Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sparks: Az első 7 nap egy iPhone 17 Pro Max-szal
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- DarthSun: Retro kedvenceim 5. A P4 korszak a 423- tól a 478- ig
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
glaci
őstag
Lemaradt:
A mély hangok kiadása nem a wattos teljesítménytől függ.
Viszont a hangfal fizikai kialakítása és az alkalmazott hangszóró mérete erősen befolyásolja.
De mondok mást: ha van esetleg egy igazán jó fülesed, akkor azon is lehetnek nagyon szép, telt és erőteljes mélyek. Közben pedig jobb, ha nem is tudod, hogy hány (milyen kevés) watt teljesítmény adódik le rajta ...Szóval a wattok bizony messze nem minden. (Ráadásul sajnos a külömböző gyártók cuccai között hála a marketingeseknek még csak nem is használható viszonyítási alap ...)
-
glaci
őstag
OK, mivel még mindig ezen rugózol és nem érted, ezért leírom szájba rágósan.
Nyilván a 3W nem túl sok, de:
Amire 10W van írva, abban sem lehetsz teljesen biztos, hogy az tényleg annyi és nem mondjuk csak 4. (Mert ugye mint már írtam: a papír mindent elbír!)
Na most, ha ez meg tényleg 3, akkor már nem is olyan nagy a különbség.
Ráadásul a hangerő csak egy dolog. A hangminőség, ami az alkalmazott hangszórótól, az erősítőtől és a doboz kialakításától is mind - mind nagyban függ, szerintem sokkal fontosabb. (Inkább legyen egy picit halkabb, de "élvezhető", mint hangosabb, de ratyi ...)A teljesítményhez adalék:
A számok nagyon el voltak szállva régebben. (Kb. 15 éve.) Mostanában nem tudom mi a divat, de a régi x száz watt P.M.P.O. teljesítmények nagyon viccesek / elszomorítóak voltak.
Nekem réges régen még gyerek koromban (már több mint 20 éve), amikor még panelban laktam a szüleimmel volt egy Creative Sound Blaster 16 ASP, majd később egy AWE 32 típusú hangkártyám. Hogy melyik volt az akkori gépben, amikor kölcsön kaptam két nagy Videoton (20, 40, 60, 80, 100 ... ki tudja már, hogy hány wattos) hangfalat, arra már nem emlékszem. Arra viszont igen, hogy a hangkártyának volt beépített erősítője és rá lehetett a hangfalakat direktben kötni. Illetve arra is, hogy a doboza szerint 2*4 watt volt a beépített erősítő teljesítménye. (Most a Wikipédián 2*0,7 wattot találtam így hirtelen "hivatalos" adatként.)
Na de a lényeg:
Az a cucc összerakva úgy szólt, hogy amikor 60% -os hangerőn hallgattam rajta a zenét, akkor már a 4 fallal és légvonalban kb. 20 méternyire odább lévő szomszéd átjött, hogy jó lenne ha lehalkítanám, mert nem szeretne feljelenteni. (Szóval szépen, tisztán és "rohadt hangosan". Pedig az csak 8 (vagy 1,4?!) watt volt! Viszont az tényleg annyi volt és nem a marketingesek által ráírt szám ...)Na de visszatérve az eeredeti kérdésre:
Vajon hogyan szólhat az a Blaupunkt cucc mondjuk egy JBL GO -hoz vagy egy Flip2 -höz, esetleg egy Charge2 -höz képest?
(Az utóbbi 2 -nek nyilván nem versenytársa. Mondjuk árban sem ...) És ennek tükrében érdemes lehet-e megvenni 7k -ért?Ha valaki hallotta már élőben, legyen szíves írjon róla, hogy milyen a hangja!
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Így tör borsot a Samsung az Apple Vision Pro orra alá
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Mos, főz, takarít ez a furcsa figura
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen autót vegyek?
- Call of Duty: Black Ops 7
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- Garmin fenix 8 51 mm amoled sapphire karbonszürke DLC titanium
- BESZÁMÍTÁS! Asus B560M i5 10400F 16GB DDR4 512B SSD RX 6600XT 8GB AeroCool DS Cube ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 8700 16GB DDR4 512B SSD RX 6650 XT 8GB Zalman N5 OF ADATA 600W
- Tágulási tartály Baseflex 12/1.5 6bar
- TERMOTECH V40 MK06 méretben
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3389, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3159
- Gamer PC-Számíógép! Csere-Beszámítás! I7 13700F / RTX 4070Ti Super 16GB OC / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3573, 99% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest