Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1301) westlake válasza cigam (#1300) üzenetére


westlake
félisten

Engedd el. Kár vele foglalkotzni, mivel nem hoz "semmit". Legalábbis amennyire meg tudtam állapítani pár hónappal ezelőtt. Régebben még volt értelme, de most már (szerintem) nincs. Ráadásul nem kicsit túl van bonyolítva.

[ Szerkesztve ]

Play nice!

(#1302) cigam válasza westlake (#1301) üzenetére


cigam
félisten

Az lesz. Megnéztem az (outdated) videót a telepítésről beállításról. Valóban túlbonyolított.
Más.
Azt lehet tudni valahonnan, hogy melyik projekt támogatja natívan az M1 processzorokat? Elég meggyőző a teljesítménye( pláne a tegnap bemutatott pro és max-é)

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#1303) Csiga69 válasza cigam (#1302) üzenetére


Csiga69
tag

Azt lehet tudni valahonnan, hogy melyik projekt támogatja natívan az M1 processzorokat?
Itt van egy összesítő táblázat a projektekről, ebben kis ikonok jelzik, hogy az adott projekt milyen hardver + szoftver kombináción fut. Nincs tudomásom arról, hogy az M1 processzorra lenne natív kliense bármely projektnek.
Elég meggyőző a teljesítménye( pláne a tegnap bemutatott pro és max-é)
A mobil eszközök nem arra valók, és nem is arra tervezik őket (még az Apple sem), hogy tartósan (napi több órán át) vagy állandóan számítások végzésére használják azokat. Különösen az aktív (ventilátoros) hűtésű ultrabook kategóriába eső termékek nem erre valók. Az elektronikája valószínűleg jobban bírja az ilyen használatot, mint a mechanikája, ugyanis egy ilyen lapos készülékben a hűtőventillátor(ok)nak szükségszerűen nagyon rövid a tengelye és magas a fordulatszáma, ezáltal a föld forgása miatt állandóan körbeforduló tengelyének végeire a ventillátor perdületmegmaradása mitatt relatíve magas erők hatnak, ami állandó használat mellett hamar(abb) el fogja koptatni a tengelyt, és zörögni fog a hűtés.

[ Szerkesztve ]

(#1304) cigam válasza Csiga69 (#1303) üzenetére


cigam
félisten

M1-es mini is létezik, sőt, az Air-ben aktív hűtés sincs. A telefonoknak(RaspberryPi-nek) sem lesz sok baja, hiszen belső hővédelem úgy is visszaveszi az órajelet ha probléma lenne.
Nálam most is úgy van beállítva az (Inteles) minin, hogy alacsony fordulaton pörög a hűtés, így nem főz meg semmit, de a számolás is halad(gat).
Legfeljebb 40%-át használja a CPU-knak
Legfeljebb 40%-át használja a CPU időnek
Így 60-70 fokos a CPU, és ~1700 a ventillátor fordulatszáma, ami még nem zavaró.

a föld forgása miatt állandóan körbeforduló tengelyének végeire a ventillátor perdületmegmaradása mitatt relatíve magas erők hatnak
:F Ez furán hangzik, ugyanakkor az évek óta működő CPU/VGA/táp hűtőket ez nem zavarja.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#1305) Csiga69 válasza cigam (#1304) üzenetére


Csiga69
tag

a hűtőventillátor(ok)nak szükségszerűen nagyon rövid a tengelye és magas a fordulatszáma, ezáltal a föld forgása miatt állandóan körbeforduló tengelyének végeire a ventillátor perdületmegmaradása mitatt relatíve magas erők hatnak
:F Ez furán hangzik, ugyanakkor az évek óta működő CPU/VGA/táp hűtőket ez nem zavarja.
De zavarja, csak kb. negyedannyira, és maga a tengely is vastagabb. Az én tapasztalatom szerint minél laposabb egy ventilátor, annál hamarabb megy tönkre ugyanakkora fordulatszám mellett (még az SSO2-es Noctuák is). Átlagos (siklócsapágyas) GPU ventilátorok kb. 1-1.5 évig bírják a folyamatos üzemet, komolyabb 2 golyóscsapágyasok akár 3 évet is kibírnak. CPU-n, tápban és házakban tipikusan 25 mm vastag ventik vannak, amiknek kb 20-22 mm hosszú a tengelye, de egy 12 mm vastag készülékházba kb. 6 mm magas venti fér be, 4-5 mm-es tengelyhosszal, azaz ugyanakkora fordulatszám mellett 4-5x akkora oldalirányú erő hat a lapos ventilátor tengelyének alján és tetején. Ez az erő abból ered, hogy a forgó ventilátor giroszkópként megpróbálja tartani a forgástengelyét, de mivel elforul alatta a Föld (és mivel a ventilátor nem párhuzamos az egyenlítővel, ezért a ventilátor forgástengelye sem párhuzamos a Föld forgástengelyével), a ventilátor tengelye 24 óra (igazából 23 óra 56 perc 4.1 másdodperc) alatt egy kúp palástjának szeletén halad "körbe", és ezért a tengely folyamatosan erőlteti a ventilátor forgástengelyét az új irányába.

[ Szerkesztve ]

(#1306) Csiga69 válasza Csiga69 (#1305) üzenetére


Csiga69
tag

Közben eszembe jutott, hogy a perdület a sugárral, illetve a kerigő tömeggel is egyenesen arányos, úgyhogy nem 100%-ig áll meg a magyarázatom arra, hogy a kisebb ventilátorok hamarabb lesznek csapágyasak (merthogy az átmérőjük és a tömegük is kisebb ugye), de ettől függetlenül a tengely folyamatos irányváltozása az oka annak, hogy előbb-utóbb tönkremegy a ventilátorok, vinyók stb. csapágyazása.

(#1307) cigam válasza Csiga69 (#1306) üzenetére


cigam
félisten

Ez érdekes. Erre nem találtak ki valami mágneses megoldást, ami nem engedi kopni?

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#1308) Csiga69 válasza cigam (#1307) üzenetére


Csiga69
tag

Vannak mágneses megoldások erre, de azok nem igazán férnek el egy hűtőventilátorban. Ahol nagyon komolyan veszik a HDD-k élettartamát, ott egyszerűen úgy rögzítik a HDD-ket, hogy a lemezeik (a tetejük) az egyenlítővel (közel) párhuzamos legyen. A hűtőventilátorok pótolhatóak, illetve funkciójukból adódóan nem is szabadon választható az állásuk.

[ Szerkesztve ]

(#1309) cigam


cigam
félisten

Hát ez a US megoldás szopás. Rendszeresen WCG csomagokat szív le, és rendszeresen kifut a számírási időből. Miért nem "kapcsol", hogy az én gépemnek ez túl nagy falat, és választ másik projektet, amit tisztességesen végig tud számolni?
Mert ennek így semmi értelme.

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#1310) Csiga69 válasza cigam (#1309) üzenetére


Csiga69
tag

A "hagyományos" BOINC managert is meg lehet szivatni azzal, ha túl sok projektet veszel fel bele, vagy túl nagy puffert állítasz be benne (néha elég ehhez két projekt is). A projektek beállíthatják, hogy szerintük az egyes munkacsomagjuk mennyi lebegőpontos és / vagy fixpontos műveletet igényel. Ezt elosztva a gép BOINC manager által mért sebességével kijön hogy mennyi idő kell az adott csomag feldolgozásához, és ebből tudja (tudná) eldönteni a magager, hogy melyik munkacsomaggal érdemes egyáltalán foglalkoznia, illetve a határidejük ismeretében a prioritásukat. De a szükséges műveletek száma leginkább csak becslés, és általában nem is törődnek vele a projektek (eltérő munkacsomagokban is ugyan az az érték van benne). Ezért a BOINC managerbe be van építve egy kompenzációs algoritmus, ami néhány (10) csomag feldolgozása után már tudni fogja, hogy mi az arány a valós, és a feltüntetett műveletek száma között, illetve azt is méri, hogy az idő mekkora részében van bekapcsolva a BOINC. De még ha ezek az algoritmusok helyesen is becslik meg ezeket az értékeket, az csak a munkacsomag letöltése után derül ki, hogy be tudja-e fejezni időben, vagy sem. Ha biztosan nem (illetve ha el sem indult a határidő előtt), akkor automatikusan eldobja a munkacsomagot.
Más: Értelmet csak az emberek tudnak bizonyos tevékenységeknek tulajdonítani, a gépek (beleértve a mesterséges intelligenciát) pedig nem. Egyelőre (szerencsére) még teljesen irreális elvárni és számonkérni a gépeken, hogy -- teljesen önállóan -- értelmes dolgokat csináljanak. Ha majd nem hívjuk mesterségesnek a gépi intelligenciát, akkor majd tudnak dolgoknak értelmet tulajdonítani, és akkor lesz nekünk (embereknek) nemulass.

[ Szerkesztve ]

(#1311) cigam


cigam
félisten

Azért valami nem stimmel, hogy napokig számol, és 1 csomagot sem fejezett be? Plusz tegnap lejárt a határidő, de még mindég számolja, ahelyett hogy eldobná.

Így feleslegesen tekeri a procit/fogyasztja az áramot.

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#1312) Csiga69 válasza cigam (#1311) üzenetére


Csiga69
tag

Ha már elkezdte, nem fogja eldobni, mert vannak projektek, amik még a határidő lejárta után is adnak kreditet, feltéve hogy időközben nem küldte be valaki ugyan annak a csomagnak az eredményét.
Hyperthreades CPU-kon érdemes az egyszerre futó folyamatok számát a CPU magjainak számára (esetleg +1 vagy 6-nál többmag esetén +2) folyamatra korlátozni, mert ez kb. megfelezi a futás idejét.
A BOINC managerben:
beállítások -> számítási beállítások -> számítás fülön:
"Legfeljebb 50%-át használja a CPU-knak" (legfelső beállítás).
A CPU idő maradhat 100%-on (ez a második beállítás)

Az 50%-hoz hozzá lehet adni a 100/processzor szálak számát (felfelé kerekítve), és akkor a magok számánál 1-el több szál fog futni. 8 szál (4 mag esetén): 100/8=12.5
12.5 felfelé kerekítve=13
13+50=63%

[ Szerkesztve ]

(#1313) Joci10 válasza cigam (#1311) üzenetére


Joci10
őstag

Nem feleslegesen. Mert attól, hogy lejár a kiadott határidő, de visszaküldi a géped az eredményt, attól még egyrészt nálad is jóváírják, másrészt nem küldik ki egy újabb gépnek. Vagyis a határidő, az nem végső és végleges határidő, hanem egy tájékoztató határidő.
(Legalábbis amíg én használtam a BOINC-ot, addig így volt. Illetve lehet projektenként is eltérő a munka elosztása/értékelése/osztályozása időbelileg.)

Szerk.: na, pont megelőztek. De legalább biztosabbak az állításaink. :)

[ Szerkesztve ]

(#1314) cigam


cigam
félisten

Ubuntu alatt próbálom beizzítani a BOINC-ot az LHC-vel. Szépen felismeri, hogy van VirtualBox telepítve, letölti az image fájlt, a feladatokat, de valamiért nem indul el:

A számítási beállításokat már restteltem a projekt WEB-es felületén, le is töltötte azokat, de semmi. Ha átállítom "mindig fut"-ra, akkor sem indul a számítás. Hol akadhatott meg a dolog?

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#1315) Moonline. válasza cigam (#1314) üzenetére


Moonline.
aktív tag

Az eseménynaplót kéne megnézni, szerintem ott írja.

(#1316) cigam válasza Moonline. (#1315) üzenetére


cigam
félisten

Az is meg volt nyitva, sajna a fotón nem látszik, de semmire nem panaszkodik. Annyi látszik csak, hogy letöltötte a projekt fájljait.
Azóta annyi történt, hogy átraktam a klienst Science United-re, és ott elkezdte számolni a WGC, és a Rosetta-t. Mondjuk egyikhez sem kell virtuális gép, szóval lehet ott akadt el a dolog, hogy frissebb verzió kellett volna neki.

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#1317) looser


looser
addikt

Sziasztok!

3 éve csinálom (vagyis hogy megy a háttérben :) ) de a dokumentációt sajnos nem olvastam el, viszont lenne egy kérdésem, hátha valaki tudja rá a választ: ez egy amerikai egyetem és kutatóintézet programja. Az eredményeink, amelyeket a világ minden tájáról beküldünk, azok ugye megosztásra kerülnek mindenkivel, szóval public domain a a kutatási anyag?

Üdv :R

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#1318) Csiga69 válasza looser (#1317) üzenetére


Csiga69
tag

Általában az, de ennél konkrétabb válaszért a projekt honlapján kell kutakodni. Itt általában az elkészült publikációikat is felsorolják. Maguk a publikációk nem minden esetben tölthetők le ingyen, de a témát kutató intézmények nyilván előfizetői az adott folyóiratnak. Mire az elvégzett számításokból szakvéleményezett publikáció lesz, az akár éveket is igénybe vesz. Néha a munkacsomag nevéből lehet tudni, hogy az éppen mely kutatáshoz tartozik.

[ Szerkesztve ]

(#1319) looser válasza Csiga69 (#1318) üzenetére


looser
addikt

Köszönöm a válaszod! Csak és kizárólag a Mapping Cancer Markers kutatást csinál(tat)om. Ez így érthető, amit írtál és megnyugtató is. Attól tartottam, hogy esetlegesen közelebbi (amerikai) gyógyszeripari vagy hadászati célra hamarább/kizárólagosan kerülhet átadásra bármiféle adat a nemzetközi hozzájárulás ellenére.

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#1320) Csiga69 válasza looser (#1319) üzenetére


Csiga69
tag

Az ő honlapjukon a publikációk oldal pont nincs feltöltve tartalommal, de a "progress report" oldalon van egy viszonylag friss anyag 2021. júniusból, amiben 23 publikációt sorolnak fel.
Aggodalmad részben indokolt, részben nem:
Egyrészt bármely tudást sokkal könnyebb pusztításra (fegyver készítésre) felhasználni, mint valami építő jellegű dolgot létrehozni vele. Pont ezért van szüksége bármely hadseregnek arra, hogy információs/technológiai fölényben (is) legyen az ellenséggel szemben. A nyilvános információk (kutatások eredményei) is beleszámítanak ebbe, de ezeknek a szervezeteknek nagyságrendekkel nagyobb összeg áll rendelkezésére kutatás-fejlesztésre mint egy jólmenő egyetemnek, szóval nem hiszem, hogy ezen kutatások eredményeire lennének rászorluva. Pont azért érdemes ezeket a kutatásokat egyénileg támogatni, hogy a tudással ne csak azok rendelkezzenek, akiknek elemi érdeke azt titokban tartani, illetve az ne egy cég szellemi tulajdonát képezze.

(#1321) FRIZ 22


FRIZ 22
senior tag

Nem tudjátok mi lehet a gond?
Egyik napról a másikra a feladatok nagy része számolási hibával leáll.
Valamint 24 feladat helyett csak 11 töltődik le :(
[kép]

(#1322) westlake válasza FRIZ 22 (#1321) üzenetére


westlake
félisten

Szerintem valami szerver oldali hiba, mivel pont a WCG felfüggesztése miatt én is ezt akartam futtatni, de nekem is majdnem az összes feladatot eldobta számolási hibával. El is engedtem gyorsan.

Play nice!

(#1323) kingabo válasza FRIZ 22 (#1321) üzenetére


kingabo
őstag

Én felraktam a Boinc + VirtaulBox verziót a korábbi Wcg specifikus Boinc helyett, azon nálam szépen lefutnak a csomagok: rosetta python projects 1.03 (vbox64), igaz mellette Folding@Home is megy.

Viszont pont az emlegetett Wcg leállás miatt regelni akartam a BoincStats Bam-ra, de aktiváló emailt nem kapok (gmail, kategóriák kikapcsolva, spam üres). Próbáltam újra regelni, akkor kiírja, hogy az email már fogalalt (tehát sikerült a korábbi reg), próbáltam aktiváló emailt újra küldetni, jelszó resetet később, mind2nél elvileg kiküldték, de email azóta sem jött meg. Ezt eljátszottam már 2 emailcímemmel, de a Bam oldalán nem tudok belépni (hibás u/p, jelszó széfet használok, szal tuti nem gépeltem el). Kiváncsiságból az egyikkel megpróbáltam Boincban belépni és sikerült az account managerhez csatlakozni, szinkronizálni. Belépés az oldalon viszont továbbra sem megy... :W
Valakinek van valami 5lete?

(#1324) Csiga69 válasza FRIZ 22 (#1321) üzenetére


Csiga69
tag

A becsatolt képen csak pont a feladatok neve nem látszik, ami ilyen esetben lényeges információ.
Belekukkantottam a rosetta@home fórumba, és sokan panaszkodnak a "movingstub" nevű feladatokra, szóval a hiba a csomagok előállításakor keletkezhetett. Nekem is egyből hibát dobottot mind. Viszont egy ideje nem kaptam ilyet, szóval lehet, hogy azóta leszedték őket a szerverről.

[ Szerkesztve ]

(#1325) westlake válasza Csiga69 (#1324) üzenetére


westlake
félisten

Nem, még mindig aktív (sajnos). Nálam az összes ilyen csomag számolási hibás lesz azonnal.

Play nice!

(#1326) kingabo válasza kingabo (#1323) üzenetére


kingabo
őstag

Nah, csak "türelmetlen" voltam, 3 nap után megérkezett kb az összes aktiváló és jelszó reset email. :DDD

(#1327) Moonline. válasza westlake (#1322) üzenetére


Moonline.
aktív tag

Én is átálltam erre, de még nem jutottam végig egy csomagot se, jó hosszúak. Ezen CPU-n futnak? A helyigénye is jó nagy..

(#1328) Moonline. válasza Moonline. (#1327) üzenetére


Moonline.
aktív tag

Ezeken kívül nincs is más értelmes projekt amúgy nagyrészt BOINC platformon.

GPUGrid se ad csomagot, Rosettába nincs GPU feldolgozás, és kb ki is fújtunk.

(#1329) FRIZ 22


FRIZ 22
senior tag

Amúgy most mi a helyzet a world community grid-el?
Nem úgy volt, hogy február végére kész lesz a Krembil költözés?

(#1330) westlake válasza FRIZ 22 (#1329) üzenetére


westlake
félisten

Majd április végén lesz belőle valami. :O

Play nice!

(#1331) Moonline. válasza FRIZ 22 (#1329) üzenetére


Moonline.
aktív tag

Április 22 a dátum, már félidőnél vagyunk. Automatikusan újraindulnak a csomagküldések, ha végeztek, úgyhogy tartsátok benyomva a klienseket, hátha :D

(#1332) looser válasza Moonline. (#1331) üzenetére


looser
addikt

Még cpu-t is cseréltem időközben, szóval én várok :-) 10 magból 5 az övé, 100%-on :D

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#1334) Moonline. válasza looser (#1333) üzenetére


Moonline.
aktív tag

Vicc.

(#1335) westlake


westlake
félisten

7.20.0 (Windows, 64bit)
Legalább új kliens van.

Play nice!

(#1336) looser válasza westlake (#1335) üzenetére


looser
addikt

Fejlesztői verzió, a stabil továbbra is a 7.16.20
De persze új :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#1337) westlake válasza looser (#1336) üzenetére


westlake
félisten

Majd 15 éven keresztül használtam ezeket a verziókat, de sosem okoztak semmilyen hibát. Semmivel sem instabilabbak (vagy problémásabbak), mint a stabilként feltüntetett verziók.

[ Szerkesztve ]

Play nice!

(#1338) looser válasza westlake (#1337) üzenetére


looser
addikt

Az tök jó, hogy neked nem volt vele gondod, de nem véletlenül vannak stabil (széleskörűen tesztelt) és fejlesztői buildek. Nem kötekedésképp írtam, csak ha valaki bekukkant ide és letölti, majd gondjai lesznek vele, akkor első körben úgyis azt a javaslatot fogja kapni, hogy tegye fel az utolsó stabil verziót. Ilyenkor az nem számít, ha valakinek épp problémamentesen fut, sőt, szuper, hanem hogy lehetőleg minél több embernek fusson így, annak is, aki nem tud hibát keresni, ha gond van.

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#1339) Csiga69 válasza looser (#1338) üzenetére


Csiga69
tag

Lényegében igazad van, illetve mindkettőtöknek (looser, westlake) igaza van.
Azok a verziók, amik megjelennek a BOINC nyilvános honlapján a letöltések között, azok már a "release candidate" (kiadásra alkalmasnak jelölt) verziók, és pár héten belül már ez lesz a "stabil" verzió. Nem mintha a "stabil" verziókkal nem lehetne (és lehetett volna korábban) is belefutni pár pofonba, de ez minden szoftverrel így van. Az "igazi" teszt verziók a githubról tölthetőek le, és vannak csapatok, akik saját BOINC managert fordítanak maguknak (Pl a GPU users csapat a SETI-hez).

[ Szerkesztve ]

(#1340) Csiga69 válasza Csiga69 (#1339) üzenetére


Csiga69
tag

Kipróbáltam a 7.20.0-ás verziót.
Linux Ubuntu 20.04.4 (5.13.0-51-es kernel): működik
Windows 11 22H2 (22621.160-as build): működik
Windows Server 2019 (17763.3046-os build): nem működik sem szolgáltatásként sem normál üzemmódban. (a 7.16.20 megy rajta)
Ez utóbbi oprendszer gyakorlatilag egy Windows 10 1809-es verzióval ekvivalens. (nincs tartományvezérlőnek előléptetve.)

[ Szerkesztve ]

(#1341) kingabo


kingabo
őstag

Hali!

7.16.20-as Boinc-ot használok w10en. 2 projekthez vannak lenn csomagok, de a projektnév szerint abc sorrendben az elsőhöz tartozó csomagokkal foglalkozik, a másikhoz tartozó csomagokat el sem indítja még ha a lejárat közelében is vannak. Mindkét projekt prioritása azonos, nincsenek leállítva, új csomagok engedélyezve vannak. Beállítások szerint óránként kéne a projektek között váltani.
Beállítások: [kép], projektek: [kép]
Valakinek valami 5lete van?

(#1342) Csiga69 válasza kingabo (#1341) üzenetére


Csiga69
tag

Hali!

Nem csak a lejárat számít, hanem az is, hogy a projektekben mostanában mennyi munkát végzel ("Recent Estimated Credit", REC), és ezek aránya hogyan viszonyul a beállított erőforrás-megosztáshoz ("resource share"). Amíg valamelyik projekt REC aránya kisebb az erőforrás megosztási arányánál, addig azt a projektet fogja előtérbe helyezni. Egy idő után a REC aránya eléri az erőforrás megosztás arányát, és akkor már a másik projektekből is fog feladatokat futtatni. Ha a projektek között nagyon eltérő ideig tart a csomagok feldolgozása, vagy nagyon eltér az egységnyi idő alatt kapható kreditek száma, akkor az is megboríthatja a munkacsomagok prioritását.

[ Szerkesztve ]

(#1343) kingabo válasza Csiga69 (#1342) üzenetére


kingabo
őstag

Köszi.
A futási idő kb azonos 4,5 vs 5 óra. Viszont az Einstein tudja használni az intel procim igp-jét, így több pontot termel.
Akkor kb az lesz, amit a kliens akar :(

(#1344) westlake


westlake
félisten

(#1345) westlake


westlake
félisten

(#1346) kingabo


kingabo
őstag

Hali!

A BoincStats féle BAM-mal kapcsolatban remélem tudtok segíteni. Két vga van a gépemben (intel cpu-ba integrált + dedikált) és azt szeretném, hogy csak az egyikre küldjenek a projektek csomagokat. Boincban nem találtam ilyen beállítást, neten a BAM-ot ajánlották erre.
Az utóbbi időben eléggé érdekesen működik. Beállítottam, hogy csak az egyik gpu-ra küldjön csomagokat (WCG, Einstein), de többszöri próba után is mindkét gpu-ra jöttek a csomagok. Logban is úgy szerepelt, hogy mindkét gpu-hoz kéri a csomagot. Nyilván a beállítás után szinkronizáltam a BAM-mal.
Amikor már nagyon untam kikapcsoltam Boincban a BAM-ot, kézzel töröltem a projekteket, kilőttem a Boincot, ezután töröltem az appdatában a Boinc könyvtárat. Ezután újból elindítottam, kapcsolódtam a BAM-hoz és felvettem a WCG-t 1 gpu-val. Viszont csak cpu-ra jöttek a csomagok.
Eltelt 24h, ismét volt egy autómatikus BAM szinkron és törölte a tegnap felvett WCG-t.
11/17/2022 2:02:23 PM | | Account manager contact succeeded
11/17/2022 2:02:23 PM | World Community Grid | Resetting project
11/17/2022 2:02:30 PM | World Community Grid | Detaching from
project

Win10, Boinc 7.16.20(x64)
Valakinek 5let? Köszi

(#1347) kingabo válasza kingabo (#1346) üzenetére


kingabo
őstag

Ez alapján megcsináltam configból. Bár érthetettlen, hogy miért kell xml-lel szenvedni, amikor azt szereték, hogy sokan futtassanak projekteket...

(#1348) Csiga69 válasza kingabo (#1347) üzenetére


Csiga69
tag

Gondolom a cc_config.xml <exclude_gpu> opcióját használtad.

"Bár érthetetlen, hogy miért kell xml-lel szenvedni, amikor azt szereték, hogy sokan futtassanak projekteket..."
A GPU támogatás "eredetileg" nem volt része a BOINC-nak. Amit és ahogy "menet közben" beleraktak a GPU támogatás megvalósítására az messze van a tökéletestől. Leginkább csak 1 darab, illetve több darab esetén egyforma GPU-kkal "bolondbiztos", minden egyéb esetben a kívánt működésre a cc_config.xml állítgatásával lehet csak rávenni, mivel ezek a beállítások nincsenek kivezetve a GUI-ra. De pl. az Einstein@home projekt a honlapján testreszabható saját GPU beállításokat hozott létre ennek kompenzálására (tudomásom szerint ezen a téren ők az egyetlenek).

(#1349) kingabo válasza Csiga69 (#1348) üzenetére


kingabo
őstag

Igen azt használtam.

Köszi az infókat.
Azt totál megértem, hogy gyorsan akartak egy nagy igényre reagálni és emiatt nem a tökéletes megvalósítás volt a cél. Nekem már az is elég lenne, ha ui-on lenne vmi checkbox, hogy melyik projekt melyik gpu-kat használhatja és ezek alapján a BOINC frissítené a cc_config.xml-t.
Mind1 megoldódott

(#1350) Csiga69 válasza kingabo (#1349) üzenetére


Csiga69
tag

A tömegek bevonása miatt a fejlesztési irány pont az egyszerűsítés felé halad, a Science Unitedben már nem is konkrét projektekhez, hanem tudományágakhoz rendelheted a géped, és a többit majd megoldja magától. Vagy nem, de valamit fog csinálni.
Nekem is pontosan ugyanez volt a bajom a GUI-ról hiányzó GPU kezeléssel az első GPU-s problémám felmerülésekor; ez még a 6-os fő verzió idejént volt. Azóta egy újabb fő verzió jelent meg a BOINC-ból, és ebbe se került bele, és szerintem nem is fog (sajnos).

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.