- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Aktív témák
-
ZaXXoN
tag
Okulás végett írtom meg, pár hete panaszkodtam, hogy nagyon ratyi a 240Mbit-es net. Kijött a szerellllő, és mndannyiunk megdöbbenésére a lakásba bejövő koaxon az elosztó volt rossz. Kicserélte és mostmár jön a cucc 20MB/s-el.
-
ZaXXoN
tag
válasz
kabelmania27 #20947 üzenetére
-
ZaXXoN
tag
válasz
kabelmania27 #20945 üzenetére
"Az osztó nem szűr, 5-1000Mhz azt jelenti, hogy nem műholdvételre,"
Értem én, ezen sávszélességen garantált az átvitel a jelzett értéek szerint. Ebből viszont az következik, hogy szűr
. Lehet, hogy ez itt nem számít, de szűr, elvégre minden átviteli közeg szűr
.
"Mennyi most az adási szint?"
Azt honnan látom?
-
ZaXXoN
tag
válasz
kabelmania27 #20943 üzenetére
Ilyet adtak a szereld magad csomagban:
Mondjuk tovább csillapítani tényleg valszeg nem érdemes, mert a 4dB-es oldara kötve a modemet már romlott a sebesség. Ami még fura, hogy a feltöltés mindig stabilan 20Mbps körül van, ha elosztóval, ha nem, csak a letöltéssel szenvedek. Így a 3.6dB-es ágon a legjobb eddig, 80Mpbs, elosztó nélkül viszont siralmas 10 körül van.
Azt meg, hogy szűr, abból gondoltam, ami rá van írva: 5-1000MHz.
-
ZaXXoN
tag
Azt nem értem igazán, hogyan lehetséges az, hogy azzal az osztóval sokkal jobb a letöltési sebesség, mint anélkül? Túl erős a bejövő jel?? Ha még tovább csillapítanám, mégjobb lenne?!
Ezt lehet, hogy kipróbálom...
A modem most ezt mutatja downlink irányban:
Egyébként file letöltéssel is tesztelem, én sem szeretem a flashes gányokat.
-
ZaXXoN
tag
Gyerekek, érti valaki miért, mire adják azt az elosztót a kábelmodemhez? Azt hittem eddig, hogy azért, hogy szét tudd osztani a netnek meg a tv-nek a bejövő koaxot. De ennél többröl van szó. Elosztó nélkül 10Mbps volt lefelé a sebesség, az elosztót bekötve 80Mbps (igaz, 240nnek kellene lennie). Most akkor mi a szösz van? Hogy lehet jobb a modem számára egy gyengített jel? Kiszűrt valami olyat, ami zavarta? Akkor nekem csak szűrő kellene, leosztó nem!!
A másik kérdés, hogy ugye a garantált sávszél 20Mbps a 240-eshez. Vagyis a 80-ammal nem reklamálhatok, igaz? Legyek boldog, és álljak át 120-ra, mert az se fog úgyse menni? Van olyan, akinél 240 a 240, vagy ez csak marketing adat?
-
ZaXXoN
tag
válasz
Intruder2k5 #20823 üzenetére
Azt mondod? Egyet nem tudok még, hogy vajon a lakáson belül a falban a koax jó-e. Lehet, hogy azt mondják, hogy szerintük jó az elosztóban még a sávszélesség, biztos rossz a lakásban a kábel. Vajon tudnak erősíteni a jelen az elosztóban, vagy rajtam áll, hogy falat bontsak?
-
ZaXXoN
tag
Tudja valaki, hogy a modemnél a lefelé és felfelé menő jelnél mik azok a "zárolva" szövegek?
Baj, ha a lefelé iránynál minden csatorna zárolva van? Lehet, hogy ezért csak kb. 10Mbit-es a 240Mbitnek eladott net? Elég gáz, az uplink ~ 20Mbit, a downlink ~10Mbit.Vagy a jel-zaj viszony rossz? De vajon hogyhogy csak a lefelé irányban?
És mi az a frekvencia kényszerítése? Lehet azzal valamit javítani a helyzeten?
Aktív témák
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Dolce Gusto
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- Futás, futópályák
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- ÚJ AMD Ryzen 5 3600 4.2GHz Socket AM4 BOX Processzor - Áfás számla & garancia
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X 4.6GHz Socket AM4 OEM Processzor - Áfás számla & garancia
- AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor - Készletről Azonnal - Áfás Számla & Garancia
- Asus TUF Gaming B650M-Plus DDR5 AM5 Alaplap - Számla & Ingyenes Szállítás
- Gigabyte 850W 80+ Gold P850GM Full Modular - Számla & Ingyenes Szállítás
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!