő win alatt mint androiddal. Én nem nagyon használom a droid részét.
(#779) icecave : adj neki pár napot, szerintem megszokod.
nálam felugrik a bill ahogy kell, de a magyar nyelvű bill-nél a # karaktert pl nem üti le... érdekes 
-
kirkri
addikt
Ez a gondom nekem is, hogy nem látom én sem.
Pedig ezen az aloldalon nyomok rá, ami az EU warehouse oldala. De miután rányomtam már sehol nem látom jelölve, hogy ez EU warehouseból van. (a kosárban sem)
Vagy a shipping methodtól függne, hogy honnan jön?
Tehát csak a European Express és a DHL Express hozza EU warehouse-ból? -
ufonauta
aktív tag
Noh akkor azért hozta a GLS. Viszont így 4 munkanap alatt ideért.

Más.
Nekem a Win 8.1 tegnap jelzett (ezzel jött a HI 8), hogy frissíthetem a Win 10-re. De nem tudom, hogy megtegyem e. A laptopomon frissítettem és teljesen meg vagyok vele elégedve, de ott tiszta telepítést csináltam. (miután frissítettem és aktiválta magát leformáztam az SSD-t és feltelepítettem az MS-től letölthető Media Creation Tool-al készített pendriveról tisztán) Itt viszont nem vágom, hogy hogyan tudnám utána pendriveról telepíteni, mert a BIOS-ban nem tudok sehogy sem lépkedni. Nem tudom, hogy miként lehetne majd rávenni, hogy az OTG kábelen keresztül ráakasztott pendriveról bootoljon. Láttam az első oldalon lévő TechTabletes leírást, de angolul éppúgy tudok, mint kínaiul, így az rajtam nem segít. -
hardline
senior tag
Én csak a Tinydeal-es tabletnél látom ezt a modellszámot, nem tudom mit jelent, de különbség biztos van. Első ránézésre nekem csak az 5 pontos multitouch tűnt fel.
Tegnapi hír, hogy október 15-én mutatkozik be a Chuwi HI8 Pro.
Cherry Trail X5 Z8300 váltja a Bay Trail Z3736F-et és érdekesség még, hogy micro HDMI port is helyet kap rajta. Androidból az 5.1, Windowsból pedig a 10 lesz előtelepítve. Sajnos az árról nincs hír, de remélhetőleg nem lesz drágább, mint az előd. -
Lazy76
csendes tag
Én Geekbuyingon vettem a hi8 99 $ volt , de már több mint 2 honapja lassan , mostanra mar win10 van rata meg az eredeti 4.4 android . Én nagyon meg vagyok elégedve vele gyors minden program elfutott még rajta amit probáltam , tesztekben is jol szerepel, nagyon szép formatervezett vékony, gyorsan bútol, a win 10 meg idáig a legjobb win amit haszbáltam ugy hogy már az asztali gépemre is felettem. Nekem is van easycastom ill. A samsung smart tv is felismeri ugy hogy nagyban is lehevele játszani van némi késés persze de meglehet szokni. Ezért az árét ebben a kategoriában az egyik legjobb.
-
krystman
őstag
Én is sokat kerestem ilyen lehetőséget, de egyszerűen nem találtam normális csatlakozót. Olyan volt még, hogy át lehetett váltani ha tölteni kellett, de akkor meg nem lehetett használni. Úgy hogy most úgy használom, hogy van egy BT egerem, és így tudom tölteni is. De valahogy ez sem az igazi. Ugyan is a BT egér, meg zavarja a wifit, amikor használom, a wifi sebessége leesik. Amikor lekapcsol ideglenesen, akkor meg vissza jön a sebesség. Szóval tényleg jó lenne valami megoldás erre.
-
azbest
félisten
Úgy tűnik, hogy a grub nem látja alapból a külső sd kártyát, így az ubuntu boot részének (kernel initrd) is a belső tárhelyen kell lennie. Ha a kernel kezeli, akkor onnan már látja a külső kártyán lévő root fájlrendszert.
Valószínűleg úgy lesz ubuntum, hogy az uefi esp particióra teszem a grubot a boot-ba, egy másik könyvtárba beteszem a grubot betöltő bootia32.efi fájlt és a grub efijét. A belső tárhely végéről meg lecsípek fél gigát a linux boot particiónak. A fő fájlrendszer meg külső sdkártyán lesz. Bár azt még nem tudom, hogy van-e linux driver az i2c buszhoz és az eszközökhöz, amin minden eszköz lóg (kamera, hang, wifi, touch...), de csak kell lennie, mert az android is linux kernel alapú és ott persze megy.
Abban sem vagyok biztos, hogy induláskor ki lehet -e választani majd egér/bill nélkül és hogy az ubuntut tudom -e használni érintővel.
-
milapsy
aktív tag
hát majd kiderül hogyan van aktiválva, volt updatem 8.1-ről 10-re mediacreation tool-al ott nem működött az érintő, utána csináltam a tiszta telepítést. amúgy igen inkább én sem nyúltam a particiokhoz
csak a recoverit töröltem. most viszont a magyar nyelvi csomag kellene nekem a win10-hez, azt honnan tudnám leszedni?szerk: megvan a nyelvi csomag

-
milapsy
aktív tag
igen azt már megoldottam én is! azóta kinyirtam a windowst teljesen
meg a droidot is, most sikerült mindent helyre állítanom! ha valakit érdekel a droid recovery menüjét úgy lehet előhívni hogy hanggerő le+power itt bejön ugye a boot választó menü, droidot kiválasztjuk és egy usb billen az esc gombot nyomkodjuk. tök véletlen jöttem rá
-
milapsy
aktív tag
-
krystman
őstag
Aha tényleg neki is azt csinálja, akkor nem csak nálam van ez a dolog! Elég fura, hogy a Hi8 ezt csinálja, miközben a Vi8 nem.
Van egy nagyon érdekes jelenség, nem tudom itt próbáltae valaki, ha Androidon a Jack dugoba teszek pl egy fülest, vagy hangfalt teszek rá, (Pc) és közben a töltőt rádugom, egyszerre van bedugva mind a kettő, akkor nekem össze vissza zavarodik a rendszer. Pl Youtube on, nem is tudok semmit nézni, mert elindítja, megállítja magától a filmet, és 1mp én csinálja. Próbáljátok már ki ti is! Nem tudom mi okozza ezt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5520 FHD notebook - i7 7820HQ 16GB DDR4 256GB SSD M1200 4GB WIN11
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Dell Precision 5570! 4K Touch / i7-12800H / RTX A2000 / 32GB DDR5 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Lenovo 40AH és 40A1 dokkoló, töltő is.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
WI513 van, nem Pro, egyébként u.a. mint a tiéd.

Tehát csak a European Express és a DHL Express hozza EU warehouse-ból?