Új hozzászólás Aktív témák

• Peter789

senior tag

sziasztok!

a következő problémámban kérném a segítségeteket: vadászom hogy hogyan tudnék lekezelni egy speciális soros protokolt, ahol van egy 9dik adatbit is, ami azt mondja meg hogy új csomag kezdődik. PIC-el nem nagy mutatvány, ott az újabb típusokon erre van egy plussz regiszter amit lehet paritásként vagy 9dik adatbitként szoftverből írni/olvasni. viszont ahogy látom, ez nem igazán megoldott PC-s környezetben, de ezt találtam rá, mint szoftveres hack: [link] - néztem az alul linkelt libmip oldalt és az onnan letölthető csomagot is. a küldés részt azthiszem sikerült megértenem - megtaláltam a mip/MipBus.cpp-ben a 160-dik sortól. nekem viszont az írás nem kell, az olvasása viszont annál inkább. ezt eddig nem sikerült felfognom, átlátnom... valaki aki kicsit jártasabb a témában tudna segíteni kitúrni? erősen kezdő vagyok még C-ben ( eddig leginkább pascal / delphi / php -vel foglalkoztam ), de ezt szeretném összehozni. ami még tovább árnyalja majd a történetet az az, hogy végül egy OpenWrt-s MR3220-as routerre szeretném ráfordítani, de első körben PC-n szeretném látni hogy működik...

előre is köszönöm a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés