- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lenry: Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Hirdetés
-
LOGOUT
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
JasL
őstag
Plusz a Glow anyagok is edzett acélt kérnek, valamint a steel- bronze fill, stb. Annyival másabb nyomtatás közben, hogy az egyik 2 hét alatt eldarálóldik ha oilyanokat nyomtatsz sokat, az edzett acél meg nem. Nálam mindig első lépés volt az edzett/keményített fúvókára váltás, hogy ne kelljen később azon gondolkoznom, hogy mit nyomtathatok vele és mit nem, meg nyugodtan felejtsem el ezt a kérdést is. Meg amúgy is elfelejti az ember egy idő után, nyugodtabb így a nyomtatás. Minőségileg nincs különbség, legalábbis addig, amíg az abrazív anyagok meg nem eszik a simát. Én mindig megveszem az edzett acélt, a gyárit meg elrakom tartaléknak (az a gyengébb úgyis, de pár hetet elbír az is bármilyen anyagot, amíg nem jön új edzett fúvóka.)
Amiből érdemes tartalékot tartani, és ebben a sorrendben: fúvóka, hűtőventi, fűtőpatron (komplett hotend igazából értelmesebb vásárlás és nincs vele szívás átszereléskor és minden benne van és nem is drága), opcionális extra építőlap. Ezek azok, amik talán leginkább hajlamosak egyik percről a másikra elromlani, a többi alkatrész (pl szíjak) inkább lassú degragálódás áldozatai, nem érdemes előre megvenni mert annyit simán kibírnak, mire megjön a futár az újjal. A fúvóka viszont eltömődik hirtelen valami karbonszállal, aztán annyi, valamikor nem is sikerül kipiszkálni még cold pullal sem, vagy utána már féloldalasan kunkorin löki ki a szálat (megtörtént eset). A többi tartalék elem (pl alaplap) meg azért nem éri meg tartani, mert nem kopóalkatrész és túl drága is betárazni belőle. Tehát inkább a kopó alkatrészek, amik anyagot kezelnek, azok mennek inkább hamarabb tönkre (de NEM hamar!). Nekem volt olyan nyomtatóm, hogy 5 évet ment gyári motorokkal, még azt se kellett soha cserélni benne. Amik 5 év alatt elromlottak, a fűtőszál 1x, venti 4x, fúvóka 1x, lap 2x (mind a két oldala dara lett vagy kikopott).
-
JasL
őstag
Ha valaki utólag akar AMS lite-ot a minijéhez, és elég neki két szín vagy kétféle anyag, viszonylag olcsón van lehetőség egy kis DIY-jal kihozni egy AMS Lite-ot. Elég hozzá megvenni az AMS Lite motherboard-ot és egy feeder unit-ot, és kis nyomtatással máris kész a kétszálas AMS UltraLite. 144 EUR a két alkatrész és egy AMS Lite kábel, és közvetlen nyomtatás van szárazdobozból. Mehet vele máris az anyagok/színek keverése, összefűzése (pl TPU könyök integrálása két végelembe, ragasztás nélkül egyben nyomtatva).
-
JasL
őstag
Újabb rohadt nagy fekete pont a SUNLU fehér PLA-nak... 1 hónapig kint volt a szobában a printerre akasztva, 5 helyen tört el filament kiadáskor, és még a csőben is darabokra, így ki kellett kínlódni az A1Mini-ből és egy másik filamenttel kipiszkálni a romot. Senkinek nem ajánlom ezt a ropi filamentet! Minden más gyártó sokkal jobban bírja.
-
JasL
őstag
Ezért nem használunk grid infillt
Videó
-
JasL
őstag
Ha már gyári anyagokról van szó... ugye jól sejtem, hogy ezt a bambu lab tekercset még nem használta senki itt? És sejtjük, hogy miért
Mi volt a legdrágább gyári tekercs, amit valaha vettetek vagy használtatok?
-
JasL
őstag
[link] ezt próbálta már valaki? Régóta szemezek vele, csak nem tudom, hogy jó-e.. pedig lenne pár tekercs itt, amihez jó lehetne! A gyártó pedig elég megbízható.
-
JasL
őstag
Ja van amúgy Stick verzió is, ha valaki nem gerjed a szpré formátumra, ez kicsit bambusabb (ezt nem próbáltam, és nem is mindenki elégedett vele).
-
JasL
őstag
Bambu lapokban az a jó, hogy nem kell ragasztózni, meg alkoholozni. Főleg nem minden nyomtatás után! Egyetlen trükk van, NE TAPOGASD ÖSSZE A LAPOT! Én mindig a pereménél fogom meg, hajlítást is úgy csinálom, hogy nem a hüvelykujjal ráfogok, hanem peremen és inkább hátul nyomom középen. Ha meg tudod oldani, hogy a "zsíros" kezed nem ér hozzá, az lenne a legjobb! Ez nyilván nem lehetséges, bár ha odakészitesz a gép mellé egy cérnakesztyűt, és felhúzod amikor a laphoz nyúlsz, olcsóbb, gyorsabb, és hosszútávon eredményesebb, mint a folytonos ragasztózás/mosogatás, és a tapadófelület se megy tönkre. De ha már a lap degradálódott a sok nem kívánatos kezelgetéstől, akkor ez a legjobb (az értékelése magáért beszél), vékony rétegben, éppen csak szellentve! És nem szabad minden menet után letakarítani ezt se, egyébként alkohol oldja fel. Én IPA-t használok néha, meg nem tapizom össze a lapokat, és ennyi igazából, fél éve nem ragasztóztam a bambu lapokat és még egy nyomatom sem vált le! De a szappanos mosás is nagyon jó, az arany színű lap ragadósságát pl nagyon hamar kicsinálják az alkoholok, annál nem is ajánlom!
-
JasL
őstag
Előtte, utána... fél év alatt a gyári áttetsző kifehéredett, kb 30% mennyiségűre redukálódott. Letöröltem, applikáltam az új Superlube-ot.. meg se lehet mondani, hogy nem a gyári van rajta új korában! Nagyon elégedett vagyok vele, állagra, színre, 100%-osan egyezik a gyárival.
Gyári fél évesen: koszos, kifehéredett, elfogyott:
Új Superlube kenés, mint a gyári kence új korában:
-
JasL
őstag
válasz
tzimash #10157 üzenetére
[link] Ez nagyon jó (folyékony verziót használom), PLA alkatrészek utána csak úgy válnak szét nekem, hogy a teljes tetejét letépi, előbb engednek a rétegek mint ez.. tudom, mert próbáltam
Pillanatok alatt megköt, de a kezed is összeragasztja simán, óvatosan kell használni.
-
JasL
őstag
Akinek van ilyenje valamelyik gépén, el tudná mondani, hogy pontosan mit is csinál és hogyan is működik? Ez valami rugós dolog? Tudom, hogy AMS Lite egyik alkatrésze és hogy spool megy rá, csak lehet egy spool-DIY projektemhez jó lenne, ha tudnám, hogyan működik.
-
JasL
őstag
Köszi!
rodman73: szerintem ezt több darabból kellene, külön a színeket és optimalizált alkatrészirányokkal a nyomtatásnál! Az elcsúszás legtöbbször a fej elmozdulásából és hibás pozíció számításából szokott adódni, ezt pedig a modellbe való ütközés szokta kiváltani. Lassítsd a nyomtatási sebességet, valamint grid kitöltés helyett rectilinear-t használj, ott nem keresztezik egymást a vonalak (grid-nél igen, rétegen belül!).
-
JasL
őstag
Nagy nehezen elkészült életem első MakerWorld feltöltése is, remélem így kell! Egy-egy boost tokent elfogadok, cserébe megy tőlem is. Meg aki tudja, töltse le légyszi!
Hátha egyszer nekem is küldd a bambu ingyen PLA-t
-
JasL
őstag
-
JasL
őstag
Nem tudja valaki, hol lehet olyan jó sűrű fehér gépzsírt venni, mint amit a bambu használ a csapágyakon pl a Z-tengely rudak alján? Valahogy van egy olyan érzésem, nem ártana néha újra kenni őket, fogyogatnak le róla azért. Meg szép esztétikus is a fehér.
-
JasL
őstag
Ez tök szuper ötlet! Azonban nem lehetne nagyobb? Ha már úgyis kinyom az ember egy ilyet, mehetne max méretben is, hogy máshol máskor is jó legyen! Nem állnék neki egy másik nyomtatásnak szívesen, ha mondjuk 20 centire kell lyuk. Szerintem egy M meg L méret is jó lenne belőle. Kár, hogy nincs most boost-om, ez a design megérdemelné! Meg mivel neked van model fájlod, csinálnál belőle 2-es meg 3-as lyukméretekkel is? Én legtöbbet 3-assal dolgozom pl.
-
JasL
őstag
Ezt a márkát próbálta már valaki? Elég olcsók, kb sunlu árban nyomulnak és a Spektrum leányvállalata: [link]
"Kompatibilis az újrafelhasználható Bambu Lab tekercsekkel"
-
JasL
őstag
válasz
bigrob #10028 üzenetére
Itt most nem azért megy a hiszti, hogy a BambuLab slicer szar a többi pedig jó, hanem hogy milyen jogon van pofája egy gyártónak azt mondani, hogy miután kifizetted a terméket és a te birtokodban van, megszabja neked, hogy mit csinálhatsz vele és mit nem. Kb olyan, mintha vennél egy BMW-t, és azt mondanák neked, hogy ha nem BMW márkájú ablaktörlőre cseréled a gyárit, akkor nem indul el az autó, pedig amúgy mindkettő szépen tisztítja az üveget. Olyan dologban akarnak téged korlátozni, amihez nincs joguk az eladás után, főleg úgy, hogy ezt az eladásnál szépen megreklámozták (pl. LAN only mode felhő nélkül). Az alapvető jogaid sárba tiprása miatt nagy a felháborodás, és joggal!
-
JasL
őstag
válasz
ParadoxH #10005 üzenetére
Én a freedee-t ismerem, voltam előadásukon is, szerintem magyarországon ők az egyik legfelkészültebb cég, még bányát is tudtak 3D szkennelni, meg engem is a helyszínen beolvastak 3D-ben egy 12 millió forintos szkennerrel, ki is nyomtattam már magam
Tőlük is vásárolhattok, ha van nekik ami kell.
-
-
JasL
őstag
Akkor a mikród túlhevíti a gyöngyöket, főleg az 1000W-os mikrónál van az, hogy 10 perc folyamatos használat után már 120 fokosak a gyöngyök. 5 percenként érdemes kinyitni az ajtót és szellőztetni kicsit, hogy essen a hőmérséklet meg a pára távozzon a beltérből, akár át is lehet mozgatni a gyöngyöket rázogatással. Hőkamerával néztem, ha egyhuzamban 10 percre beraktam, már 127 re felment, ha 5 percenként megállítottam, akkor csak 110 C. Egyébként a szétrepedés nem rontja a minőségét, csak az indikátorét a golyóban, tehát nem lesz színváltoztatós, de az anyag formája, hogy golyó vagy két félgolyó vagy kocka, az pont nem számít.
-
JasL
őstag
Srácok, tegyük rendbe a dolgokat, jó?
A szilikagél golyóból akkor távozik a nedvesség, amennyiben a hőmérséklete legalább 60-70 fok, ekkor azonban még csak 5% víz távozik, ahhoz, hogy a golyóból kilépjenek a vízmolekulák, vízgőzzé kell alakítani, tehát 100 fokig fel kell menni a golyók hőmérsékletének! Ezt filament szárítóval nem igazán lehet elérni, vagy napokig kell üzemeltetni és még úgysem lesz tökéletes. A mikróban magnetron van, ami instant molekuláris szinten rezgeti a vízmolekulákat közvetlenül a mikróhullámok elnyeletésével, azonnal forrni kezd bennük a víz és gőzzé alakul, kilép a golyókból, ezért elég neki 10 perc mikrózás, és azt is legfeljebb 230W körüli teljesítményen! 120 fok C felett pedig az indikátoros golyókban az indikátor anyaga sérül és tönkremegy, ezért nem adsz rá mikrót 1000W-on meg hasonló nagy teljesítményeken, értelme sincs, hiszen elég elérni a 100C-t.
Egyébként a szilikagél golyók sem renerálhatók a végtelenségig, viszont van egy másik technológia is azaz inkább több, de pl az aktív alumina golyók végtelenségig regenerálhatók.
A szilikagéltől meg nem kell fosni, nem káros az egészségre, csak pára távozik belőle mikrós melegítésnél, jelenelg ez a leghatékonyabb regenerációs metódus mind időben, mind árban.
Szerintem ne kísérletezzetek, hogy hogyan lehet tönkre tenni a szilikagélt mindenféle módszerekkel, túlhevítéssel, meg alulhevítéssel, egyszerűen vékony rétegben (3-4 sor) be kell rakni a mikróba legalacsonyabb fokozaton 10-15 percre azt kész.
-
JasL
őstag
válasz
fecke78 #9944 üzenetére
Erre nincs recept, minden márkán belül van szar és jó. Ha kezdő vagy és biztosra akarsz menni, akkor a fillamentum márka bármelyik anyaga megközelítőleg tökéletes mind színben, mind nyomtathatóságban és paramétereiben, prémium brand. Alap szín a fehér, fekete, opcionálisan barna, szürke, arany, ezüst, piros (ünnepi színek) még opcionálisabb zöld, kék piros, sárga, de hát kinek mi.
És persze a gyári bambu spoolok is. Ennél a két márkánál soha nem szívtam, akár mit vettem (TPU, PLA, PETG), mindig jó volt, bár a bambu TPU-ra sokan panaszkodnak.
Kezdésnek Bambu/fillamentum PLA, PETG mehet, TPU-ból fillamentum 98A (keménység), aztán utána jöhetnek a nagyobb kihívást jelentő anyagot: -CF anyagok, ABS, ASA, és a hardcore a legvégére a PA12 (nylon).
Gyári tálcára csak PLA és PETG ajánlott, a többihez nézni kell már kompatibilitási listát, mert van olyan anyag, ami úgy ráragad biuzonyos tálcákra, hogy csak a fóliával együtt jön le róla.
-
JasL
őstag
Tudnál tervezni olyan fiókot a spool fiókos megoldásodból, amiben szilikagél golyókat lehet szárítani (lyukacsosnak kellene lennie, de ne annyira, hogy a golyók átessenek)? Van egy filament szárítóm ami horizontális irányban tart meg egy tekercset, pont marha jó lenne, ha lenne olyan verzió a fiókosodból, ami valamennyire átengedi a levegőt és így lehetne szárítani a spoolban a gyöngyöket! Szerintem ezt még X1 P1 tulajok is díjaznák, mert a nyomtatóba rakva a spoolt és használva a heatbed hőjét lehetne azokban is szárítani velük, vagy pl nejlonból nyomtatva a szárító fiókot és high temp spool-lal akár sütőben is! Ez csak így most eszembe jutott. Nem akarsz tervezni ilyet?
-
JasL
őstag
válasz
AndrewTdi #9914 üzenetére
Minden más márka agyonveri a Sunlu fehéret, amíg nem volt SUNLU fehérem, nem is tudtam, hogy létezik ilyen, hogy nincs benne elég pigment (lehet drága nekik a titánium-dioxid?)! Egyébként nagyon jól működik bambukkal a Filaticum fehér PLA is, ezt itthon gyártják (magyar) és viszonylag jó, bár inkább a meleg-fehér oldalon van a színe, viszont jól telített. Bár azért nem egy fillamentum fehér PLA, azt ugyanis semmi sem veri le, nálam az lett a fehér PLA Lamborghinije, az az igazi atomminőségi fehér fehér. Mindkét guriga megy AMS-sel is.
-
JasL
őstag
válasz
fecke78 #9918 üzenetére
Németországi raktárból jön a bambulab-tól közvetlenül, és az ő áruk általában a legjobb. Az alkatrészeket hiába küldik DHL-el, sajnos keresztszerződése van a magyar postával, nekem 2 hónap alatt jött meg csak, ebből egyszer újra kellett küldeniük mert elveszett a csomag. A nagy csomagokat viszont közvetlenül a DHL hozza (3D nyomtatók), azok 3-5 napon belül megérkeznek mindig. Szóval ha gyorsan kell, akkor nyomtató bambulab-tól, alkatrészek/kiegészítők viszont 3djake (Ausztria), mert elunod az életed mire megjönnek bambu-tól. (Tapasztalat alapján, az elmúlt fél éves rendeléseim szerint írom).
-
JasL
őstag
Kipróbáltam az összes olcsó PLA-t fehérben. A SUNLU ahogy a többiek írták, jól nyomtatható, de kicsit tejüveg szerű a fehér, nem elég telt a színe, áttetszős kicsit, ezért nekem pl az nem vált be. A SUNLU high speed fehér egy konkrét szar, annyira folyós, hogy meglátszik a modellen is, meg szétkeni az első rétegen. Az ESUN PLA+ túlságosan tapad a smooth pei laphoz, nyomokat hagy rajta. A lehető legolcsóbb, legjobb, és fehérben is legszebb színt az eSUN sima PLA fehér adja: jó szín, olcsó, nem folyik, generic PLA profillal gyönyörűen nyomtatható.
-
JasL
őstag
válasz
Bornie127 #9875 üzenetére
BF szokott a legnagyobb lenni. De most is akciósak lényegében, pont ugyanannyi most mint akkor volt, 799eur a combo + adó + szállitás. BF-kor is kb ennyi volt ha jól emlékszem, de a többi is kb ennyi volt mint most! Én megvenném most, ezek bőven akciósak, talán párezer forinttal olcsóbbak lesznek nyárra, de ha ilyen lejtmenet lesz az euro-n, még rosszul is jöhetsz ki belőle!
-
JasL
őstag
Valaki kinyomtatott már vmi nagyobb tömör kockát? Most néztem, 235mm élű kocka megenne 16kg PLA-t 100%-os kitöltéssel és 8 napig nyomtatná. Elbírnák azt a tálcát a motorok? 16kg-t fel le mozgatni, nem égne szét a moci?
-
JasL
őstag
válasz
ParadoxH #9805 üzenetére
Hát erre így nem gondoltam, de mivel a felhő rész meg a rakéta is üreges és a teljes model belső légtere összeér, teljesen biztos, hogy meg fog állni jópár tíz centin a levegő. Van hőkamerám, majd csinálok egy sok órás passzív tesztet, ha rosszul alakul a dolog, kap egy picike noctua ventit a táp. Sajna kinyomtattam
pont a doboztetőt is (4 óra volt), fúrni meg ronda lenne. De fejben elmentettem a tipped! -
JasL
őstag
Szerintetek PETG elég hőmérsékleti szempontokból egy tápegységnek? Lesz szellőzőrács is a burkolat tetején, de csak passzív hűtéssel.
A tetejét most nyomtatom:
-
JasL
őstag
válasz
bozarjoska #9673 üzenetére
Ez pedig határozottan pressure advance probléma, olyankor lesznek dudorok, ha viszonylag sok ideig áll egyhelyben a fúvóka és nincs komnpenzálva, a kanyarok pedig tipikusan ilyenek. Szerintem is gyári anyaggal próbálkozz előbb, azok profilozva vannak minden értékre.. valamint az erős színeken jobban kijönnek a hibák, egy fehéren pl sokkal kevésbé látszanak.
A kúpnál a seam oszlopra próbálhatsz Random értéket beállítani a Seam position-re, bár akkor máshogy lesz "hibás" a nyomat
-
-
JasL
őstag
Ez így igaz. Vállalkozásban teljesen más a nézőpont, vállalkozóként én is máshogy értékelem a dolgokat. Ha csak játékra használnám a számítógépem, nem vettem volna bele 300ezer forintos processzort, de mivel munkagép és pénzt termel, így a proci valójában nem is volt drága, kiszámoltam a munka/fogyasztás/ár görbéket, 270 nap alatt vissza fogja termelni az árát. De lehet olyan szitu is, hogy 1 hét alatt visszajön egy ilyen befektetés ára. Minden 3D nyomtatóm visszatermelte eddig az árát, az első Prusa MK3S-em 300ezer ft-ért vettem még, körülbelül 5m ft-ot hozott vissza úgy, hogy közben 300ezer ment el szerviz/upgrade-re. A P1S is visszatermelte már az árát, tavaly vettem. Az A1 Mini 2 hét alatt visszahozta az ára 20%-át.
Van olyan riválisom, aki sosem újított, "jó még a régi" általában minden upgrade-re a kulcsszava... gyakorlatilag nálam 10évvel idősebb, és nem érti, hogy miért nincs munkája, pedig a tudás az ő oldalán játszik.. csak a gépei nem.
-
JasL
őstag
Nem vehettem volna, mert ahova ez a gép került, ott nem volt elég alapterület az AMS Lite-nak, plusz az a projekt amihez kellett, pont nem igényelt több színt, de most utólag inkább még egy P1S-et kellett volna hosszú távon. Inkább amolyan kísérlet volt, mert a csapból is az folyt, hogy milyen olcsó meg milyen jó, adtam neki esélyt. Nem bántam meg, de nem adnék újra. De NEM azért, mert szar.. dehogyis, tök jó kis nyomtató, de az ÉN CÉLJAIMRA nem igazán vált be.
-
JasL
őstag
válasz
TheProb #9642 üzenetére
Szimplán nagyon kényelmetlen a nagytesóhoz képest: nincs hozzá AMS, így ha más színt akarok nyomtatni, azonnal oda kell menni a géphez. Meg a 180-x180 is kevés, szintén a 256x256-os nagytesóhoz képest. De talán az AMS hiánya fáj legjobban, mivel szoktam többszínűt nyomtatni. Ha nagytesóval akarok egyszínűt, akkor is legalább 4 közül választhatok azonnal, nem kell kínlódni a tekercsekkel. Nagyon időigényes.
-
JasL
őstag
Van egy eladó kisbambum, ha érdekel valakit! A1Mini a Lite nélkül. kb 10-20 óra van benne, kicsivel karácsony előtt lett vásárolva (Nov 11). Lesz hozzá extra smooth lap és keményített fúvóka meg gear, ezek még úton vannak, a nyomtató előbb megérkezett. Összeraktam, hibátlan. Csak nekem felesleges a P1S mellé már, csak pár nyomtatáshoz kellett karácsonyra kisegítésnek az idő szűke miatt. Közvetlenül Bambutól lett vásárolva minden. Megvan a doboza is, meg minden kieg. Vadonatúj teljesen, mondhatni csak kipróbálva lett. Privátban ha érdekel valakit, írjon.
-
JasL
őstag
Na ilyen lett, bár még van egy kis dolog vele programozás téren. GIF
-
JasL
őstag
Két nap alatt elkészültem a dizájnnal, a füstfelhő már kész meg a rakéta, nyomtatódik a többi alkatrész is. Végül pedig multicolor felprogramozott, animált led szalag is kerül bele. Érdemes ilyeneket feltölteni makerworld-re? Milyen előnyöm származhat belőle, ha sokan letöltenék mondjuk?
-
JasL
őstag
Esetleg ha valaki szétkuponozza magát, és tud szerezni bambu fehér PLA-t ingyen, én megvenném tőle, persze nem a bambu áron mert tőlük én is tudok rendelni, hanem kicsivel a 8-as bulk ár alatt, mondjuk 4-5eFt/tekercs áron, attól függ hány db van, hogy nekem is megérje. Refill vagy gurigás, az nekem mindegy. Privátban keressen meg, aki megválna tőlük, vagy lesz ilyenje! Csak bontatlan fóliás tekercs érdekel. Esun fehér PLA Basic-re is vevő vagyok.
-
JasL
őstag
Nektek olcsó fehér PLA-ból mi a top 3 kedvenc?
Nekem:
1) eSun PLA (legszebb fehér, "tömör" szín, olcsón ki lehet fogni)
2) Sunlu PLA+ (legjobban tapad, "tömör" fehér, elég olcsó)
3) Sunlu PLA (jobban áttetsző mint a többi, olcsó)+: fillamentum PLA: marha drága, ha a másik 3 nem lenne ezt venném. Az olcsó 3djake saját márkás fehér PLA-ja bűnronda színre is (melegfehér) meg nyomtathatóságra is: folyós.
-
JasL
őstag
Esun PLA-kat használok bambus smooth pei lappal, semmi ragasztózás nem szükséges! Úgy rátapad, mint állat, a trükk, hogy nem fogdozom össze, mióta megvan 2szer lett áttörölve IPA-val csak, és ennyi. Gyönyörűen letapad minden. Egyébként ami még jobban rátapad, hogy hidegen is csak feszegetéssel jön le a gyári bambu smooth pei lapról, az az Esun PLA+, az ragasztó nélkül olyan, mint másikak ragasztóval, alig akarja elengedni. Egyébként a Sunlu is letapadt, filaticum PLA is.. soha egy PLA nem jött le róla. A textured meg még durvább, ott várni kell a lehűléssel, hogy lejöjjön.
-
JasL
őstag
válasz
lazara007 #9548 üzenetére
Akartam kérni karácsonyra, de sajna már január 13. a legkorábbi szállítási idő dzséken. 40W megtakarítás... akkor az 25 óránként 30ft megtakarítás a jelenlegi elektromos árnál.. azaz 450 óra nyomtatás alatthozza be az árát nullára. Tehát napi 2 óra nyomtatással mondjuk 225 nap alatt. Az nem is olyan rossz, de akkor tényleg elég sokat kell nyomtatni vele, hogy megérje. És pluszos is csak utána lesz. Hobbinyomtatáshoz így ez az upgrade nem éri meg, de nagy mennyiségűnél igen.
-
JasL
őstag
válasz
H2o-pok #9540 üzenetére
Valójában nem az asztalt rángatja, hanem a fűthető építőlapot
Egyébként nem kell emiatt cserélned, megnyugodhatsz, hogy a P1 úgy táncol az asztalon, hogy sokkal durvább és hangosabb, mint pl az A1M. Feltételezem az A1-nél is hangosabb. Nekem A1M van meg P1S, A1M-et nem hallom másfél méterről, P1S-hez meg be kell csuknom az ajtót, mert nem tudnak tőle aludni a másik szobában. Egyébként jobb a CoreXY, de a felépítés nem fő szempont. A helyhasználat, fűtött kamrázás, és a menő külső burkolat faktor az igen
Őszintén szólva, én ha most vennék újra 3D nyomtatót, P1S-t vennék újra AMS-sel, az A* vonalat meg elengedném. Túl hangosra van tekerve szerintem az ÁR hangerő normál (értsd nem kezdő!) módban.
-
JasL
őstag
Sokkal kevesebb energiát igényel megnézni pár youtube videót és elolvasni kezdő nyomtatásos cikkeket, mint itt oda-vissza kérdezz-feleleket játszani. Elhiszem, hogy ez neked jó lenne, hogy fogják a kezed, de az a helyzet, hogy te azt várod, hogy állítsunk talpra a sétához! Nos, ezt neked kell megtenni, neked is jobb, hidd el! Youtube: CNCKitchen, de ez nem kezdő, meg keress még más ajánlásokat is. Amúgy is, az nem nagyúszás, ha előre megválaszolnánk mindent
Facebook-on vannak bambu csoportok, azokat pörgesd, biztos vagyok benne, hogy ki fogsz tudni nyomtatni valamit egyedül is elsőre! Ez egy sima szálolvasztó gép, ami g-code alapján mozog és építget.
-
JasL
őstag
Terveztem az A1M-hez TPU betétet, hogy rezgéskompenzációs kalibrációnál ne zörögjenek a poop-ok a kosárban. Habosított TPU-ból ki is nyomtam.
-
JasL
őstag
Szerintem neked nincs ilyen nyomtatód, és fogalmad nincs miről beszélek, azért véded.
De elmondanám: ha NINCS FILAMENT a nyomtatóban, és tud is róla mert UNLOAD-ot kértem, akkor 100%, hogy NEM LEHET FOLYTATNI a nyomtatást, tök felesleges a kérdés, nem gondolod? Erre van külön folytatás gomb amúgyis, kár kérdezgetni, de rosszkor meg pláne értelmetlen.
Hát lehet, hogy kapacitív, de ennél még egy rezisztív is jobb lett volna, alig reagál.
Nem mondod hogy lehet AMS nélkül is cserélgetni? Micsoda meglepetés.. már tudtam róla, használom is, de mivel nem sikerült értelmezned a mondanivalóm, akkor elmondom újra: a PAUSE és manuális unload/load nem egyenértékű azzal, hogy azt hazudja a szoftver, hogy lesz filament change! Mivel egyben kinyomtatja egy színből az egészet, a slicerben viszont az látszik, hogy meg fog állni. NEM, NEM FOG!
Pár éve nyomtatok már, de kösz, hogy elmondod, amit már tudtam. Igen, én is ismerem a Marlin kódot, tudnám kézzel átírogatni, de had ne kelljen már! Főleg ilyen hülye-biztos nyomtatónál, csúnya ilyet kérni!ptesza: Hol kellene mérni? Van egy Parkside lézeres hőmérőm.
Szerintem a lap közepén kellene, meg még pár ponton (sarkok), aztán átlagot vonsz. Bár nálad akkora az eltérés, laza 50C, hogy elég egy mérés is középen. -
JasL
őstag
A szoftvere bugos, pl előre adott időpontban szüneteltetett nyomtatás közben feldobja, hogy akkor folytassuk a nyomtatást? - közben meg éppen eltakarja a filamentcserélő képernyőt.. persze, folytassuk nem? nincs is filament betölve még... tök béna. Aztán a hardver: az érintőfelület nem kapacitív, hanem rezisztív, sokszor izomból kell nyomni, hogy érzékelje a lenyomást a képernyő.. aztán sokszor elakad a ledobó rész, egy kis szál filament képes visszatartani az egész gumót attól, hogy leessen, és fent marad. Ez így bőven elég is most szerintem. Arról nem is beszélek, hogy Bambu Studio is rosszul van felépítve.. minek engedélyezi a FILAMENT CHANGE-t, ha nincs is AMS? Ez még nem lenne probléma annyira, de az már igen, hogy nem szól, hogy ezt nem fogja tudni megcsinálni, és bár engedi kinyomtatni, AMS hiányában nem fog meágllni ahogy várnánk, hanem egy színnel elejétől végéig kinyomtatja. Legalább szólhatna, hogy AMS nélkül ez fog történni, vagy tiltsa le a FILAMENT CHANGE időpontokat, mert ez így emberi logika ellenes. Bezzeg a Pause működik, és olyankor meg manuálisan kell a képernyőn kérni még az UNLOAD-ot is a többszínű nyomtatásnál.. ez is tök béna. Más nyomtatók gyártója legalább egy UNLOAD-ot enged szoftveresen kérni, amikor manuális színcsere van. A hardver procija olyan gyenge, hogy néha sorrol sorra frissíti a grafikus képernyőt egy-egy dialógusablak feldobásakor. Nyomtatni jól tud. De a többi bénázás.
-
JasL
őstag
P1S vs A1M: nem venném meg többet az A1M-et. Nekem ez túlságosan ki van herélve a nagytesóhoz képest, sok vele a gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Autós topik
- Nők, nőügyek (18+)
- Battlefield 6
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3082
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 16GB 512GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest