Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hadeska22: Fiio x Snowsky Tiny - Megoldás a (mesterségesen gerjesztett) problémára
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Pitterix: Gyógytorna
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gép1: Renault Kangoo vizhűtő ventilátor fokozatok
-
LOGOUT
A Chakra OS megszűnt, tegnap jött a hivatalos hír. Hogy a jövőben látjuk-e még, azt nem tudni. Szép volt, de nincs tovább. Most a hozzá legközelebbi disztró az a Manjaro KDE...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------v
ChakraOS - korábban Chakra Project - asztali Linux disztribúcióval kapcsolatos alapvető információk:
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Igen, a testing repót elvileg be kell írni kézzel.
A témákra továbbra is ott van a kapudan program a menüben. No meg ott van a rendszerbeállításokban a megjelenés menü is.
A betűmérethez meg írd be a k menü keresőjébe, hogy "betűtípusok", ott van minden.
A magyarításra meg kérdezz rá náluk a fórumban, ahogy írták is.
-
Rimuru
veterán
Létrehozol egy üres fájlt, írd bele ezt:
#!/bin/sh
target=on
if xprop -root _NET_SHOWING_DESKTOP | fgrep '= 1' ; then
target=off
fi
wmctrl -k ${target}olyan névvel és oda mented ahol nem zavar de megtalálod
telepítsd fel a wmctrl-t: pacman -S wmctrl
nyisd meg a KDE menüszerkesztőt, ahol nem zavar oda csinálj új elemet olyan névvel ami neked megfelel (pl.: Show Desktop) parancsnak meg add meg: sh /fájl/útvonala/neve(természetesen azt amit előbb létrehoztál)
Ha ez megvan akkor a panelra elvileg kitudod rakni mint egy programot és működnie kell. -
Brutforsz
senior tag
Megpróbáltam feltenni, ugyanerre az eredményre jutottam.
A következőt javaslom: mivel ezt a programot már egyébként sem fejlesztik 5 éve, ezért érdemes lenne megnézned, hogy a CPT.Pirk által javasolt alkalmazás milyen formátumokat fogad, és egy olyan rendszer alatt, amelyen fut a gwhere, exportálni valamelyikbe (vagy éppen mindegyik elérhetőbe, valamelyik majd csak beválik - a honlapon annyit találtam, hogy számos formátumba képes, konkrétumokat nem), majd visszatérve az új rendszerre importálni a tellicoba, és utána azt használni.
-
-
chab7
addikt
Hopsz, a gramps nem ment fel mert kellett volna neki a gnome-icon-theme ami a ccr-ben elavultnak van jelölve.
na mindegy, remélem idővel javítanak azon a csomagon és akkor majd tudom használni. Minden nap úgysem szerkesztem a családfát.
Következik a gwhere feltevésének próbálkozása. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Magam is KDE fan lettem. Gnome2 -> Unity nekem nem feküdt, Gnome shell szintén nem, suliban tanárunk rávett a KDE használatára, azóta ez mellett kötöttem ki.
Az a ramdisk a rendszer betöltéséhez kell, az csak névben azonos az fstabos dolgokkal. Szóval próbáld ki, amit írtam a Debianos topicban.
Nepomukot úgy tudod kikapcsolni, hogy jobb gombot nyomsz a tálcán a kis nepomuk ikonon, ez alapból a jobb alsó sarokban volt, aztán a beállításaiban kiveszed a pipát a nepomuk asztal, vagy valami hasonló szöveg elől. Vagy a rendszerbeállításokban, azt hiszem ott is benne van az asztali keresés néven.
A preload a gyakran használt dolgok előtöltését végzi, azonos a Debianos preloaddal. A CCR le fogja szedni a forrást, lefordítja és telepíti. Amikor szerkesztést kérdez, nyomd meg a nem-et.
Keress a programjaid után a CCR-ben is, ott sok minden megtalálható. KDE-s feliratszerkesztő van, a többi progidat nem ismerem.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
No, megy ez!
A wifi ikon nálam egyben a jelerősséget is mutatja, lehet hogy csak módosítottak valamit a KDE-n, ami csak új telepítéskor jön be magától.
A nepomukot az kapcsold ki, mert csak kaparja a vinyót és tölti meg a HDD-t. A kikapcsolás után a /home/felhasználóneved/nepomuk mappában (ez rejtett mappa) töröld ki a legnagyobb méretű állományt, ez az, amit létrehozott. Debian alatt korábban nálam ez gigabyte fölé hízott pár hét alatt.
Valamint csináld meg azt az egy-két dolgot, amit az fstab kapcsán írtam a Debianos topicban, meg van egy előtöltő csomag, a preload, azt is érdemes feltenni. Parancs: ccr preload
Van graf. csomagkezelő, de éppen most cserélték le a korábbi Appset-QT -t az Apper programra, mert nem felet meg a Charka igényeinek. Azt hiszem csak a következő kiadástól lesz alapértelmezetten része a rendszernek az Apper, de felrakhatod Pacmannal.
Egyébként az atombiztos módszer a Pacman használata, csomagokat meg a Chakra oldalán a packages résznél keresni.Megírod a wifis tapasztalatidat a fórumukba, vagy dobjam be én?
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Új hozzászólás Aktív témák
- Árváltozás: Deus Ex Human Revolution Collector's Edition
- Star Wars The Old Republic Collector's Edition
- AKCIÓ! Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Árváltozás+játék!The Witcher 2 Assassins of Kings Collector's Edition
- Árváltozás + játék DVD: Splinter Cell Blacklist the 5th Freedom Edition
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- CPU: 2 x Intel Xeon(R) E5-2650L v2 1.70GHz, 40 vCPUsvv, 256 GB DDR3 RAM
- Google Pixel 10 Pro XL Moonstone Super Actua 120 Hz, Pro kamera 5 zoom 256 GB Használt,Gari
- Microsoft Surface Pro 6 fekete
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3680, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

na mindegy, remélem idővel javítanak azon a csomagon és akkor majd tudom használni. Minden nap úgysem szerkesztem a családfát.