- Asszociációs játék. :)
- A TLS, mint OSINT (nyílt hírszerző) eszköz
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Játékba csomagolt malware 85 GB-ban
- Régi Gépterem: II.386
- A KOReader ebook olvasó program
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
Amikor UHD-ra váltottam akkor sokan lebeszéltek a Panáról, Sony-t vettem, gondom nincs vele. Ha most kéne vennem akkor az ára miatt Panát vennék. HDR10+ képes a megjelenítőm, de olyan kevés a tartalom, hogy egyáltalán fel sem tűnik a létezése, Dolby Vision-ből viszont sok van, sűrűn találkozom ilyen anyagokkal. Volt néhány Panasonic lejátszóm, a lemezekkel jól bántak, hálózati lejátszással problémásabbak voltak, amúgy meg felejthető eszközök voltak, sőt, némelyiknek a tápja is gyengécske volt. Vegyes érzéseim vannak a lejátszóikkal kapcsolatban.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
A jelenlegi árak mellett én a Sony X700-at nem ajánlom - jó drága lett. Kár, hogy ennyire hagyják eltűni az asztali lejátszókat.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
ricsip
addikt
filmgame.hu -> ez a kábé egy magyarított oldaluk
https://www.filmarena-eng.com/ -> ez meg az angol nyelvü oldalEz a 2 a legismertebbek, mindkettő csehországi cég, egész jó a kínálatuk (mivel 2 külön cég, a kínálat eltérő a 2 oldalon), itthon már évek óta ki nem adott filmeket is találsz ennél a 2-nél bőven. Az eredeti cseh weboldal címeiket nem linkeltem, de ugyanoda visznek azok is, csak abból 1 kukkot nem fogsz érteni ha nem beszélsz csehül ;)
Mivel a régióban vannak, ha 1 film kijött magyarországon és a cseheknél is, ha idehaza mar nem kapható, a cseheknél esélyes hogy az a változat elérhető ahol a magyar szinkron is rajta van a lemezen. De soha semmi nem biztos, nyomozni kell ezeket a dolgokat.
A 2 közül a filmarena árai sokszor elrugaszkodtak már a józan ész határától. Pl. vannak saját exkluzív kiadásaik "FAC + # sorszám" termékkóddal. Na azok abnormális pénzekért mennek.
A filmgame még nagyon baráti árakon dolgozik, és rendszeres a 20-30-40% leértékelés sok filmre. Gyorsan és olcsón szállítanak, ha PACKETA csomagpont van a közeledben, oda is kérheted a szállítást és akkor 3-4 EUR max a teljes szállítási költség.Filmgame-n kategóriák között lehet szűrni a hungarian nyelvre, akkor csak azokat fogja listázni, amiken van magyar nyelv. Kb. 90-95% pontossággal bejön a dolog, de néha vannak tévesen feltüntetett nyelvek, szóval ha biztosra akar menni az ember, rá kell kérdezni.
pl. Predator2: https://www.filmgame.hu/predator-2-blu-ray--0931857.html
-> az oldalon nem írják a magyar audiot, közben meg
https://www.blu-ray.com/movies/Predator-2-Blu-ray/291736/ -> szerint elvileg van rajta a cseh kiadáson, és akik megvették innen pontosan ezt a terméket, azok szerint is van rajta. De mivel mindenki lusta volt és senki nem szólt oda a filmgame adminoknak, továbbra is hibásan (nem) szerepel a magyar hang a webshopban.Eleve sok esetben a borító hátoldala tisztázná a helyzetet, mert ott szerepelnie kéne a lemezen tárolt összes nyelv listájának. Annyi megjegyzéssel hogy külföldi kiadásokon pl. angol német stb., hiába ott van a lemezen még 1 csomó kelet európai szinkron is, szoktak egyszerűsíteni és a doboz hátoldalára nem írják ki csak a lényegesebb országokat. Magyaro. nem lémyeges nyelv általában :) De amúgy szinte minden webshop baszik lefényképezni a doboz hátoldalát. Inkább bekúrnak 5 haszontalan képkockát a filmből, mintha az helyettesítené ezeket a hiányzó információkat.
Amazon: innen is rengeteg olyan filmet be lehet szerezni, amik idehaza már évek óta elfogytak és sohasem lesznek újra kiadva , vagy eleve soha nem is jelentek meg itthon. Amazonnak nagy kínálata van Angol (UK), német, vagy olaszorszagokból. Azért ezeket érdemes megnézni, mert az ezekben az országokban kiadott lemezek közül sokon lehet hogy lesz magyar szinkron is. A borító hátoldala általában itt is ritka mint a fehér holló. A szöveges infók megintcsak hiányosak és sokszor hibásak félrevezetőek. Illetve az amazon összekeveri az ugyanazon termék különböző kiadásait (pl. DVD, bluray, 4k Uhd bluray) 1 oldalon szerepelteti az ilyenekről készített vásárlói értékeléseket és feltöltött fotókat. Azaz fingod se lehet róla, hogy pontosan melyik kiadást véleményezte ill. fotózta a vásárló, hacsak nem vmi nagyon precíz ember és a szövegbe pontosan beleírta a termék beazonosításához szükséges adatokat (1000-ből 1 ember).
A német és olasz Amazon EU-n belül van, itt minden gyorsan és gördülékenyen megy. Viszont: angliai amazonból venni bármit is már kicsit macerásabb: 2021 júli 1 óta EU-n kívülről rendelt 1 filléres akármire is kell vámot fizetni. Az olyan nagy cégek mint az amazon, elvégzik a címzett (azaz én mint vevő) helyett a vámolást. A megrendeléskor simán rászámolják a vámköltséget, egyben kifizetem és csak meg kell várni a csomag megérkezését. A NAV-MagyarPosta-t kikerüli az ilyen csomag. Általában 10-ből 9x ez működik is jól.Fontos: az amazon egy marketplace. Azaz nem csak maga az amazon cég hírdethet ott, hanem bárki más is. Ezért fontos, hogy a terméknél a "sold by" (azaz ki a tényleges eladó) és a "dispatches from" (azaz ki intézi a szállítást és vámolást) is mindig Amazon (UK, vagy tengerentúli beszerzés esetén az USA) legyen megadva, különben a vámolás a lentebbi komplikációkba futhat.
Kisebb cég esetén a vámolást nem végzi el a feladó, pl Zavvi, vagy Amazonon áruló kisebb cégek, akkor az országba beérkezéskor a NAV-MagyarPosta duó automatikusan ráteszi a redves kezét a csomagra, és hetekig vagy még inkább 1-2hónapokig (de tényleg!) ülnek rajta. Rosszabb esetben 2 hónap után szónélkül visszaküldik a csomagodat a feladónak! Ha pedig egyáltalán értesítést kapsz a postától, neked kell kitöltened egy vámárú nyilatkozatot, csatolni mindenfélenigazolást meg számlát az áru értékéről, ki kell fizetned a posta vámkezelési díját 3-700 ft, plusz a szállítási költséggel növelt(!) érték után számolt 27% áfát. Aztán fizetés után 1-2 hét múlva talán átveheted a csomagodat a postán. Kibaszott lassú és elbonyolított eljárás, aminek során előfordul h. nyoma veszhet a csomagodnak. Na ezért szar dolog EU-n kívülről bármilyen csomagot rendelni 2021 július óta.
Zavvi.com: szintén angol cég. Rengeteg tök jó és szép kiadásuk van ami idehaza soha nem jelent meg. Az információs oldaluk viszont szar, nem derül ki egyértrlműen hogy hány lemezes kiadványt árulnak, a borító hátoldaláról szinte SOHA nincs kép hogy az ember lássa milyen nyelvek vannak a lemezen. A szöveges részben levő nyelv + felírat infók is mindig teljesen hiányosak általában, azokra nem lehet támaszkodni. Legnagyobb bajom velük h. az Amazon UK-val ellentétben ők nem vámolják helyetted a cuccokat, így itt 90% eséllyel a posta-NAV fogja vámolni, és akkor jönnek a fentebb említett kűzdelmek.
A szállítást kérheted tőlük normál, vagy expressz módon, de expressz szállítás esetén sem adnak állítólag szinte soha tracking számot. Utólagos ügyfélszolgálat zaklatásra sem adják meg! Azaz fingod sem lesz hol jár a csomagod, és hogy bekerült-e az országba, a nav-postáhoznkerült-e, vagy csak simán elveszett.-
-
ArGab
őstag
Keresni magyarra ugyan nem lehet - legalábbis én nem találtam - de a specifikációk között általában szerepel ha van magyar vonatkozás a lemezen.
-
belinho
senior tag
-
BBéci
legenda
"Aztán van az interpoláció ami az alacsony képkockák miatt lett kitalálva."
Inkább az LCD kijelzők, a folyadékkristályok lassú mozgása miatt.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
cocka
veterán
De ez procifüggő nem? Bivalyerős processzor képes folyamatos lejátszásra.
De pl. DVB-C-n az élő adás meg már annyira folyamatos, hogy az az érzésem, mintha időnként sietne a kép.
A társtopicban azt állítják, hogy erre androidos lejátszó is képes, ha nem Androidot futtatsz rajta, hanem CoreELEC-et. És egyébként ahogy néztem ott még simábban "siklik" a kép. De volt már olyan lejátszóm, ahol annyira darabos volt az egész, hogy szemrontó. Nem is az, hogy másodpercenként, hanem mintha folyamatosan képkockákat dobálna el és mondjuk nem 50 fps-es videót néznél, hanem mondjuk 15 fps-est.
-
Rollo Tomasi
csendes újonc
Én teljesen elengedtem, ahogy már fent említettem is. Arra a meglátásodra reagáltam, hogy "Ha nem lenne illegális ezeket törölni, akkor nem is rakták volna bele."
A dolgok nem így működnek, nem attól lesz legális vagy illegális valami, hogy egy filmstúdió vagy egy műszaki cikkeket gyártó cég eldönti, hogy valamit rak vagy nem rak a lejátszókba
Hirdetést meg nem teszek fel, mert annyit nem ér az egész. Akartam segíteni a sorstársaknak, egyszer leírtam, amit szerettem volna, még egyszer biztos nem fogom. El van itt a fiókomban a cucc, később is jól jöhet még... -
Rollo Tomasi
csendes újonc
Ezt remélem viccből írtad
A stúdiók hoztak egy üzletpolitikai döntést. Ennyi. Nem szabály, nem törvény, egy kontraproduktív üzletpolitikai döntés. Mindannyian tudjuk, hogy mit szerettek volna a régiókóddal, ahogy azt is, hogy ennek a kudarcát szépen belátták, ezért A, B, C régiós a legtöbb BD és minden UHD.
Mindennek semmi köze a törvényekhez, nem is tudom, miért gondoltad, hogy van. A másolásvédelem az egészen más dolog. A megkerülésének tiltására valóban van jogszabályhely, a régiókóddal nem ez a helyzet. -
Rollo Tomasi
csendes újonc
Igen
Szörnyű dolog lenne, ha lehetne arról beszélgetni, hogy a pénzért megvásárolt, eredeti lemezeinket hogyan játszhatjuk le a szintén pénzért megvásárolt, saját lejátszónkon. Mindezt teljesen törvényes és a gyártó által biztosított módon (ugyanis a Panasonic módszerével függetlenítettem a Panasonic lejátszómat).
Az még talán érthető, hogy a kalmár stúdióknak ennyi agyuk van, de egészen meglepő, hogy a prohardver fórum moderátora is itt tart[ Szerkesztve ]
-
kukulec
őstag
itt többen írták, hogy milyen nehéz 4k kiadványokat beszerezni, amennyiben azok mondjuk nem a legújabb darabok vagy nagyon nagy címek. szépen utánanéztem a kedvenceimnek és rájöttem, hogy jó ha 15-20 filmet össze tudnék szedni magyarul. tekintette arra, hogy mennyire erős már egy jól elkészített blu-ray is és ott még van mit beszereznem, egyelőre jegeltem a 4k-t. rendeződjön a kiadói háttér, legyenek filmek a 80-as, 90-es évekből is, és mehet a buli. hol van az egy asszony illata, a hegylakó, szemtől szemben, három testőr, az óceánjáró zongorista legendája stb. tudom, nézzem angolul magyar felirattal. általában azt teszem, de ezeknél nagyon szeretem a magyar szinkront. hát így.
Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
GeryFlash
veterán
Koszi szepen
Igen, neztem is rola videot, de valoban meg hasznaltan is 600 ezer Ft-ert van ebayen
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
Nem tudom, mit tudnak a Ph! működtetői
Amíg seggbe nem rúgnak minket, óvatosan és okosan níilván nem gond. De ne menjünk bele a release-ek kitárgyalásába, pleaseeee.
Ha számlát is adtak a CFW-hez, az igazán vicces - gondolom ők is kaptak a CFW készítőjétől, muhahaha . Bár az oppo ezen üzletága bezárt, ha jól tudom, és a tudomány érdekében a halottakat is néha felboncolják... (bocsánat a morbid hasonlatért)Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
#Gonoszjoshi: nem ér bántani a Sony-t, ott van az Oppo-m is (4k-t az se tud, igaz)
A határeset a konkrétan megnevezett warez anyag (Boba Fett, Matrix4), a többi nem zavar.
Nem teszek úgy mintha én aztán nem néznék ilyet, de a fórumszabályzat nem teszi lehetővé letöltött tartalmak kitárgyalását. Sorry. Érdemes ezeket a dolgokat az említett topikokban megbeszélni, ha ott lehet. Végülis ténylegesen a médialejátszás részről van szó, nem a BD-ről.U.i.: Fikasz írta "nem lehet bepakolni a tsMuxerbe, így konvertálni sem lehet." - ha valaki nem ismeri/használja a tsMuxer-t, felmerülhet benne, hogy konvertál.
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Zanik
addikt
-
Fikasz
tag
Igen, igen. A TS-re konvertálás után a Dolby Vision formátumok pixeleződés nélkül lejátszhatóak a fent említett készülékeken. A szaggatás miatt nézhetetlen Boba Fett MP4 DoVi változatait viszont egyenlőre nem lehet bepakolni a tsMuxerbe, így konvertálni sem lehet. Ezek a release-k másnak is akadnak a CXUHD-n vagy OPPON? Nálam másfél percig hibátlan, majd el kezd szaggatni konkrétan nézhetetlen lesz.
-
beleriand72
tag
A Sony (esetleg ha van valamelyikőtöknek tapasztalata a Panával) hogy viszonyul az írott többrétegű dvd, br lemezekhez?
MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
beleriand72
tag
Alapvetően rock-progrock - jazz-blues fan vagyok és koncertfelvételeket szeretek nézni, ahol a vizuális és audio hatásokat szeretem, szeretném miinél magasabb minőségben élvezni. Nagyon sok eredeti és írott br lemezem van. Erre javasolt, ajánlott a Pana9000?
MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
törölt tag
Egyetértek!
A másik ilyen a kalibrálás, kiadnak 3-400000-et tv-re, de 15-20000-et kalibrálára nem, inkább megy a kínlódás, meg az értetlenkedés fórumokon.
De ide lehet sorolni a tv-be dugdosott pendrive-ot dedikált asztali lejátszó helyett, aztán fikázni a tv-t, hogy sz@r![ Szerkesztve ]
-
lacihrab
csendes újonc
Nem volt. Beállítottam, ahogy javasoltátok. Előtte amikor vacakolt, akkor minden filmnél szar volt. Az volt furcsa számomra , hogy a Sony ilyet nem produkált, 2 hét alatt amíg kölcsönben volt nálam. Most jó. Próbálgatni fogom és jelzek. Köszönöm mindenkinek a segítséget
-
Joshi
titán
-
Zanik
addikt
A kábeles kavarásnál már csak a mostani csatlakozós kavarás durvább.
Igazából bármelyik termékre rá lehet majd írni hogy HDMI 2.1a, úgy, hogy igazából az eszköz maga csak azt tudja, amit a HDMI 2.0 garantál.
https://telex.hu/tech/2022/01/02/hdmi-kabel-szabvany-teve-monitor-konzol-kaosz
Totál hülyeség!Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
DM-Fan
nagyúr
"de ha figyelmesen elolvastad volna a mondandóm, ott írtam is hogy szerintem Standard kábel."
Elolvastam, arra reagáltam. Ezt írtad: "Szóval ez egy Standard kábel (HDMI 1.4)"
Ilyen továbbra sincs!
"A High Speed kábel maximális adatátviteli sebessége 18Gbps, akkor miért azt írták oda, hogy akár 10Gbps?"
Oda van írva, hogy High Speed. Ez a lényeg.
Itt van termékkód alapján ugyezen kábel, itt is írják, hogy High Speed. Attól, hogy egy 220 volt által feltöltött adatlapon ott van az általad kifogásolt mondat, az semmit nem jelent. Lehet, hogy egy Standard Speed kábel adatlapjáról maradt ott. Ott van az adatlapon az is, hogy 3D-re és 4K-ra is jó, ergo nem lehet Standard Speed, ebből is gyanús lehet, hogy hülyeség az akár 10 Gbps mondat.
Ha már a HDMI 1.4-et emlegetted: ahhoz nem kell a 18 Gbit, mivel ezt a tanúsítást 2015. októberében vezették be a HDMI 2.0 szabvány részeként, márpedig csomó olyan kábel van mai napig használatban, amelyeket High Speed-ként adtak el anno ezen dátumot megelőzően és sehol nincs 18 Gbit-re tanúsítva egyik sem (ilyen a kérdéses InAkustik is, ami 2013-as kábel), mégis átmegy rajtuk a 4K is gond nélkül, mert nagy valószínűséggel simán tudják alapból a 18 Gbit-et. A Premium High Speed kábelek sem tudnak többet adatátviteli sebességben, csak a rádiós interferencia-tűrésük nagyobb a vastagabb szigetelés miatt.
Ahol ténylegesen van ugrás az adatátviteli képességben, az az Ultra High Speed kábel, ami már 48 Gbit-re van tanúsítva. Ilyen az általam korábban linkelt AudiQuest Pearl 48 is. Itt gyönyörűen le van vezetve.Simán megvezetnek csomó embert a kábelekkel, mert elhitetik velük, hogy a régi kábelük már nem alkalmas az új technológiák kiszolgálására. Egy időben - jópár éve - elkezdték ráírni a kábelekre az aljzatok verziószámát, elhitetve, hogy az a kábelre vonatkozik. Erre aztán hoztak is egy rendelkezést, amiben ezt megtiltották, pont azért, mert félrevezette a vásárlókat. Nem kell ezt túlmisztifikálni: a High Speed kábelek 4K-ra még alkalmasak, a 8K/10K igényli a 48 Gbit-es Ultra High Speed kábelt. Az, hogy egyébként van minőségbeli különbség az egyes High Speed kábelek között, az persze nem vitás.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
A HDMI 1.4, HDMI 2.0, HDMI 2.2, stb. megjelölések soha nem a kábelekre vonatkoznak, hanem az interfészekre, ennek megfelelő a tudásuk. Kábeleknél Standard- és High-Speed kábelek vannak, illetve most már van pl. az AudioQuest-nél 48 jelölésű kábel is, amit a 8K és 10K anyagokhoz ajánlanak. Én még soha nem találkoztam olyannal, hogy egy High-Speed minősítésű kábelen ne ment volna át a 4K tartalom megfelelően. Nekem sima Pearl-jeim, meg Forest-jeim vannak itthon, illetve jóval kevésbé nívós Hama és InAkustik is, tökéletesen teszik a dolgukat 4K-ban is.
Ráadásul a leírt "hibajelenségből" - már ha ezt annak lehet nevezni egyáltalán - én elég egyértelműen nem kábelhibára gondolnék, hiszen ahogy írta Quqesz, folyamatos és szép a kép is és a hang is. Én emiatt nem dobnék ki sok ezer forintot, mert igazából nincs is hiba és kizártnak tartom, hogy pont a 4K 24p ne menne át hiba nélkül. Még ha 4K 120 FPS-ről beszélnénk, de így...[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
kukulec
őstag
amazon.de, meg több más fórum alapján igen. már rég megvettem volna. cégtől most ráadásul kaptam utalványokat, amiket a saturnban is beválthatok.
Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
-
viera
őstag
Reavon lejátszón én is gondolkodtam de aztán a Panasonic UB-9000-et vettem inkább meg.
Amit egyáltalán nem bántam meg,hibátlanul teszi a dolgát.Eddig nem volt gond egyetlen lemezzel sem.A hálózati része egyáltalán nem érdekel,nálam a lemez lejátszás volt a fő szempont.Minden másra ott van a Dune Max 4K.
[ Szerkesztve ]
Soha ne mondd,hogy soha!!!
-
robi-k
őstag
U.a. a klón alaplap van benne, mint az M9702 klónban (felforrasztva a klón alapján üres helyeket a megfelelő alkatrészekkel, amik a lemezegység működtetéséhez kellenek), vagy mint a Reavon vagy GIEC lejátszókban.
OPPO BDP-205 alaplap nyák replikát (1:1 másolat, de hiányoznak róla az optikai meghajtót vezérlő, a WIFI modul és a DAC-ot kiszolgáló IC-k, azokat nem forrasztották rá az M9205 alaplapra) csak az M9205 klón tartalmazza (de annak beszerzése igen macerás).[ Szerkesztve ]
-
ArGab
őstag
Mire oda jutott a dolog, hogy lett több három rétegű lemez és egyértelműen sikerült megtalálni az okot is már lejárt a jótállás. Sony ügyfélszolgálat szoftverfrissítést ajánlott, a lemezek cseréjét mondván valószínűleg azokkal lesz gond, vagy vigyem be szervizbe bevizsgáltatni. De úgy néztem ha bevizsgáltatom, és ki is cseréltetném önköltségen magát az olvasó részt (olyan $70-80-tól felfelé találtam alkatrészárakat és az még S6500/6700 volt nem is UHD) az már majdnem egy új ára lenne arról nem is beszélve, hogy semmi garancia nincs rá hogy ezután jó is lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Taki46
tag
Én sokáig gondolkodtam a REAVON lejátszóján. De aztán győzött a józan ész
szükségem volt még 1 asztali lejátszóra és a Sony X800M2 tökéletesen megfelel erre a célra
-
BBéci
legenda
Elég régóta nem gyártanak OPPO-t - sajnos - ezért azzal értelmetlen és felesleges összehasonlítani egy kapható készüléket.
Pont ezért egy szóval sem utaltam arra, hogy a REAVON jobb az OPPO-nál.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Ezt kipróbálás nélkül ki mered jelenteni. Minek nevezzem? Vakmerőségnek, vagy valami másnak?
Nálunk pár hete tesztelés alatt áll és eddig áll-leejtős a produkciója. Mindegyik OPPO volt nálunk korábban, van is belőle, tehát akad összehasonlítási alap.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
cocka
veterán
lemezlejátszás az elsődleges vagy esetleg a hálózatos fájllejátszás?
Ha hozzászólhatok: Nekem mindkettő, de első körben a hálózatos lejátszás, de amit hálózaton lejátszok, azt később BD-re írom archiválás miatt, tehát fontos, hogy tudja mindkettőt. Mondjuk úgy, naívan jobban bízok a BD lemezeimben, mint a HDD-imben.
-
ricsip
addikt
Ha tud jól lejátszani SMB-ről (Windows fájlmegosztás) vagy DLNA-ról, az nekem hasznos. Elsődlegesen lemezjátszó kellene, nem media player. De mivel a szemét LG kivette a DTS támogatást a 2020 és 2021 évjáratból, olyasmivel kell elindítanom a lejátszást ami direktbe a soundbarra küldi a hangot, így az LG audió kódek sóhersége nem teszi az ilyen filmek lejátszását némafilmes balfaszkodássá.
-
-
achilleuss
tag
Filmnézésre pendrive-ról. Az megoldódott, hogy egy Zidoo z9x médialejátszót veszek, javasoltál használt jó minőségű dvd lejátszót a remuxolás helyett. Nem vagyok a dvd lejátszók ellen, valamikor sokat kerestem, egy Marantz-ot találtam piacon, 5e-ért, aztán az hamar meg is adta magát.
Tudnál e javasolni valamilyen eladó dvd lejátszót.
-
ArGab
őstag
-
thomasvold
őstag
Köszönöm szépen, hogy megmutattad. Amit linkeltél elég jó árban van, te is onnan rendelted?
Szóval nekem csak lemezes lejátszásra kellene lejátszó, inkább a Pana-t választanám, mivel tudja a a Dolby Vision-t és a HDR+ is a Sony-val ellentétben és lehet a 60 FPS sem hátrány a későbbiekben. Mintha a Sony csak a sima HDR-t tudná, úgy emlékszem, cserébe mindenevő, de nekem nem az a lényeg, hanem lemezről való lejátszás.
[ Szerkesztve ]
-
egykori
őstag
A három felsorolt közül a DVD nézése a legritkább. Az LG kombó DVD része is alkalmas volt tévéből való felvételre, de ezt már elengedem, mert az utóbbi időben nem használtam erre. A lényeg, hogy megbízhatóan működjön, a márka nem lényeges. Gagyi cuccra jobban sajnálnám a pénzt, mint a talán feleslegesen drága Blu-ray lejátszóra. Úgyhogy egy optimális megoldás lenne jó. Köszi.
-
jeni
félisten
Lehet venni pottom áron minőségi SACD és DVD-Audio lejátszókat.
Az UHD BD játszóból meg lehet engedni tech. utólag.
Az AVX fórumon sok típusból lehet választani. -
viera
őstag
-
viera
őstag
-
Taki46
tag
Lehet (sőt biztosan ) velem van baj. Én mikor mozizok szinte transzba esem, és a valóságot látom a vásznon
Belefeledkezem a történetekbe, mintha ott lennék én is (még ha ebben az esetben nem is szeretnék) Ha ez az érzés valami oknál fogva elmaradt, na akkor van az, hogy szimplán csak egy filmet nézek 😁
-
Rumcsaka
tag
Nem vásárolok meg minden Blu-ray kiadást még ha akciós is...
Mondhatni tudatosan vásárolok/szerzem be a filmeket...amelyik film nem tetszett azt természetesen passzolom...
Úgy látszik nekem több film bejön mint az átlagnak...
Persze nekem is vannak otthon eredeti UHD filmek de nem sok... + DVD-k...
Ezt például pénteken kaptam kézhez:
-
jeni
félisten
Nálam két UHD lejátszó van. Vagy inkább 1 1/2 lejátszó.
Vagyis csak a kizárólagos kedvenc filmeimet veszem meg UHD formátumban. Feltéve ha kapható. Ha olyan hogy még belefér 50gb méretben és nézhető is 10 év múlva azt megírom. Nálam valamelyik magyar vonatkozása feltétel a lemezen Így a gyér kínálat miatt inkább Blu-Ray lemezek vannak itthon nekem.
Ma már nagyot fordult az otthoni szórakozás mikéntje 10 -15- 20 évvel ezelőttihez képest.
AKI teheti inkább a hifire koltson. Az 20 év múlva is hifi lesz még -
BBéci
legenda
Az előbb említett Piedone DVD-m eredeti, ahogy a Gladiator és az Once Upon a Time in the West, a Die Hard 1-2, Ronin, Armageddon és még két tucatnyi másik kedvencem is. De mind megvan Full HD-ban, többnyire ISO vagy remux változatban, azokat nézem, amikor kedvem szottyan rájuk. Ha BD-n lennének meg, akkor is a merevlemezről lejátszást választanám, mert jobban, egyszerűbben kezelhetők. Éppen ezért választom mindig az egyszerű ISO lejátszást.
Abban egyetértünk, hogy az utóbbi években nagyon kevés igazán értékes filmet készítettek és adtak ki, ezért 90 %-ban sorozatokat nézek.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Pár éve rengeteg (180-200) DVD-t írtam, nyomtattam rájuk, készítettem borítót, számomra is szórakozás volt. Most azt mondom, totálisan értelmetlen és felesleges volt. Belekerült egy halom pénzbe a sok festékpatron, a lemezek, a tokok. Ott porosodnak a polcon, nincs szívem kidobni, de valamikor biztosan az lesz a sorsuk. 6 éve egyetlen egyet vettem elő, az első Piedone filmet, a Lo Sbirro címűt.
Ebből okulva BD-t egyet sem írtam.
Ismétlem, az eredeti kiadványok gyűjtését, mint hobbit elfogadom, látok benne fantáziát. Gyerekkoromban gyufacímkéket gyűjtöttem, 15 éves koromtól "skalpokat".Mostanában filmeket, zenéket és e-bookokat, de csakis merevlemezre. 1,5; 2; 3; 4 TB-os HDD-kből áll a tárhelyem, 594 tételt osztok meg.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Kérlek, ne vedd kötekedésnek, mert nem annak szánom, hanem tényleg érdekel!
Miért jobb 100 GB-os optikai lemezre írni és arról nézni a filmet, mint HDD-ről?
Azt még megértem, ha valaki gyűjti az eredeti, pláne fémdobozos kiadványokat, de az írottnak mi értelme van?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
belinho
senior tag
Nagyon új még, nem nagyon van róla info, hogy mit tud, majd meglátjuk.
Eléggé fekete lónak tűnik ez a francia cég, sosem hallottam még róluk.
Médialejátszóként szerintem ez is el fog hasalni.
A Pana 9000 is tud ennyit olcsóbban, de ha majd lesznek tesztek, akkor kiderül minden.
Nekem biztosan kihagyós lesz, talán még egy Sony X800 belefér majd karácsonykor. -
-
ZoltayA
aktív tag
Nem este tekintettem bele a filmbe. 1 milliós TV szükséges a 4k lemezek megtekintéséhez? Azért már ne nézzük le ennyire a másikat. Az, h Te havi 1-2 millát keresel, nem jogosít fel a másik eszközeinek a lekutyázására. Nem jó a Pana 450 lejàtszó...nem jó a HDR 10+ tévém, Zs kategóriás a filmen. Utána nézve jobban, minősíthetetlen módon kevés a 4K anyag. A téma elengedve. Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
johnywalker
őstag
-
ZoltayA
aktív tag
[link] Zs kategória? Hát....A választék kicsi. A fake 4K meg sok. Én a FullHD tévével is elégedett lettem volna. Csak 4K- t gyártanak, holott a valódi forrás korlátozott. Nagyon szomorú vagyok, mert átvágva érzem magamat. ( Plusz maradt egy 6500ft - os soha többé nem le nem játszott lemezem...)
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a topic kifejezetten a Blu-ray lemezek lejátszásához használt keszülékekkel foglalkozik.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- 3D nyomtatás
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Tudományos Pandémia Klub
- Autós topik
- Gitáros topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Honor 200 Pro - mobilportré
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest