- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Argos: Szeretem az ecetfát
Új hozzászólás Aktív témák
-
bucsupeti
senior tag
válasz
superfinest #4290 üzenetére
Ahogy a többiek írták, rosszul gondolkodsz a dologról. Olyan mintha szeretnél egy sportautóval megtanulni száguldani, de előtte a biztonság kedvéért veszel egy markológépet amivel tök sok mindent meg lehet csinálni, és azon kezdesz tanulni vezetni, hiszen annak is négy kereke van.
Ha modern dolgokat akarsz akkor valamilyen objektum orientált nyelvet válassz, amihez van valamilyen jó framework. Ilyen nyelvek/környezetek a Java, C#, és a C++ is, de előtte keményen oop elméletet kell elsajátítani.
Ha rendszerprogramozás a cél akkor tökéletes a C.Ha egyszerüen csak meg akarod tanulni a programozás alapjait, vezérlési szerkezeteit, akkor jó lehet a Pascal.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Azért gondoltam először a C nyelvet tanulom, mert ez sok nyelv alapja "elvileg", javíts ha rosszul tudom.
Inkább csak hasonló szintaktikájúak bizonyos vezérlési szerkezeteket illetően. Jobban jársz magasabb szintű programnyelvvel, szerintem, hacsak nem hardverközeli programozást szeretnél megtanulni, mert akkor a gépközelibb C a jobb választás.
-
Ereshkigal
őstag
válasz
Ha belátható időn belül "csak" kedvtelésből akarsz programozgatni, akkor én személy szerint a Java-t vagy a C#-ot javaslom neked. Csomó mindent "elébed tesznek", csak használni kell. Könnyebben, gyorsabban fogsz leprogramozni olyan dolgokat, amikkel C-ben rengeteg időd elmenne...
Nem elfogultságból ajánlom ezt, mert az én szívem a C és a C++ felé húz, na de én sejtautomatákat programozok + sokat számolok. -
axioma
veterán
válasz
Hiaba alap, a rae'pules pont azert van, mert pluszt nyujtanak a tovabbi nyelvek. Csak egy tokegyszeru pelda: dinamikus (futas kozben valtozo hosszu) tomb, lista, vagy barmi megvalositasa. Ha ansi C-ben megirod nullarol, megtanulsz egy csomo alacsonyabb szintu kezelest es kezdokent ve'rt izzadsz hogy jol kovesd le, jol foglalj helyet es szabadits fel stb. mig java-ban meg letrehozol egy (mondjuk) ArrayList-et, azt annyi. Nem beszelve arrol, hogy ha C-ben levo kodot kell egy nem kimondottan szepen kodolo embertol visszafejtene'd, az megint egy nyomozassal feler (persze java-ban is lehet ilyet elkovetni, foleg ha 2-3 betus valtozoneveket es/vagy mas nyelvu roviditeseket hasznal - multkor neztem egy ruszki programozo versenymegoldasat ahol ugye nincs ido csicsazni, eleg erdekes volt visszafejteni a core algot, de C-ben pont a nagyon nagy rugalmassag miatt nagyon nagy randasagot is el lehet kovetni ugy, hogy helyes, csak attekinthetetlen).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Óra topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Goddess of Victory:Nikke
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged