- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Klaus Duran: 2025 dude
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- RIOS Gépház: Alap vagy Profi? Két új üzleti előfizetés debütál a Hardveraprón!
-
LOGOUT
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
adorjant
őstag
Nekem a képen látható 2. típusú hubok vannak,gyárilag 1A adapterekkel,szóra sem érdemes bányászatra,úgyhogy vettem 3A cuccot. Nos ez pont elbírja a 10 usb eruptert,ha le van szedve a burkolat,és venti hűti
Hosszú távon majd meglátjuk mit mutat,de így pár nap után okés. A minerek szépen dolgoznak,átlag 335mh/s,és azt figyeltem meg,hogy mindig van egy tempójuk,vagy lassabb (333-334),és nincs hiba,vagy gyorsabb,de akkor 1% fölé megy a hibaarány
Most,hogy eljutottam arra a szintre,hogy stabilan megy minden,az egészet kicsit kompaktabbá akarom tenni,arra gondoltam,bepakolom az egészet egy kibelezett számítógépházba. Esetleg valaki csinált már hasonlót?
Végül,de nem utolsó sorban,köszi ignorantnak,hogy felpörgette a topikot,és nem mellesleg a korrekt üzletért is!
-
Cathfaern
nagyúr
Azért óvatosan az USB hubokkal, ugyanis hiába van külön áramforrás hozzá, nem biztos, hogy elbír annyi eruptert ahány slot van rajta... ugye erupterek felveszik a maxot, amit USB2-ről lehet. És sokszor az olcsóság jegyében alulméretezik ezeket (mert hogy a 7 slotból mondjuk 1-be úgyis egér meg bill meg pendrive megy ami nem eszik sokat). Végeredmény az lesz, hogy pl. a 7 slotból csak 4-be tudsz eruptert rakni, ha többet raksz bele, akkor 1-2 időnként leáll (vagy el se indul). USB3-as hub biztosabb ilyen téren, de az drágább is.
Amivel konkrétan megjártam: [link]. Utólag okos az ember, mert megnézve csak 5V, 2A-es tápegység van hozzá, ami barátok közt is max 10W. Míg 5 erupter már 12,5W (7 meg már 17.5W). Azt nem próbáltam, hogy más táppal elbírna-e többet, mert inkább nem kockáztattam meg egy elsülést... szóval nem jó bármilyen USB hub eruptereknek.
Most ilyet szereztem be (raspberry-re van kötve, ott meg csak usb2 jöhet szóba), ugye a 13 portot esélytelen kihasználni, viszont 7-et ki lehet, és legalább szellősebben is vannak. És viszi őket gond nélkül. Illetve ezeket lehet sorba is kötni, ami megint csak nem feltétlen igaz minden hub-ra.
Új hozzászólás Aktív témák
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! 850W ASUS ROG STRIX 80 PLUS Gold White Edition (90YE00A4-B0NA00) 3 év garancia 27% áfa
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest