- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- RIOS Gépház: Alap vagy Profi? Két új üzleti előfizetés debütál a Hardveraprón!
- Klaus Duran: 2025 dude
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToMmY_hun
senior tag
Jól összefoglaltad a lényeget. Nekem az a tapaszlatom (igaz nem C++ tekintetében) hogy sokszor a program logikája is hibás, redundáns kódrészeket, felesleges műveleteket tartalmaz. Egyik nap egy éles kódban láttam egy ilyet: if(a != b) a = b; Nyilván ez nem olyan nagy overhead, de ha kicsiben ilyen hiba van, akkor nem szeretném tudni hogy mi van magasabb szinteken. Ezek sokkal komolyabb programozási/tervezési hibák, mint egy pre/post increment felcserélés és nagyobb a miatta keletkező overhead is. A kód futási ideje nem olyan kritikus, de minek kell nyüstölni a hardvert ha egy kicsi gondolkodás árán lehet kímélni is? Kár, hogy egyetemeken nem fordítanak kellő figyelmet arra, hogy hatékony, könnyen érthető de mellette robosztus kódot írjanak a diákok. Mi villmérnökök mikrokontrolleren kezdtük el programozni, ráadásul 8 bites csodákon. Szerintem azok rettenetesen jók arra, hogy lássa és tapasztalja az ember azt, hogy miért fontos optimális kódot írni.
-
jattila48
aktív tag
Ok, ebben nem értünk egyet. Nyilván elsősorban a programom logikájára figyelek, de tőlem abszolút nem igényel semmiféle "görcsölést", hogy alapból a pre op-ot használjam. Persze mások vagyunk, lehet hogy neked ez fölöslegesen elvonja a figyelmed az alkotástól. Mindenesetre szerintem általában javasolható a pre op használata.
Egyébként viszonylag ritkán van szükség kifejezetten a post op alkalmazására. Én leginkább konténer kiürítésénél használtam. -
dobragab
addikt
Ezért van rossz híre a nyelvnek - valójában non-issue az összes ilyen; ha nem akarsz vele foglalkozni, nem kell, semmi nem kötelező.
+1
C++-ban szerintem nincsenek ökölszabályok, max. jól bevált módszerek. Pl. a 3-5-ös szabály sincs kőbe vésve: gondolj csak egy rejtett proxy objektumra, pl. az std::vector<bool> indexelő operátorának visszatérési értékére. op= tuti kell, hogy jól menjen az egymásnak értékadás, míg dtor-ra tuti nincs szükség.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Napelem
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Fujifilm X
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Formula-1
- További aktív témák...
- HP ELITEBOOK 850 G8 i5 1145G7/16GB ram 256ssd/FHD
- Újszerű Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 5600H - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 - Win11 -MAGYAR
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia
- ÚJ CORE I7 12700 Z690 RIPTIDE GAMER MAX PC 32Gb RAM 1.0TB SSD GEFORCE RTX 3070TI 8GB DDR7 2ÉV GAR!
- Elektronikai hulladékot vásárolok!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Samsung Galaxy A35 5G 128 GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest