Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Zé_Mester

őstag

válasz Chosen #33 üzenetére

az arányokat a ram-fsb között állítod be.
    intel kitalálta hogy a régi P4 után mostmár a ramot nem lehet visszaosztani, hanem csak felfele.
    ez többé kevésbé érthető is, hiszen a DDR2/DDR3-as ramok már olyan sebességeket tudnak, ahol nincs értelme a visszaosztásnak.
    a felszorzásnak a lényege hogy mindig az FSB-ből kell kiindulni.
    a legkisebb ram sebességet úgy tudod beállítani hogy úgy lövöd be hogy az éppen járatott FSB-vel megegyező sebességre állítod be.
    pl.: 333FSB - RAM333MHz --->> DDR2 667MHz ez az 1:1 beállítás :K

persze 333FSB mellett is lehet magasabb sebességre állítani a ramot, 800,999 és még megannyi sebességet be lehet állítani, persze ezt a lapod kiírja hogy adott szorzónál menni lesz az aktuális ram sebesség.

magasabb FSB-nél is így működik, pl ha 500-as FSB-n jár a procid, akkor a ramot minimum DDR2-1000-re tudod belőni.
    itt is ugyanúgy lehet még feljebb is vinni a ramot, ha bírja a tempót.

nekem azért vana szükség olyan ramra ami megy mint a bolond, mert 650FSB-hez a ramot minimum 1300MHz-en kell járatni, különben nem fog menni.
    és 1300MHz-et elérni egy rammal már elég komoly dolog, átlagos ramok nem képesek ilyen sebességre.

remélem értehtő ahog leírtam ezt az egészet, próbáltam egyszerűen megfogalmazni hogy átlásd a dolgokat :R
    remélem segítettem ;)

• nike_

addikt

válasz Chosen #33 üzenetére

Mindenképp be kell állítani szorzót, DDR2 esetén minimum 2.00, tehát 650FSB-nél 1300-on járnak a ramok.

Ezért kell :)

Új hozzászólás Aktív témák