Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rap, Hip-hop 90'
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- sziku69: Szólánc.
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
Új hozzászólás Aktív témák
- 

jattila48 aktív tag válasz  jattila48

üzenetére jattila48

üzenetéreKissé off topic, de azért érdekes: 
 A legkisebb dobás meghatározásakor EQMontoya kifogásolta, hogy fölöslegesen vezettem be a legkisebb_dobas változót, mert tömb indexeléssel is megoldható lett volna. Ez igaz, azonban ahogy írtam, valószínűleg hatékonyabb így, mert a feltétel kiértékelésben megspórolom az egyébként költséges tömb indexelést, ezzel szemben az if törzsben "bevásárolok" egy értékadást. Ha az értékadások össz költsége kisebb mint a tömbindexelések össz költsége, akkor ez megéri (itt most figyelmen kívül hagyom az egyetlen tömb indexelés, és értékadás közötti költségek viszonyát). Mivel a feltétel jóval ritkábban értékelődik igazra, ezért az értékadás is jóval ritkábban lesz végrehajtva. Nos, kiszámoltam, hogy mennyi is az annyi. A konkrét feladatban [0,10] intervallumból generáltunk egyenletes eloszlással egy 10 elemű tömböt. Ekkor nyilván a generált sorozatok eloszlása is egyenletes. Kiszámoltam, hogy a konkrét feladatban mi a várható értéke a feltétel igazra értékelődésének, és 2,55 adódott, bele számolva a legkisebb_dobas kezdő értékadását is. A tömb indexelős megoldással ezzel szemben 10 indexelés adódik. Tehát tényleg hatékonyabb az értékadós megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Latitude 5530 27% 15.6" FHD IPS i7-1255U 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Logitech Laser egér - Multi Device K380 Bluetooth Billentyűzet- Logitech Bluetooth Audio Adapter
- Precision 7670 27% 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe magyar vbill IR kam gar
- szinte új 14 hüvelykes MacBook Pro M4 512GB SSD space black asztrofekete Apple 3 év garancia
- újszerű iPhone 16e 128GB black fekete független Apple garancia
- ÚJ ASUS ROG Hyperion GR701 E-ATX RGB Gépház
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W11 I HDMI I Cam I Gari!
- Autós kamera eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GS95UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest