Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• moon73

csendes tag

válasz brd #4379 üzenetére

"Lehet, hogy haszontalannak tűnik neked, de előre nem lehet megmondani, hogy ki fogja a blokkot létrehozni. Ilyen értelemben nem haszontalan egyik sem. Akár ma is létrehozhatsz CPU-n futó minerrel is blokkot, csak kicsi rá az esélyed (nem a CPU miatt, hanem a sebessége miatt)."

Biztosan nem lehet megmondani? Nekiállok bányászni az asztali gépemmel. Jelenlegi számítási kapacitásával mondjuk két évig tartana az xy számú blokkot létrehozni. Javíts ki ha rosszul értelmezem, de úgy tudom, hogy egy csúcs bányászgép mondjuk megcsinálja pár perc alatt az xy számú blokkot. Az én gépem erről értesül a hálózaton, és abbahagyja az xy számú blokk generálását, és kezdi az xyz számú blokkot generálni. Természetesen más a gyorsabb gépével ismét hamarabb befejezi. Matematikai esélyem talán van, a számítási kapacitásom függvényében, de mivel gyorsabb gépek ezrei számolják ugyanazt a blokkot egyszerre, nyilván mindig a leggyorsabb fogja befejezni előbb.
    Hol van itt nekem gyakorlatilag esélyem? Legfeljebb ha betársulok egy társulásba ami speckó szoftverrel egy géppé kovácsolja a satnya kis gépem számítási kapacitását több ezer hasonlóan csekély kvalitású gépével.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés