Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norby(ToG)
csendes tag
válasz
atti_2010
üzenetére
Persze a floppyt tekeri meg a CD-t is megnézi. Ez a CrashFree BIOS nagy előnye, de a frissítés után is ugyan az a hibaüzenet mint előtte. És ezt nem értem hogyan lehet.
Nagyon valószínű, hogy maga az EEPROM halt be, különben működnie kéne a reset és újraflashelés után.
A rev számon az alaplap rev számát vagy a a BIOS chip rev számát érted?
Mert az alaplap az bár nem sokban de különbözik számos funkcióban.
A két alaplaphoz is teljesen más firmware kell.
Nincs esetleg egy nagyon átfogó leírás a BIOS-ok felépítéséről, ami választ adhatna a kérdésemre? -
Norby(ToG)
csendes tag
Sziasztok!
A következő problémával és kérdéssel fordulok hozzátok.
Adott egy ASUS A8N SLI Delux alaplap. Netezés közben kifagyott (nem kéket dobott hanem megállt minden) és reset után a következő hibaüzenet fogadott.
BIOS ROM checksum error
majd ellenőrizte a két DVD-t és a floppyt és mivel sehol nem talált bios filet megállt.
Vagyis nem volt képes átlépni a POST témán már az öntesztnél lehalt.
Megpróbáltam egy BIOS resetet jumperrel, semmi
kivettem az elemet, áramtalanítottam és semmi
frissítettem gyári CD-ről, semmi
kipróbáltam a legújabb BIOS-t egy általam készített CD-ről frissíteni, semmi.Két dolgot szeretnék kérdezni, van esetleg más ötlet, vagy tekintsem a lapot halottnak?
Ha szerzek egy BIOS chipet akkor cserélhetem-e, kell-e ilyenkor valamire figyelni?
Találtam egy majdnem hasonló lapot ASUS A8N SLI SE, annak a chipje és a Delux firmware működhet együtt egyáltalán.
Előre is köszönöm a hozzáértő válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- G.SKILL Trident Z5 RGB 32GB (2x16GB) DDR5 7200MHz
- Új, bontatlan Kingston FURY 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 Beast XMP/EXPO - 2 év bolti garival! -
- Eladó új Asus Prime Z690-P D4 (3+1 db), AJÁNDÉK 256 GB M.2 SSD-vel és SSD hűtőbordával
- Kingston FURY 32GB DDR5 5600MHz CL40 - Beast Black - 1x32GB - 99 hó garancia - ÚJ! Bontatlan!
- 32GB DDR5 RAM-ok tesztelve (vagy bontatlanul), garanciával, számlával (a Te nevedre kiállítva)!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Nikon D3500, Tükörreflexes (DSLR) fényképező
- Alienware 17r4 olvass
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z790 i9 14900K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 2080Ti 11GB Montech Air 1000 Lite 700W
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi