- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
Új hozzászólás Aktív témák
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
bandi0000 #3662 üzenetére
Egy jó tanács a kezdetekre. Vannak a változóid:
int i2, db, ossz2=0, jegy[20], jelesdb=0;
Ha a jövőben programot írsz akkor törekedned kell arra, hogy a változónevek egyértelműen a funkciójuk alapján legyenek elnevezve. Ez az egyik legnehezebb része a programozásnak. Én például van, hogy 10 percet ülök egy változónév felett.Miért kell ez a baszakodás? - Teszed fel magadban a kérdést. A programozásnak nem az a lényege, hogy egy kódot megírsz, elkészítesz, vagy álmatlan éjszakádon kiokomulálsz és az a végtelenségig tökéletesen fog működni. Olykor-olykor megesik az, hogy fél évvel később vissza kell térned, hogy változtass valamit, és nézed a kódot, ami majd 5000 sor, ahol olyan változók vannak mint a
jegy[20]
vagy a barátai mellette. Na ebben az ilyen esetekre kell normális változó és később függvény, metódus neveket adni.Általában a for ciklus index változóit ami ebben az esetben "i2" (el nem tudom képzelni miért), i-vel szoktuk jelölni, ha véletlen egymásba ágyazott ciklusaid vannak, ami amúgy kerülendő a komplexitás növekedésének elkerülése végett, akkor használhatsz j-t vagy a következő betűket az angol abc-ből.
Törekedni kell az angol elnevezésre is, de ez opcionális. Illetve a camelCase használata változók, függvények és metódusok közben. A camelCase azt jelenti, hogy az első szó kis kezdőbetűs míg a többi nagy, pl.: mintEzItt. Ezt a metodikát követve, illetve értelmesebb neveket adva a változóidnak:
db -> pieceOfSomething // El nem tudom képzelni minek a darabja
ossz -> countOfSomething // Szintén nem tudom minek az összege
jegy -> marks[20] // Mivel tömb ezért többesszámba kell tenni
jelesdb -> countOfALevel // Ez godolom a meglévő ötös érdemjegyek darabszámát jelzi.Ha valaki jobb neveket tud a kód mivoltának tudatában, akkor javítson ki.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest