Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bul07

nagyúr

válasz HUTCHDB #132574 üzenetére

Ott van a rakodógépes János(már egy ideje nem követem a nézetei miatt, háborúval kapcsolatba) de már pár éve is annyit kereset hogy simán megéltek. Legutoljára pár éve amikkor hallottam tőle azt hiszem ilyen 15-17fontos órabért mondott, azóta még több lehet. (Sima más munkás mondjuk aki irányítja a kamionokat a területen kb 5 fonttal kapott kevesebbet)
    Most nemrég összetörte a kocsiját, ő volt a hibás, másnap vett egy másikat(nem egy bontószökevényt).
    Kérdezem én. Kétkezi munkás gyerekkel magyarba hol tudja ezt megtenni?
    Hogy egyik napról a másikra tud venni egy autót mert összetört a másik?

Persze ismerek én is Angliából hazajött embert, de ő már itthon is egy nem kitartó számtalan más munkahellyel rendelkező egyén volt, egy helyen sose tudott megmaradni.

Amúgy nem csak a mostani meggazdagodást miatt kell kint maradni, sokan a nyugdíjra is gondolnak, ha jól tudom Írben 10év kell és utána már jogosult Ír nyugdíjra amit akkor is megkap ha később hazaköltözik. És ahogy állnak a dolgok még az én életembe(45vagyok) se fogunk belépni az euró övezetbe, így valutában kapott nyugdíj igen is nagy fegyvertény öreg korban.

Unokatestvérem Olaszba dolgozik mint pincér, na jó nem sima pincér hanem a pincérek között ő van legfelül egy műszakban. Annyit keres hogy télen mikkor nincs munkája simán elvan, utazgat, hazajön hónapokra. És még félre is tesz későbbre.

Kint is lehet előre haladni, csak van aki úgy megy ki hogy nem hajlandó meghúzni a nadrágszíjat és letenni a piát cigit mert az jár, és persze hogy csak vegetál.

törölt tag

válasz HUTCHDB #132574 üzenetére

Ez a rózsaszín ködös téma sok esetben akkor válik valóra, mikor olyan magyar megy ki, aki azt hiszi pár hónap alatt ott milliomos lesz. Ez nem így van. Minden kezdet nehéz. Sokan pedig összeszedik magukat és azt hiszik jöhetnek haza, habzsi dőzsi, de abba nem gondol bele, hogy a házat, autót vagy bármit, amit vesz fel is kellene tartani.
    Vannak kint Németországban olyan ismerőseim, akik itthon olyan szinten el voltak adósodva, hogy a bank a házukat is vitte. Kint fél évig egy fillért nem tudtak félretenni. A nő takarított, a férfi konyhán volt segéd. Fél év után viszont lett egy minőségi életük. Jó, minőségi, egészséges kaját tudtak enni, újították a teljes ruhatárat és 3-4 hetente el tudtak menni nyaralni egy-egy hétvégére. Itthon csak szenvedtek.
    2-2.5 év után a férfi, aki sima mosogatóként kezdte a főszakács mellett lett "asszisztens". Már nem mosogatott. Már nem szendvicseket, salátákat készített elő, hanem főzött rendesen. A nő pedig takarítóknál lett főnök. Ő osztotta be, hogy ki, mikor, hol és mit csinál. Kezdték 1500-1300 euró körüli fizetéssel/fő. Kevesebb, mint 3 év alatt eljutottak odáig, hogy a férfi 4000 euró felett kapott kicsivel, a nő pedig 3000 euró körül. Ez majdnem 3 millió forint most, akkor 2018-ban pedig volt mit tudom én 2,2 millió forint. Itthon nem kerestek ketten 300 nettót se.
    Néhány évig nem beszéltem velük, de karácsonykor hívtak.
    Vettek egy használt autót, 25000 euró körül. Családi házat bérelnek. A férfi egy nagyobb logisztikai cégnél vezető, a nő online tanít németet és egyéni vállalkozást indított, bőr táskákat gyárt. Ketten úgy, hogy ki van fizetve a lakhatás, a rezsi, be van vásárolva és mindketten azt csinálják, amit szeretnek úgy 6500-7500 euró között tudnak félretenni.
    Persze, nehéz külföld. Sok esetben olyan munka jut, amit a német, az angol, a holland nem vállal el. Kulimunka. Döglik az ember, élete nincs. Megy, dolgozik, hazaér, fürdés, kaja, alvás és mehet dolgozni újra.
    Viszont ott idővel lehet vinni valamire. Az általam leírt 2 ember közül az egyik érettségivel sem rendelkezett. Mindketten egyszerű emberek, mégis sikerült nekik.
    Kint sem lehet 2 év alatt megcsinálni azt, hogy onnantól luxus élet, nulla munka, saját ház. Viszont párommal kiszámoltuk, ha minden így maradna, tehát nulla infláció, akkor körülbelül 15-17 év múlva (48-50 éves korunkban) lesz annyi önerőnk, ami mellé kapnánk annyi hitelt, hogy egy lelakott kis panelt tudjunk venni Budapest legrosszabb részén. Nekem senki ne mondja azt, hogy az a normális, hogy addig dolgozol, míg bele nem gebedsz és ha nincs családi segítség, nincs örökség, lottónyeremény és semmi más, akkor majd ha egyáltalán megéli az ember 70 évesen az ágytál fölött feküdve azon elmélkedjen, hogy vajon Salgótarjánban tud e venni egy kis parasztházat néhány millió forintért vagy még ott sem, amellett, hogy legjobb üzletemberünknek több pénze van, mint olyan Hollywoodi színészeknek, akik most 60 plusszosak és 5 éves korunkban már színészkedtek vagy, hogy Trumpnak, aki azért elég régóta űzi azt, amit alig van több pénze, mint ennek a .. :W

Új hozzászólás Aktív témák