Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• badbrother

aktív tag

válasz james #819 üzenetére

Kiváncsi vagyok a sokmillió amerikai katolikus, és más felekezetű szavazó véleményére, és szavazatára a következő választásnál, ugyanis az egyházi vezetők egyöntetűen elítélték, nem megengedhetőnek tartották az Irak elleni háborút. Bush meg csak mondta, hogy Isten velünk van, a Pápa meg azt mondta, hogy szerinte nem. A mélyen vallásos amerikában ez azért nem olyan jó ómen egy köv. választásra.

• toeri

aktív tag

''Én csupa olyan közvélemény kutatást láttam, ahol emelkedik a támogatottság.''
    Nem tudok más statisztikáról, ellenben tudom, hogy az USA-ban eddig ez minden háború alatt így volt. (Vietnám sem kivétel, csak nagyon elhúzodott, azért lett elegük.) Tehát az USA-ra jellemző, hogy ilyen esetekben félreteszik az ellentétek egy jó részét és hajlamosak az összefogásra. Ez nincs ellentétben azzal, hogy a GWB-kormányzat így szeretné megnyerni a következő választásokat, sőt, amilyen gátlástalanok voltak eddig ez pont beleillik a képbe. De ettől még nem fogják őket szeretni a demokraták. Ezért nem okos keverni e két dolgot. Valamint nem okos dolog az általánosítás általában sem. :(

• venember

tag

Hát ezt kiegészíteném egyrészt azzal, hogy volt egy ország az 1900-as évek első felében Európában, amely hasonló attitűdöket mutatott... ott is támogatta a lakosság nagy része a kormányt és az ellenségek kívül ''jelentkeztek'' (meg egy kicsit belül is; de ez Amerikára most nemigen áll, bár arab se lettem volna 09.11 után)... és ott is úgy gondolták, hogy a problémákat háborúkkal kell lerendezni. Az erős ellenségkép pedig bármilyen normális ideológiánál jobban összetartja a nemzetet, sokan tudják ezt...
    Ami az előző hozzászólásokban viccként elhangzott, hogy mely földrészt miért kell lerohanni, annak még előtte vagyunk. ''Háborúban mindent megtehetsz, amit az ellenség nem tud megakadályozni; Star Wars'', az meg, hogy mikortól van háború? Hát amikor odavittük a csapatainkat (ha éppen nem lennének még ott) megvan minden hozzávaló (''indok'', logisztika, csatlósok, média- és politikai támogatás) és ''elfogyott a türelmünk''...

Aktív témák

Hirdetés