- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krisztianby: Íróasztal STAUNING 80x160 jobb mint gondoltam.
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
bandi0000 #3662 üzenetére
Egy jó tanács a kezdetekre. Vannak a változóid:
int i2, db, ossz2=0, jegy[20], jelesdb=0;
Ha a jövőben programot írsz akkor törekedned kell arra, hogy a változónevek egyértelműen a funkciójuk alapján legyenek elnevezve. Ez az egyik legnehezebb része a programozásnak. Én például van, hogy 10 percet ülök egy változónév felett.Miért kell ez a baszakodás? - Teszed fel magadban a kérdést. A programozásnak nem az a lényege, hogy egy kódot megírsz, elkészítesz, vagy álmatlan éjszakádon kiokomulálsz és az a végtelenségig tökéletesen fog működni. Olykor-olykor megesik az, hogy fél évvel később vissza kell térned, hogy változtass valamit, és nézed a kódot, ami majd 5000 sor, ahol olyan változók vannak mint a
jegy[20]
vagy a barátai mellette. Na ebben az ilyen esetekre kell normális változó és később függvény, metódus neveket adni.Általában a for ciklus index változóit ami ebben az esetben "i2" (el nem tudom képzelni miért), i-vel szoktuk jelölni, ha véletlen egymásba ágyazott ciklusaid vannak, ami amúgy kerülendő a komplexitás növekedésének elkerülése végett, akkor használhatsz j-t vagy a következő betűket az angol abc-ből.
Törekedni kell az angol elnevezésre is, de ez opcionális. Illetve a camelCase használata változók, függvények és metódusok közben. A camelCase azt jelenti, hogy az első szó kis kezdőbetűs míg a többi nagy, pl.: mintEzItt. Ezt a metodikát követve, illetve értelmesebb neveket adva a változóidnak:
db -> pieceOfSomething // El nem tudom képzelni minek a darabja
ossz -> countOfSomething // Szintén nem tudom minek az összege
jegy -> marks[20] // Mivel tömb ezért többesszámba kell tenni
jelesdb -> countOfALevel // Ez godolom a meglévő ötös érdemjegyek darabszámát jelzi.Ha valaki jobb neveket tud a kód mivoltának tudatában, akkor javítson ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- QuantaPlex T42S-2U
- Lenovo ThinkPad P1 Gen 3 UHD, Érintőkijelző, i7-10875H, 32GB DDR4, 256GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV G
- Lenovo ThinkPad L490 FHD, TOUCH, I5-8365U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- Lenovo ThinkPad T490 FHD, I5-8365U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- 2020 M1 macbook pro 8/256GB elado/cserelheto
- Crucial P3 Plus SSD 500GB és Crucial P5 plus 500GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 Pro NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest