Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gubar
csendes tag
Sziasztok!
Kérem, aki tud okosat mondani, tegye meg, a problémám a következő: egy Asus P5W DH Deluxe alaplapom van, és tegnap processzor upgrade miatt bios-t frissítettem (volna) rajta. Vista alól az AsusUpdate-et használtam, és a legfrissebb nem béta biost flasheltem volna fel. Első körben fel is ment, viszont a "verify" szakasz már nem sikerült, kiírta a program hogy próbáljam újra. Másodjára már egyáltalán el sem indult a flashelés, hibát írt ki. Elővettem az alaplap kézikönyvét, mert rémlett, hogy van valamilyen megoldás a bios visszaállítására, és valóban: támogat a lap olyat hogy "Crashfree BIOS 3", ami a kézikönyv szerint elvileg azt jelentené hogy újraindítást követően az alaplap support cdjéről vagy pendrive-ról visszaállítja az ott található .ROM fájlt. Ezen felbátorodva újra is indítottam a gépet és vártam hogy megjelenjen a kézikönyv által prediktált BIOS checksum error felirat, de semmi, se kép se hang. Próbáltam az alaplap CD-jével és pendrive-val is, amire felmásoltam a legfrissebb biost de természetesen semmi eredmény. Induláskor a gép nem ad ki hibajelző hangot, a monitor pedig nem kapcsol be. Feltételezem, hogy maga a bios chip romolhatott el. Korábban összesen egyszer frissítettem BIOS-t (szintén AsusUpdate-tel, igaz, még XP alól), akkor semmi gond nem volt. Meg tud erősíteni valaki abban a hitemben, hogy a bios chip romolhatott el? Természetesen egyéb tanácsnak is örülni fogok. (Remélem minden lényeges infót leírtam.)
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hogyan tovább? — Ezeket várjuk 2026-ban 🖥️
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Samsung kuponkunyeráló
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- OTP Bank topic
- LEGO klub
- További aktív témák...
- G.SKILL Ripjaws V 2x4GB 3000MHz DDR4 kit
- Kingston FURY Beast RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C40BBAK2-32
- Corsair VENGEANCE 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- G.SKILL Trident Z5 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP/EXPO - 99 hó garancia
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 5600MHz CL40 - XMP - 99 hó garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Lian Li LANCOOL 216 ARGB 850W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB ZALMAN i3 NEO be quiet! 700W
- Apple iPhone 12 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 12 64GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest