Hirdetés

2024. június 15., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1201) Monya78 válasza KennyONE (#1200) üzenetére


Monya78
veterán

Ha olcsón akarsz makrózni, akkor szerintem veszel egy ősrégi manuális makro obit, eos átalakítóval...makrózáskor amúgy is Manuál fókusszal szokás dolgozni.

Illetve ha már van teleobjektíved akkor egy Raynox Dcr-250 vagy Dcr-150-es előtétlencsével is lehet szépen makrózni... nálam a 55-250is(250mm felén) + dcr-250 körülbelül 2:1-es nagyítást tud.

(#1202) kiskornel


kiskornel
addikt

... Épp a múltkor jártam úgy, hogy egy kis patak mellett fényképeztem (volna). Lepakoltam a cuccom, és valahogy a hátitáskám hátuljáról, ami egyenes, levertem a fényképezőt. Épp egy 20k-s Zeiss volt csak rajt szerencsére. Ám a gép leesett, és bele egy 20-30 cm mély pocsojába. Még szerencse, hogy lebegett. Talán 1s lehetett, és már ki is kaptam. Persze nem működött, még a tükröt is fent felejtette. Aztán meg kiírta a képernyőre Err99, ami ugye Canonnál ismeretlen hibát jelent.
Hazajöttem, már épp azon gondolkodtam, hogy valamelyik webáruházban veszek egy 7D-t, amikor másnapra kiszáradt. Reggel még fent felejtette a tükröt, de indítás után egyből kattogott. Akkor 2 percig szárítottam a nyomógombot, majd rendbe jött. Akkor még a kukker belső LCD-jén voltak olyan digitek, amik világítottak annak ellenére, hogy nem voltak aktívak (sötétnek kellett volna lenniük, mégis félig világítottak). Na akkor még 2-3 percet fújattam be a levegőt az átnézeti keresőbe, majd az is rendbe jött.
Úgyhogy sokat bírnak ezek a cuccok, nem kell annyira parázni. Azért, ha sokat járunk erdőbe, nem árt valami komolyabbat venni, aminek jobb a tömítése. Hálás egy kis masina ez a 450D, de azért jöhettem haza kép/gép nélkül a Mecsekből. És még a másnapot is elcseszte a száradásával... :B

http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

(#1203) KennyONE válasza Monya78 (#1201) üzenetére


KennyONE
aktív tag

Köszi a választ!

Sokat segítettél! :)
Csak még nem nagyon vagyok benne az ilyen dolgokba,mert ez lesz az első tükörreflexes gépem. :D Pedig nem ilyet szerettem volna,hanem Nikon D3000-est csak ilyet láttam olcsón.:)

kiskornel: Wow...nem gondoltam volna hogy túléli! :Y Bár mondjuk én is jártam már így csak nem fényképezővel hanem iPhone-al.Királyréten kicsúszott a kezemből két kövön csattant majd bele a vízbe...azt hittem megőrülök.
De furcsa hogy azért az ilyen eszközök túlélik.Képzelj el egy sima digitális fényképezőt,az már szerintem ott halt volna meg!

[ Szerkesztve ]

(#1204) Gaskin válasza KennyONE (#1203) üzenetére


Gaskin
aktív tag

Ha megnéznéd, hogy a Nikon 3000-es, a 450D-hez képest, mekkora zajjal dolgozik, akkor nem bánnád még annyira sem, hogy a 450D-t vetted.

(#1205) KennyONE válasza Gaskin (#1204) üzenetére


KennyONE
aktív tag

Azért néztem a Nikon-t mert eddig is Nikon fényképezőim voltak és nagyon szerettem őket.Meg megkérdeztem az ismerőseimet hogy mennyire jó szerintük a nikon és nem sokat panaszkodtak a zajra.
De én se bántam meg hogy ezt választottam!:)

(#1206) Gaskin válasza KennyONE (#1205) üzenetére


Gaskin
aktív tag

Ok.. Lehet attól még örülni neki. De a két típus közötti annó jelentős árdifi vélhetően betudható annak (is), hogy az egyik ccd, a másik meg cmos-al szerelt.. És ez nem mindegy.Az 450D-nél még elég "élvezhető" az iso 800. A 3000-esnél emlékeim szerint már közel sem.

[ Szerkesztve ]

(#1207) Monya78 válasza Gaskin (#1191) üzenetére


Monya78
veterán

Hétvégén volt lehetőségem kipróbálni egy 1000D-t gondoltam megnézem a fényerős fókusztesztet, ennél a váznál nem volt különbség a középső fókusz és bármelyik szélső fókusz élessége között!!!

(#1208) benjemin1994


benjemin1994
tag

Van egy 400d egy rokonomnak és ez lenne a baja:
Azt írja ki hogy a cf kártya rossz, és már 3szor lett benne cserélve szóval biztos a gép baja!
Majd mikor kiírja le is áll és nem lehet bekapcsolni!
Ha tudtok valami ötletet írjatok légyszi!
Kössz :R

(#1209) johnjohn válasza benjemin1994 (#1208) üzenetére


johnjohn
addikt

Vizsgáld meg a kártyafoglalatot, lehet, hogy elgörbült valamelyik csatlakozó.

(#1210) benjemin1994 válasza johnjohn (#1209) üzenetére


benjemin1994
tag

Azzal nincs baj mert belemegy rendesen!
De azért kössz lecsekkolom

(#1211) johnjohn válasza benjemin1994 (#1210) üzenetére


johnjohn
addikt

Attól, hogy belemegy, még lehet, hogy valamelyik láb teljesen elfeküdt, vagy beletört a CF kártyába, néha előfordul.

(#1212) KennyONE


KennyONE
aktív tag

Sziasztok!

Egy rövid kérdésem lenne hogy szerintetek mivel tisztítsam le a 450D tükrét? A drága unokaöcsém belenyúlt amikor nem volt rajta az obi és eléggé koszos lett.Szerintetek milyen anyaggal töröljem le hogy ne legyen karcos a tükör?

Köszi szépen!

(#1213) Gaskin válasza KennyONE (#1212) üzenetére


Gaskin
aktív tag

Sok mindennel próbálkoztam, igen kevés sikerrel.. Aztán meglett a Joker! Lidl-ben kapható puha (halvány zöld színű) mikroszálas törlőkendő. Párban Kb. 500Ft. Tényleg nyom nélkül takarít, és viszonylag antisztatikus is. Bár ha igazán tutira akarsz menni, akkor veszel még egy levegős spary-t is, és óvatosan kifújod a művelet végén, a kötelezően megjelenő pár apró kis "maradék-szöszt". De óvatosan told a spray-t, mert lehet hogy folyadék is jöhet belőle, az adott gyártmány, és mindenféle hőtani áramlástani szituációk miatt. Eleve ne alkoholosat vegyél.

(#1214) Gaskin válasza Monya78 (#1207) üzenetére


Gaskin
aktív tag

Ohh.. Csak most olvasom a hozzászólásodat, ezer év után. Szal ilyen tesztet én is csináltam.. Az eredmény az lett ami Neked. Az 1000D-vel nekem sem volt probléma. Marha érdekes..

(#1215) KennyONE válasza Gaskin (#1213) üzenetére


KennyONE
aktív tag

Köszi szépen!
Azt hiszem nekem is ilyen Lidlös törlőkendőm van,csak pirosba :) Én a laptop monitorának törlésére szoktam használni,de akkor ezek szerint itt is működik. és soha többet nem hagyom obi nélkül az asztalon a vendégségbe :)

(#1216) KennyONE


KennyONE
aktív tag

Sziasztok!

Úgy érzem hogy valami nem okés a fényképezőmmel.:S Olyat csinál,illetve nem csinál hogy,a kép valamiért nem lesz éles,illetve a színei is fakók,pedig az AF be van kapcsolva illetve a WB-t is szoktam állítgatni és maga a fényképező legtöbbször "P" módon van.Ha gondoljátok tudok képet is linkelni,este felé,mert rossz a gépem és telefonról írok.
Ha bármi ötletetek van hogy hogyan kéne beállítani,azt megköszönném!:) Egy ötlet,eseteg az nem lehet a hibája hogy a hozzá kapott obi (18-55-ös) egyszer legurult az asztalról,és elég keményen talajt fogott.Nem lehet hogy valami baja lett és amiatt nem lesz éles a kép illetve fakók a színei?

Előre is köszi!:)

(#1217) nemerei


nemerei
tag

Sziasztok.
Olyan problémám lenne a géppel, hogy elkezdem vele fényképezni, csináltam vele, kb 20 képet, és egyszer csak nem tudtam exponálni, se fókuszálni, a tekerőke se ment(amivel állítod a rekeszt meg a zárat) meg az iso gomb se. A teljes felső része megállt.(kivéve amivel a módokat állítod.) Van hozzá egy utángyártott markolat azzon meg csak az expó meg a tekerő nem ment. viszont ha átváltottam élőképbe akkor ment rendesen. Amikor fényképeztem akkor egy utángyártott markolat volt rajta, egy 28-105mm es canon obi, egy metz mb48 vaku. Azt vettem észre többszöri próbálgatás után hogy a MF-be teszem akkor működig rendesen, de ha átváltom AF be akkor megáll az a "felső" része. Ezután feltettem egy 55-250mm- es obit azzal is ezt csinálta, ezután leszedtem a gépről mindent, vaku, markolat. Majd ismét ezt csinálta. kikapcsoltam, visszakapcsoltam és azóta hibátlan a gép minden tartozékával. (próbálgatások között is volt kikapcsolva, de nem történt semmi.) Ja és amikor átváltot AF-ből MF be akkor ki kell kapcsolnod meg vissza hogy menjen minden, de ha fordítva MF-ből AF-be akkor azonnal megáll. A gépbe van kb. 19000 expó.
Ha valaki tud rá valami megoldást, vagy járt már valaki így az írjon.

üdv: nemerei

(#1218) Gaskin válasza nemerei (#1217) üzenetére


Gaskin
aktív tag

Nem hiszem hogy sok "kreatív megoldást" lehetne írni egy ilyen problémára. Nézd meg van-e frissebb förmver, illetve sasold, hogy a gyári cuccok használata mellett is van-e probléma. Ha igen, akkor szerintem irány a Camera Kft.

(#1219) nemerei válasza Gaskin (#1218) üzenetére


nemerei
tag

Az lesz, nézek hozzá egy frissebb firm-et valamol, a markolaton kívül minden gyári rajta. Ha nincs más akkor szervíz :O . Azért köszi.

üdv: nemerei

(#1220) kiskornel válasza nemerei (#1217) üzenetére


kiskornel
addikt

Csak egy tipp. Tisztítsd meg az érintkezőket.
Egyszer már nálam is előfordult hasonló, de egy ki-/bekapcsolás és egy aksi ki/be elég volt hozzá. Azt betudtam annak, hogy third-party lencse volt a gépen (Tokina 11-16).

http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

(#1221) nemerei válasza kiskornel (#1220) üzenetére


nemerei
tag

Oksa, megpróbálom megtisztítani. közi a tippet. :DD

üdv: nemerei

(#1222) szaszajani


szaszajani
csendes tag

Ki tudja megmondani, max mekkora sdhc kártyát tud kezelni a 450d?

(#1223) Gaskin válasza szaszajani (#1222) üzenetére


Gaskin
aktív tag

Asszem egyszer itt már kibeszéltük a témát, keress vissza. Amúgy nekem 8-as van benne, de volt már 16-os is.. Emlékeim szerint azt állapítottuk meg, hogy az SDHC szabványt totálisan kezelnie kell a gépnek. Ebből a kártya típusból pedig jó nagyok is vannak ugye.

(#1224) szaszajani


szaszajani
csendes tag

Köszi Gaskin! Azért volt a kérdés mert a "márkaszervíz" szerint csak 2 gigásat tud kezelni a gép!

(#1225) kiskornel válasza szaszajani (#1224) üzenetére


kiskornel
addikt

Nincs kézikönyved? Minden SD és SDHC karit kezelni tud!
SDXC viszont nincs feltüntetve!

http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

(#1226) Cancer válasza szaszajani (#1224) üzenetére


Cancer
senior tag

Én is kapásból 4-essel vettem még anno. De szerintem a 16-ig el tud menni...

Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit...

(#1227) Papichulo


Papichulo
tag

Sziasztok! Eladó egy jó állapotú 450d váz, összes tartozékával, plusz egy 8gbos SD kártyával, egy utángyártott pót akkumulátorral és egy Canon távkioldó zsinórral. 18e expó van a gépben. soos.daniel@citromail.hu -n lehet érdeklődni

Fotóim: http://www.flickr.com/photos/papichulooo

(#1228) skajwa


skajwa
senior tag

Sziasztok!

Érdemes megvenni egy ilyen vázat 25e expóval? Mindenhol 100e expós élettartamról olvastam, mennyi ennek a realitása? Köszönöm

Egy kis referencia: http://www.vatera.hu/user/rating/rating.php?id=103706

(#1229) Zippair


Zippair
aktív tag

Sziasztok! nemrég lettem boldog tulaja egy használt 450d-nek. szeretnék makrózni vele, van tapasztalatotok ebay-es előtét lencsékkel, közgyűrűkkel?
[link]

egy auto-s közgyűrűsor s kb 11e-be kerül.
Portrémarkolat 7e körül
távkioldó öccá :DD

ezeket próbálta már valaki? ha esetleg szükségetek lenn lehet, hogy rendelek, és ha vkinek kell, rendelek neki is (nem eladni akarok, hanem segíteni, nem akarok rá hasznot tenni!)

a válaszokat előre is köszönöm!

[ Szerkesztve ]

SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSsssssssumaher...

(#1230) Gaskin válasza skajwa (#1228) üzenetére


Gaskin
aktív tag

Tudomásom szerint inkább 50e lehet a valós expó szám. Legalábbis amikor a gépkönyvben nem olvassuk az értéket, akkor ez még nincs 100e valsz. Amúgy azt hiszem az ár ami meghatározó. Ha nem akarsz évi 15e-et kattintani, akkor jó áron nyilván megérheti a gép 25e expóval. Amúgy korábban már beszéltünk erről. Keress vissza. Volt aki olyan 30körülire becsülte a zárcserét. Már ha jól emlékszem.

(#1231) Gaskin válasza Zippair (#1229) üzenetére


Gaskin
aktív tag

Ha jól tudom, akkor a közgyűrűk csökkentik a fényértéket. Nem biztos, hogy azzal jársz legjobban. Mikor annó rá voltam kattanva a témára, akkor úgy nézett ki, hogy ár/ minőség arányban ez talán a legjobb. Nézz utánna:
http://raynox.co.jp/english/dcr/dcr250/indexdcr250eg.htm

(#1232) Zippair válasza Gaskin (#1231) üzenetére


Zippair
aktív tag

Köszi a valaszt, én is inkább az előtet fele hajlok, de ki próbálom az occo kínai lencsét , aztán ha teccik rá megyek arra amit ajanlottal!

SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSsssssssumaher...

(#1233) Pepepapa92


Pepepapa92
csendes tag

Sziasztok,

Olyan kérdésem lenne,hogy az eos 450D vázam + 75-300mm F4-5,6 III USM objektívemmel sokszor nagyon minimálisan de éltlen, nem tű éles a kép és ez zavar, ráadásul amozgó tárgyak könnyen mosódnak, lehet az a gond hogy amióta megvettem a váz em volt fizikálisan takarítva? esetleg az hogy szemmel láthatóan porszemcsék vannak az első üveg mögött.

ha tudtok akkor a km.peti@fotnet.hu-ra küldjétek a választ, e a fórumot is nézegetm majd!

KÖSZÖNÖM!

Ha megtisztelek valakit azzal ,hogy privát üzenetben keresem, ő is legyen annyira kedves hogy válaszol!

(#1234) Pepepapa92


Pepepapa92
csendes tag

Bocsi, még egyszer elküldte

[ Szerkesztve ]

Ha megtisztelek valakit azzal ,hogy privát üzenetben keresem, ő is legyen annyira kedves hogy válaszol!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.