Új hozzászólás Aktív témák

• proci985

MODERÁTOR

válasz zuzu000 #1442 üzenetére

esetleg php is jó lehet kezdeni szerintem. c++nál két fokkal javanal egy fokkal egyszerűbb, nagyon hamar lehet vele eredményt elérni. mellesleg használható is.

régebben még basicet és pascalt szokták mondnai kezdőnyelvnek, de alapvetően nem tudom, hogy mennyit nyernél velük, pascalt már nem nagyon használ senki, basicban se vagyok annyira biztos (bár excelnél még lehet használatban van pár helyen).

docnak egyébként valahol igaza van, C++ nem biztos, hogy jó kezdő nyelvnek, annak ellenére, hogy pár éve aktívan próbálgatják sok helyen ilyen szerepben. mondjuk szerintem kezdeni még mindig a C++ a jobb (pl az embernek nem kell saját dinamikus adattárolót építenie), bár mindkettő problémás. mindkettővel kb az a baj, hogy ahhoz, hogy az ember megértse, pontosan mi is történik, nem árt valamennyire képben lenni architektúrában/digitális technikában. valamint hibázni is elég könnyű velük, memóriakezelés mindkettőnél eléggé problémás lehet. java valamennyit elfed a problémákból, php meg még annál is többet.

Új hozzászólás Aktív témák