- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToMmY_hun
senior tag
Jól összefoglaltad a lényeget. Nekem az a tapaszlatom (igaz nem C++ tekintetében) hogy sokszor a program logikája is hibás, redundáns kódrészeket, felesleges műveleteket tartalmaz. Egyik nap egy éles kódban láttam egy ilyet: if(a != b) a = b; Nyilván ez nem olyan nagy overhead, de ha kicsiben ilyen hiba van, akkor nem szeretném tudni hogy mi van magasabb szinteken. Ezek sokkal komolyabb programozási/tervezési hibák, mint egy pre/post increment felcserélés és nagyobb a miatta keletkező overhead is. A kód futási ideje nem olyan kritikus, de minek kell nyüstölni a hardvert ha egy kicsi gondolkodás árán lehet kímélni is? Kár, hogy egyetemeken nem fordítanak kellő figyelmet arra, hogy hatékony, könnyen érthető de mellette robosztus kódot írjanak a diákok. Mi villmérnökök mikrokontrolleren kezdtük el programozni, ráadásul 8 bites csodákon. Szerintem azok rettenetesen jók arra, hogy lássa és tapasztalja az ember azt, hogy miért fontos optimális kódot írni.
-
jattila48
aktív tag
Ok, ebben nem értünk egyet. Nyilván elsősorban a programom logikájára figyelek, de tőlem abszolút nem igényel semmiféle "görcsölést", hogy alapból a pre op-ot használjam. Persze mások vagyunk, lehet hogy neked ez fölöslegesen elvonja a figyelmed az alkotástól. Mindenesetre szerintem általában javasolható a pre op használata.
Egyébként viszonylag ritkán van szükség kifejezetten a post op alkalmazására. Én leginkább konténer kiürítésénél használtam. -
dobragab
addikt
Ezért van rossz híre a nyelvnek - valójában non-issue az összes ilyen; ha nem akarsz vele foglalkozni, nem kell, semmi nem kötelező.
+1
C++-ban szerintem nincsenek ökölszabályok, max. jól bevált módszerek. Pl. a 3-5-ös szabály sincs kőbe vésve: gondolj csak egy rejtett proxy objektumra, pl. az std::vector<bool> indexelő operátorának visszatérési értékére. op= tuti kell, hogy jól menjen az egymásnak értékadás, míg dtor-ra tuti nincs szükség.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Gyúrósok ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Opel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest